Sari la conținut
Prima pagină » Credit fara loc de munca

Credit fara loc de munca

Deși pare nerealist, este perfect posibil să obții un credit fără loc de muncă. Asta deoarece, în anumite condiții, băncile și IFN-urile împrumută bani inclusiv persoanelor care nu au salariu.

Un credit fără loc de muncă este un tip de împrumut bancar sau nebancar prin care o instituție financiară acordă o anumită sumă de bani, cu titlu de împrumut, unei persoane care nu realizează niciun venit. Ce trebuie să știi este însă faptul că nu poți obține un împrumut fără a avea un loc de muncă decât cu respectarea anumitor condiții, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Solicită AICI un credit dacă nu ai loc de muncă →

Când poți obține un credit fără loc de muncă?

Există două scenarii posibile:

1. Realizezi venituri, însă din alte surse 

Dacă nu poți face dovada unor venituri lunare din salariu sau pensie, însă realizezi venituri din alte surse (drepturi de autor, chirii, venituri din activități independente etc.) există posibilitatea de a obține un împrumut nebancar de la un IFN.

La data redactării acestui articol, XCredit a identificat un număr de două IFN-uri care acordă credite celor fără un loc de muncă: Provident și Credit7.

Vezi ce sumă poți împrumuta la Credit7 →

Vezi ce sumă poți împrumuta la Provident →

2. Nu realizezi niciun venit

În cazul în care nu realizezi venituri, poți obține un împrumut (bancar) doar dacă ești student.

Am scris aici despre creditele pentru studenți, astfel că te rugăm să accesezi pagina pentru a afla mai multe detalii.

Ca un rezumat, creditul pentru studenți este un împrumut bancar ce poate fi obținut de orice persoană care nu realizează venituri, cu condiția să fie înscrisă la o instituție de învățământ superior autorizată să funcționeze provizoriu sau acreditată.

De asemenea, foarte important de știut, anumite bănci (ex. CEC Bank) acordă împrumuturi pentru studenții fără loc de muncă pentru care nu percepe nicio dobândă. Desigur, în această situație, dobânda este subvenționată integral de stat.

credit-fara-loc-de-munca-concept-image

Despre împrumutul bancar pentru cei fără venituri

Înainte de a dezvolta pe larg subiectul, trebuie să știi următorul lucru: dacă nu realizezi absolut niciun venit, nu poți obține un împrumut.

Singura excepție este aceea în care ești student și te califici pentru un credit bancar, însă doar dacă vei aduce un codebitor, adică o persoană salariată care va achita ratele în locul tău în cazul în care nu-ți vei îndeplini obligațiile contractuale.

De asemenea, trebuie să știi că atât băncile cât și instituțiile financiare nebancare te vor verifica automat în baza de date anaf.ro, ceea ce înseamnă că vor cunoaște în mod oficial cuantumul veniturilor pe care le realizezi. De aceea, nu are rost să încerci ”să păcălești” creditorul, oferind informații false despre veniturile pe care le realizezi.

Ce bănci acordă credite dacă nu ai un contract de muncă?

Deși aproape toate băncile au în portofoliul lor oferte de împrumuturi pentru tinerii fără loc de muncă, analiza XCredit relevă faptul că doar două dintre acestea sunt opțiuni ce merită luate în considerare: BRD și CEC Bank.

Atât BRD cât și CEC Bank sunt cunoscute pentru avantajele multiple pe care le oferă tinerilor fără un venit lunar, cu precizarea că ofertele lor de creditare se adresează exclusiv studenților.

Așadar, în cazul în care ești interesat de un credit bancar dar nu ai un loc de muncă, cele două bănci sunt primele pe care trebuie să le iei în considerare.

BRD – opțiunea nr. 1 pentru un credit fără venit lunar

Pentru BRD am scris aici o recenzie detaliată cu privire la oferta sa de credite pentru studenți. În esență, tot ce trebuie să știi este că poți împrumuta bani de la BRD dacă ești un student care nu ai un loc de muncă, însă va trebui să aduci un codebitor.

De asemenea, CREDITUL 10 de la BRD este un produs financiar ce poate avea două destinații: fie pentru cheltuielile studențești (unde suma maximă este 14.400 lei), fie pentru taxele de studii (caz în care poți împrumuta până la 130.000 lei).

BRD este, în opinia noastră, cea mai bună opțiune pentru un împrumut online fără loc de muncă. Avantajele principale de care vei beneficia sunt dobânda fixă de 7% pe toată durata contractuală, respectiv perioada de rambursare extinsă până la 10 ani (dublu față de perioada standard aferentă creditelor de nevoi personale).

Nu în ultimul rând, BRD îți oferă și o perioadă de grație la plata ratelor, care poate ajunge până la 12 luni.

CEC Bank – ideal pentru un credit fără loc de muncă cu 0% dobândă

CEC Bank este, de asemenea, o opțiune foarte avantajoasă dacă ești un student interesat de un credit, însă nu ai un loc de muncă. La prima vedere, creditul oferit de CEC Bank poate părea chiar mai avantajos față de CREDITUL 10 de la BRD, însă doar din anumite puncte de vedere.

Este adevărat faptul că, prin produsul său de finanțare ”Student Invest”, CEC Bank oferă tinerilor fără venit șansa de a obține un împrumut cu 0% dobândă, dar realitatea este că acest program de finanțare impune studenților o serie de condiții stricte, atât de eligibilitate, cât mai ales în ceea ce privește destinația creditului.

Spre deosebire de împrumutul oferit de BRD, CEC Bank îți solicită o serie de documente justificative pentru banii cheltuiți, ceea ce înseamnă că nu poți folosi banii în orice scop. Considerăm că oferta sa de creditare este prea restrictivă în ceea ce privește modul cum vei putea folosii banii împrumutați, acesta fiind și motivul pentru care am plasat CEC Bank pe locul 2.

Concluzie

Creditele adresate persoanelor fără un loc de muncă sunt oferite în egală măsură de către bănci și IFN-uri, cu precizarea că instituțiile financiare nebancare îți vor împrumuta bani doar dacă poți face dovada că realizezi orice alte venituri.

Prin urmare, de la un IFN te poți împrumuta chiar dacă nu ești salariat sau pensionar, însă va trebui să prezinți anumite documente de venit pentru a primi un răspuns favorabil la cererea ta. De asemenea, creditul nebancar oferit de un IFN, deși este mult mai scump față de cel bancar, vine cu avantajul că nu trebuie să justifici în niciun fel destinația banilor.

În plus, pentru un credit oferit de un IFN, nu este necesar să îndeplinești condiția de a urma cursurile unei universități (nu trebuie să fii student).

Cât privește creditele bancare, oferta este foarte diversificată iar avantajele acordate studenților sunt de necontestat. După cum am arătat deja, de la BRD poți împrumuta bani chiar dacă nu lucrezi, iar CEC Bank îți oferă această posibilitate cu avantajul de a nu plăti dobândă la suma împrumutată.

 

Vezi și următoarele tipuri de credite:Copyright © 2023 • XCredit® - Toate drepturile rezervate.
Termene și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica Cookies | Carieră | Asistență | Sitemap | ANPC | BNR

Disclaimer: XCredit se străduiește să păstreze informațiile exacte și actualizate, dar aceste informații pot fi diferite de cele pe care le vedeți când vizitați o instituție financiară, un furnizor de servicii sau site-ul unui anumit produs financiar. Toate produsele și serviciile financiare vă sunt prezentate fără garanție. Când evaluați ofertele, vă rugăm să consultați Termenii și condițiile instituției financiare. Exemplele reprezentative nu sunt obligatorii și nu au valoare contractuală.

Link-uri afiliate: Unele produse financiare prezentate pe site-ul XCredit conțin linkuri afiliate. Acest lucru înseamnă că primim compensații financiare ca urmare a eforturilor noastre de promovare, aspect ce poate influența despre ce produse scriem și unde și cum apare produsul pe o pagină. Totuși, acest lucru nu influențează evaluările noastre.

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC