Sari la conținut
Prima pagină » Blog » BNR se implică în educația financiară a antreprenorilor din România

BNR se implică în educația financiară a antreprenorilor din România

  • de
AntreprenoriTop BRN foto 1

Miercuri, 11 octombrie, sediul Băncii Naționale a României a fost locul de întâlnire pentru Conferința legată de proiectul „Antreprenoriat de TOP”, un eveniment concretizat prin colaborarea dintre Banca Națională, Asociația Băncilor din România, entități financiare relevante, precum și instituții academice și asociative. Scopul central al proiectului este de a crește cunoștințele financiare și economice ale antreprenorilor români și de a le facilita accesul acestora la instrumente financiare moderne, cu accent pe digitalizare.

Eugen Nicolăescu, unul dintre liderii Băncii Naționale, a deschis evenimentul subliniind valoarea antreprenoriatului și potențialul pe care îl au companiile locale atunci când sunt bine informate și educate financiar.

Se preconizează că la 1 noiembrie 2023 va fi inaugurat oficial proiectul „Antreprenoriat de TOP”, care va include o serie de conferințe, ateliere și seminare, toate centrate pe tematici financiare și economice, integrate în programul BNR EconomicHub. Alături de aceste activități, Banca Națională va implementa un portal online pentru a oferi antreprenorilor informații valoroase despre finanțare, digitalizare, fonduri, securitate cibernetică și alte resurse necesare. Primele estimări arată că acest portal va deveni operațional până în mijlocul anului 2024.

Lucian-Ioan Rus, din partea Ministerului Economiei, Florin Jianu și Bogdan Neacșu, lideri în asociații reprezentative, precum și numeroși specialiști din domeniul academic, au oferit o serie de perspective și au subliniat potențialul pe care sistemul bancar românesc îl are în a susține dezvoltarea afacerilor locale. Discuțiile purtate în cadrul acestei inițiative se doresc a fi un fundament solid pentru principii economice sănătoase, pe care antreprenorii să le utilizeze în dezvoltarea afacerilor lor.

Finalul conferinței a fost marcat de o prelegere oferită de Florian Neagu, specialist în stabilitate financiară la BNR, precum și de o sesiune de dezbateri coordonată de Laura Mîrșolea, responsabilă cu educația financiară în cadrul aceleiași instituții.

Proiectul Antreprenoriat de TOP este gândit și va fi derulat pe patru direcții:

  • prima direcție o reprezintă creșterea alfabetizării financiare a firmelor, prin dezvoltarea cunoștințelor financiare, îmbunătățirea comportamentului financiar, dar și prin ameliorarea atitudinii financiare. Conform sondajului OCDE derulat în anul 2022, în România, numai 59 % dintre firmele analizate au declarat că au încredere să apeleze la bănci sau alte instituții similare pentru a obține finanțare;
  • cea de-a doua direcție pune accent pe creșterea incluziunii financiare în rândul companiilor;
  • cea de-a treia direcție se referă la utilizarea mai amplă a produselor și serviciilor financiare; iar
  • cea de-a patra direcție vizează îmbunătățirea nivelului de digitalizare a activităților financiare și de afaceri.

Mai mute detalii pe site-ul BNR.ro. Sursa foto: BNR

Lasă un răspuns



Copyright © 2023 • XCredit® - Toate drepturile rezervate.
Termene și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica Cookies | Carieră | Asistență | Sitemap | ANPC | BNR

Disclaimer: XCredit se străduiește să păstreze informațiile exacte și actualizate, dar aceste informații pot fi diferite de cele pe care le vedeți când vizitați o instituție financiară, un furnizor de servicii sau site-ul unui anumit produs financiar. Toate produsele și serviciile financiare vă sunt prezentate fără garanție. Când evaluați ofertele, vă rugăm să consultați Termenii și condițiile instituției financiare. Exemplele reprezentative nu sunt obligatorii și nu au valoare contractuală.

Link-uri afiliate: Unele produse financiare prezentate pe site-ul XCredit conțin linkuri afiliate. Acest lucru înseamnă că primim compensații financiare ca urmare a eforturilor noastre de promovare, aspect ce poate influența despre ce produse scriem și unde și cum apare produsul pe o pagină. Totuși, acest lucru nu influențează evaluările noastre.

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC