Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Credit fără refuz

ATM retragere bani din credit

Să aplici pentru un credit și să nu fii refuzat este un avantaj de necontestat.

Aplică AICI pentru un credit fără refuz

Acceptarea rapidă a cererii de împrumut te poate ajuta să salvezi din timpul tău prețios și, în mod evident, să-ți rezolvi mai repede problemele financiare pe care le întâmpini la un moment dat.

Un credit fără refuz este un împrumut pentru care ai aplicat și ai primit banii. Pentru că tot mai mulți oameni se lovesc de un refuz atunci când solicită un credit, am selectat mai jos un număr de 10 creditori online care aproape că nu refuză niciodată cererile de împrumut.

Lista instituțiilor ce acordă credite cu cea mai mică rată de refuz:

De ce ești refuzat atunci când soliciți un credit?

În cele mai multe situații, principalele două motive pentru care nu ți se aprobă un credit este fie pentru că nu ai un istoric de creditare, fie ai unul negativ. Vom explica în cele ce urmează aceste două scenarii.

Nu ai un istoric de creditare

În primul rând, dacă nu ai un istoric de creditare (înregistrat la Biroul de Credit), adică nu ai mai împrumutat niciodată bani de la o bancă sau un IFN, creditorul nu-ți poate stabili bonitatea.

Bonitatea face referire, în principal, la capacitatea unui împrumutat de a-și îndeplini obligațiile contractuale în relația cu un creditor. De aceea, dacă banca sau IFN-ul nu pot determina ce comportament de plată ai avut în trecut, sunt reticente în a-ți acorda un credit.

Cu excepția situației în care locul tău de muncă este unul stabil și realizezi venituri peste medie, dacă nu ai un istoric de creditare, majoritatea băncilor vor refuza să-ți acorde un credit sau, în cel mai fericit caz, îți vor acorda o sumă foarte mică.

Ca alternativă, există instituțiile financiare nebancare, așa-numitele IFN-uri. Dat fiind faptul că acestea practică dobânzi mult mai mari, sunt mult mai dispuse să-ți acorde un împrumut, în mod independent de istoricul tău de creditare.

Verifică lista de mai sus, unde am făcut o selecție a principalelor IFN-uri unde rata de refuz este extrem de mică.

Ai un istoric de creditare slab sau ești raportat la Biroul de Credit

Pe de altă parte, dacă ai mai împrumutat bani, dar ai întârziat plata ratelor, posibilitatea de a accesa un împrumut bancar este destul de mică. Desigur, încă ai șansa de a obține un împrumut chiar dacă ești catalogat ca rău-platnic, însă este mai greu.

În situația în care figurezi în baza de date a Biroului de Credit cu informații negative, șansele de a obține un împrumut bancar scad. Dar există, și în acest caz, o soluție.

Conform analizelor XCredit, peste 90% dintre IFN-uri nu țin cont de istoricul tău de creditare, astfel că șansa de a obține un împrumut de la acești creditori este una foarte mare.

Mai exact, dacă ești interesat de un credit fără refuz, o instituție financiară nebancară este probabil ceea ce cauți.

Reține însă un aspect: creditele acordate de un IFN trebuie rambursate într-un termen foarte scurt, deoarece sunt purtătoarele unora dintre cele mai mari dobânzi. Pentru a afla mai multe despre cum să abordezi relația cu un IFN, citește acest articol.

Care este probabilitatea să fii refuzat de un IFN?

Deși instituțiile financiare nebancare (cum ar fi, spre exemplu, Hora Credit) sunt recunoscute pentru faptul că nu refuză aproape niciodată o cerere de împrumut, trebuie să știi că există și excepții.

Iată care sunt principalele motive pentru care poți fi refuzat chiar și de un IFN:

 • Ai un venit prea mic, de regulă, mai mic de 500 lei/lună;
 • Nu realizezi deloc venituri;
 • Ai un grad de îndatorare prea mare (ai alte credite în derulare);
 • Ai un istoric de creditare extrem de slab (ai mai împrumutat bani și nu i-ai rambursat);
 • Te afli în proces de executare silită și ai poprire pe conturi;
 • Nu îndeplinești condițiile de vârstă;
 • Nu îți dai acordul pentru efectuarea de verificări la Biroul de Credit / ANAF.
 • etc.

Lista de mai sus nu este completă, motivele de refuz putând fi chiar mai multe. În plus, trebui să știi că fiecare IFN are propria politică de creditare, astfel că te poți aștepta să nu primești un răspuns favorabil fără a primi vreo explicație.

Ceea ce trebuie să reții este că, aplicând la un IFN, ai mult mai multe șanse să poți obține un împrumut. Asta pentru că, în mod independent de motivele generale pentru care nu te califici pentru un credit bancar, IFN-ul este singura soluție la care poți apela cu șanse mari de a nu fi refuzat.

Îmbunătățește-ți scorul FICO pentru a reduce rata de refuz

Scorul FICO este unul dintre cele mai utilizate scoruri de credit, iar îmbunătățirea sa îți poate crește șansele de a obține un împrumut sau o rată de dobândă mai bună. Iată o strategie pas cu pas pentru a-ți îmbunătăți scorul FICO și a diminua probabilitatea de a fi refuzat de un creditor:

 • Verifică rapoartele de credit:
  • Solicită o copie gratuită a situației înscrierii tale la Biroul de Credit.
  • Verifică dacă există erori sau informații inexacte. Dacă descoperi erori sau informații nereale, nu ezita să le contești.
 • Plătește ratele la timp:
  • Istoricul de plată reprezintă aproximativ 35% din scorul tău FICO.
  • Asigură-te că-ți plătești toate ratele cel mai târziu în ziua scadenței.
 • Redu soldurile cardurilor de credit:
  • Rata utilizării creditului (raportul dintre soldul curent și limita de credit) are un impact semnificativ asupra scorului FICO.
  • Încearcă să menții acest raport sub 30% și ține minte următorul lucru: cu cât raportul este mai scăzut, cu atât este mai bine.
 • Evită să aplici pentru mai multe linii de credit într-un interval scurt de timp:
  • Fiecare cerere de credit presupune o verificare a istoricului de credit, ceea ce îți poate diminua temporar scorul FICO.
  • Evită să trimiți mai multe cereri de credit către instituțiile financiare, întrucât cu fiecare respingere scorul tău se poate diminua.*

*Notă: Pentru a elimina riscul reducerii scorului de credit ca urmare a interogărilor efectuate de bănci la Biroul de Credit, o strategie eficientă este să listezi situația inscrierii (pe care o poți descărca gratuit de pe site-ul birouldecredit.ro) iar apoi să o prezinți băncii pentru a-ți face o simulare fără interogarea bazei de date a Biroului de Credit. De asemenea, reține și faptul că interogările efectuate de IFN-uri, care nu solicită date despre scorul FICO, nu îți vor diminua valoarea acestui scor!

Iată și alte strategii de îmbunătățire a scorului FICO

În plus față de cele menționate anterior, poți lua în considerare și următoarele strategii, care te vor ajuta nu doar să mărești valoarea scorului FICO în timp, ci chiar să elimini complet posibilitatea ca o bancă sau un IFN să refuze cererea ta de împrumut.

 • Păstrează conturile vechi deschise:
  • Durata istoricului de credit reprezintă aproximativ 15% din scorul tău FICO.
  • Conturile mai vechi pot avea un efect pozitiv asupra scorului, așa că gândește-te de două ori înainte de a închide un cont vechi.
 • Diversifică-ți tipurile de credit:
  • Scorul FICO ia în considerare combinația de conturi de credit pe care le ai (carduri de credit, împrumuturi pentru nevoi personale, credite pentru studenți, credite ipotecare etc.).
  • Acesta nu înseamnă că ar trebui să te îndatorezi inutil, dar dacă ai diverse forme de credit pe care le gestionezi în mod responsabil, acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra scorului tău.
  • Citește acest articol pentru a alfa mai multe despre creditarea responsabilă.
 • Negociază cu creditorii:
  • Dacă ai datorii restante, încearcă să negociezi cu creditorii pentru a ajunge la o înțelegere. Poți negocia, de exemplu, eliminarea unei întârzieri de pe raportul tău de credit în schimbul efectuării unei plăți.
 • Ia în considerare ajutorul unui consultant financiar:
  • Un consilier acreditat îți poate oferi sfaturi și strategii care te vor ajuta să-ți îmbunătățești valoarea scorului FICO și să nu te mai lovești de un refuz atunci când te adresezi băncilor sau IFN-urilor.
 • Ai răbdare:
  • Reconstituirea istoricului de credit și creșterea valorii scorului FICO nu are loc peste noapte. Strategia ta ar trebui să includă nu doar adoptarea unor obiceiuri financiare sănătoase și consecvență, ci și foarte multă răbdare.

În timp ce urmezi aceste strategii, monitorizează-ți săptămânal scorul FICO și situația înscrierii la Biroul de Credit pentru a te asigura că te îndrepți în direcția corectă.

Ce alte soluții de creditare există, cu rată mare de aprobare?

Aici, la XCredit, ne concentrăm eforturile în scopul prezentării avantajelor și dezavantajelor creditelor acordate de bănci și IFN-uri. De aceea, ne rezumăm la a oferi informații exclusiv despre aceste instituții financiare, pe care le-am analizat și evaluat în detaliu.

Pentru a afla mai multe despre IFN-urile analizate de XCredit, mergi la secțiunea recenzii și navighează de acolo către paginile dedicate fiecărei instituții financiare.

Cu titlu pur informativ, specificăm faptul că o altă posibilitate de a obține un împrumut fără a fi refuzat (sau, cel puțin, nu la fel de ușor ca la o bancă) este cu ajutorul unui CAR (Casă de Ajutor Reciproc).

Avantajul principal oferit de un CAR este acela că nu solicită informații de la Biroul de Credit, astfel că poate fi mai ușor să obții un credit chiar și în situația în care ai restanțe la alte împrumuturi.

Cu toate acestea, trebuie să știi că majoritatea covârșitoare a CAR-urilor îți vor solicita să depui un fond inițial, în funcție de care se va calcula suma maximă pe care o poți împrumuta.

De asemenea, aproape fără excepție, Casele de Ajutor Reciproc îți vor solicita unul sau mai mulți giranți, în funcție de suma pe care vrei să o împrumuți.

Ce înseamnă „credit fără refuz”?

Definiție: Termenul „credit fără refuz” este folosit în mod frecvent de către instituțiile financiare nebancare pentru a atrage clienții, fiind o strategie de marketing ce sugerează ideea că oricine aplică pentru un astfel de credit va primi un răspuns favorabil de fiecare dată, indiferent de situația sa financiară.

Originea termenului: De cele mai multe ori, termenul credit fara refuz este folosit ca tehnică de marketing de către instituțiile financiare care își doresc să capteze atenția potențialilor clienți și să-i asigure pe aceștia că procesul de acordare a creditului este simplu și rapid.

Cum funcționează aceste credite?

Criteriile de eligibilitate: Deși se numesc ”credite fără refuz”, există totuși anumite criterii de eligibilitate. Acestea pot include:

 • Vârsta minimă și maximă a solicitantului
 • Venitul minim garantat
 • Absența datoriilor la alte instituții financiare

Durata de acordare: Unul dintre avantajele majore acestor credite este rapiditatea cu care sunt acordate. În general, procesul de evaluare și acordare a creditului durează de la câteva ore la cel mult câteva zile.

Suma acordată: Sumele acordate sunt de cele mai multe ori mai mici comparativ cu cele oferite de bănci, variind de la câteva sute la câteva mii de lei.

Riscuri și avantaje

Avantaje:

 • Rapiditate în acordare
 • Documentație minimă necesară
 • Flexibilitate în stabilirea condițiilor de rambursare

Riscuri:

 • Dobânzi mai mari comparativ cu cele bancare
 • Condiții de rambursare strictă
 • Sancțiuni severe în cazul nerambursării la timp

Recomandări pentru alegerea unui credit fara refuz

Informează-te temeinic: Este foarte important să te informezi corect despre instituția financiară de la care vrei să iei creditul, ceea ce presupune inclusiv să citești cu atenție contractul și să te asiguri că înțelegi bine toate clauzele.

Compară ofertele: Chiar dacă ai nevoie urgentă de bani, este întotdeauna de preferat să compari mai multe oferte pentru a o alege pe cea mai avantajoasă.

Consultă-te cu un expert: Dacă nu ești sigur de alegerea ta, poți apela la un consultant financiar sau chiar la un avocat specializat în domeniul financiar-bancar.

Mituri și adevăruri

Există o serie de mituri referitor la aceste tipuri de credite, iar unele dintre cele mai frecvente sunt:

 • Mit: Orice persoană poate obține un credit, indiferent de situația sa financiară.
  Adevăr: Deși criteriile de eligibilitate sunt mai puțin stricte, există totuși anumite cerințe pe care solicitantul trebuie să le îndeplinească.
 • Mit: Dobânzile sunt exorbitante și ascunse.
  Adevăr: Deși dobânzile pot fi mai mari decât cele bancare, acestea vor fi specificate clar în contractul de credit.

Concluzie

Pentru a-ți crește șansele de a nu fi refuzat atunci când aplici pentru un credit, IFN-urile pot reprezenta o opțiune pe care să o iei în considerare. Nu uita însă că aceste instituții practică cele mai mari dobânzi la credite, astfel că trebuie să te asiguri că îți poți asuma costurile și ai capacitatea de a rambursa fără întârziere împrumutul.

Pe de altă parte, dacă ai un istoric bun de creditare, prima soluție pe care o poți avea în vedere este să apelezi la o bancă comercială, caz în care nu doar că vei avea la dispoziție o perioadă mai mare pentru a rambursa banii, dar vei beneficia și de o dobândă incomparabil mai mică.

Cu titlu informativ, te invităm să consulți oferta de creditare a Băncii Comerciale Române, prin intermediul produsului său financiar cunoscut sub numele Creditul Online George.

 

Vezi și…

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC