Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Credit rapid fara ANAF

ANAF logo - credit rapid fara ANAF

Că te surprinde sau nu această informație…creditul fără verificare ANAF chiar există! Asta în ciuda faptului că pe internet există sute de pagini care induc în eroare pe cei care vor un împrumut rapid fără ca instituția creditoare să le verifice veniturile la ANAF.

Aplică AICI pentru un credit fără ANAF

Din fericire, poți obține un credit rapid fara ANAF și în situația în care veniturile tale nu sunt raportate către Agenția Națională de Administrare Fiscală. Doar că, dacă te afli în această situație, rămâne în sarcina ta să faci dovada că realizezi anumite venituri.

Există foarte multe instituții financiare ce acordă credite persoanelor ale căror venituri nu se regăsesc în baza de data a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). În cele mai multe cazuri, acestea solicită aplicanților o fotografie a fluturașului de salariu / talonului de pensie sau un extras de cont bancar pe ultima lună.

Iată doar câteva dintre acestea:

De ce este necesară verificarea veniturilor la ANAF?

Cea mai simplă logică a acestei condiții este aceea că instituția creditoare trebuie să afle cumva dacă persoana care solicită un credit are capacitatea de a-l rambursa. Iar asta se face prin verificarea veniturilor sale.

În România, veniturile din salarii sau pensii, precum și cele din activități independente, sunt raportate automat în baza de date ANAF. Există însă și excepții de la această regulă, iar aici ne referim în principal la angajații din sistemul de stat.

Spre exemplu, cei care lucrează în armată, poliție, jandarmerie etc., nu au veniturile raportate la ANAF. Asta înseamnă că această categorie de salariați nu pot accesa credite online? Nicidecum.

Orice persoană care realizează venituri peste un anumit prag (de regulă, minim 500 lei lunar) poate obține un credit. Asta chiar și în situația în care salariul său nu poate fi verificat în mod automat la ANAF.

Dacă te afli într-o astfel de situație, primul lucru la care trebuie să te gândești este că IFN-ul sau banca nu îți poate acorda un împrumut dacă nu poate afla care sunt veniturile tale.

Cum poți face dovada veniturilor?

În general, dacă apelezi la o bancă, va fi necesar să te prezinți la departamentul financiar al firmei angajatoare cu o adeverință de venit. După completarea acesteia vei merge la bancă și poți continua demersurile pentru obținerea unui împrumut.

Presupunem totuși că nu despre un credit bancar ești interesat, ci despre un credit rapid fara ANAF. Ei bine, dacă astfel stau lucrurile, avem câteva vești bune.

Poți obține un credit rapid (nebancar) dacă faci dovada veniturilor prin orice metodă!

Desigur, ne referim aici la metodele acceptate de instituția creditoare. Și avem așa:

Dacă ești salariat

 • fotocopie a fluturașului de salariu sau
 • extras de cont bancar pe ultima lună

Dacă ești pensionar

 • fotocopie a cuponului de pensie sau
 • extras de cont bancar recent

Dacă realizezi venituri din PFA sau SRL

 • extras de cont bancar

După cum observi, în niciuna dintre cele trei situații nu este necesară o adeverință de venit. Cu alte cuvinte, dacă nu ai veniturile raportate la ANAF, nu ai de să-ți faci griji.

Folosind oricare dintre metodele prezentate mai sus poți face dovada veniturilor și poți accesa un credit rapid de la aproape orice IFN.

Pot lua un credit dacă nu fac dovada veniturilor?

În mod evident, răspunsul este NU. Dacă nu îți este clar, cu riscul de a ne repeta, subliniem încă o dată faptul că instituția creditoare nu îți poate acorda un împrumut ”pe încredere”.

Nu e ca și cum te-ar crede pe cuvânt că realizezi X venituri/lună și ți-ar acorda un împrumut fără a sta pe gânduri. Dacă ar fi așa, instituția creditoare și-ar asuma un risc de neplată pe care nu îl poate anticipa sau controla în vreun fel.

Că sunt verificate sau nu în baza de date ANAF, veniturile tale trebuie să fie cunoscute de către banca sau IFN-ul ce îți acordă împrumutul.

Dacă vrei, este a fel ca și cum ai încerca să obții un credit fără verificare în Biroul de Credit. Nici acest lucru nu este posibil, cu toate că există o diferență.

Deși poți primi un credit rapid fara ANAF, în niciun caz nu poți să accesezi un împrumut dacă IFN-ul sau banca nu te verifică în prealabil la Biroul de Credit.

Verificarea la ANAF vs. verificarea la Biroul de Credit

Verificarea efectuată la Biroul de Credit îi oferă creditorului informații despre comportamentul tău de plată în relația cu alte instituții creditoare, precum și detalii despre creditele aflate în derulare.

Iar aici distingem două scenarii posibile:

1. Rezultatul verificării în Biroul de Credit arată că ai înregistrat restanțe la alte credite

Într-o atare situație, este foarte puțin probabil să mai poți accesa un credit bancar. IFN-urile sunt însă mult mai permisive și îți pot acorda un împrumut chiar dacă ești catalogat ca rău-platnic.

2. Rezultatul verificării în Biroul de Credit arată că ai alte credite active

Dacă astfel stau lucrurile, singura posibilitate de a putea accesa un credit este ca rezultatul verificărilor efectuate la ANAF să arate un venit ce poate acoperi atât rata împrumutului aflat în derulare, cât și rata noului împrumut.

Cu alte cuvinte, dacă știi că mai ai alte credite active, poți obține un credit nou doar atâta timp cât ratele cumulate ajung la o sumă ce nu depășește gradul maxim de îndatorare permis de lege.

În prezent, gradul maxim de îndatorare pentru creditele de consum este de 40%.

În concluzie, pentru a obține un împrumut, este necesar să faci dovada veniturilor iar acestea să fie suficiente astfel încât rata creditului să se încadreze în gradul maxim de îndatorare.

Dovada veniturilor se poate face prin verificarea automată la ANAF sau, dacă acest lucru nu este posibil, prin prezentarea unor dovezi acceptate (fluturaș salariu, talon pensie, extras de cont etc.).

Considerații suplimentare privind obținerea unui credit fara ANAF

Atunci când vrei să obții un credit de la o instituție financiară, unul dintre criteriile de bază este verificarea veniturilor tale, care se face în bazele de date ale ANAF. Atunci când acest lucru nu este posibil, ori când aplicantul refuză să-și dea acordul pentru interogarea bazei date, atât băncile cât și IFN-urile solicită un document care să ateste care sunt veniturile pe care le realizezi, fie că este vorba de un fluturaș de salariu sau un extras de cont.

Există așadar și situații în care persoanele nu doresc sau nu pot furniza informații despre sursele de venit. De asemenea, unele persoane doresc să evite verificarea în bazele de date ale ANAF din motive de confiențialitate. În toate aceste cazuri, unde se pot îndrepta aceste persoane?

verificare

De ce se caută creditele fără verificarea veniturilor?

Lipsa unui venit stabil

Multe persoane, în special cei care lucrează ca freelanceri sau care au venituri neregulate, ar putea avea dificultăți în a prezenta un fluturaș de salariu sau un extras de cont care să reflecte venitul lor lunar.

Confidențialitatea datelor

Unii oameni nu se simt confortabili să împărtășească informații despre veniturile lor cu băncile sau cu alte instituții financiare și preferă să evite aceste verificări.

Situații fiscale neclarificate

Există și persoane care, din diverse motive, nu au o situație fiscală complet legală și doresc să evite orice fel de verificare care ar putea atrage atenția asupra lor.

Care sunt opțiunile pentru a obține un credit fără verificarea veniturilor la ANAF?

Creditele rapide, de consum

Acestea sunt credite de valoare mică, de obicei sub suma de 5.000 de lei, care pot fi obținute foarte rapid, în câteva ore sau chiar minute. Pentru aceste credite:

 • Procedura este simplificată.
 • Nu se solicită documente care să ateste veniturile.
 • Rata dobânzii poate fi mai mare decât la alte tipuri de credite.

Creditele garantate cu bunuri

Dacă ai în proprietate bunuri precum o mașină, bijuterii sau electronice, există instituții financiare care îți pot oferi un credit în schimbul unui gaj. În aceste cazuri:

 • Valoarea creditului va depinde de valoarea bunului garantat.
 • Dacă nu rambursezi creditul, există riscul să pierzi bunul pus ca gaj.

Instituții financiare nebancare

Există foarte multe instituții financiare care nu se află sub umbrela băncilor tradiționale și care pot oferi un credit rapid fara ANAF. Cu toate acestea, este important să:

 • Verifici termenii și condițiile acestor instituții.
 • Te asiguri că ratele dobânzii și comisioanele sunt acceptabile.

Concluzii privind creditul rapid fara verificare la ANAF

Definiția creditului fara verificare

Un credit rapid (fara verificare ANAF) reprezintă un împrumut de sume mici de bani, pe termen scurt, oferit de instituții financiare nebancare, unde aprobarea și transferul banilor sunt realizate într-un timp foarte scurt, adesea în termen de câteva ore.

Rolul ANAF

ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) se ocupă de colectarea taxelor și impozitelor la nivel național. Mulți oameni confundă rolul ANAF cu cel al BNR (Banca Națională a României) care, printre altele, supervizează instituțiile financiare bancare și nebancare. Atunci când se vorbește despre yn „credit rapid fără ANAF”, se face referire la următoarele două scenarii posibile:

 • la faptul că instituția creditoare nu verifică veniturile debitorului în baza de date ANAF sau
 • la faptul că instituția financiară nu verifică datoriile pe care solicitantul le-ar putea avea către bugetul de stat.

Avantajele unui credit rapid fără ANAF

Rapiditate

 • Procesul de aprobare este rapid, uneori aproape instant.
 • Transferul banilor se face destul de repede, adesea chiar în ziua solicitării.

Flexibilitate

 • Suma împrumutată variază în funcție de nevoile solicitantului.
 • Termenele de rambursare sunt, de obicei, foarte flexibile.

Confidențialitate

 • Instituțiile financiare nebancare nu verifică informații despre solicitant în bazele de date ale ANAF.

Riscurile unui credit rapid fără ANAF

Dobânzi și comisioane mari

 • Dobânzile pentru aceste tipuri de credite sunt adesea mai mari decât cele bancare.
 • Pot exista comisioane ascunse, ce se vor adăuga la costul total al creditului.

Potențial risc de supraîndatorare

 • Ușurința cu care se obține împrumutul poate duce la luarea unor decizii pripite.
 • Există riscul de a nu putea rambursa împrumutul la termen.

Credibilitatea instituției financiare

 • Nu toate instituțiile financiare nebancare sunt de încredere.
 • Există riscul de a cădea în capcana unor scheme frauduloase.

Înainte de orice, fii precaut!

XCredit îți recomandă prudență maximă ori de câte ori ești interesat de un credit fără verificarea veniturilor la ANAF. În general, îți recomandăm să bifezi cel puțin următoarele 3 puncte:

 • Evită să te împrumuți la dobânzi exorbitante.
 • Asigură-te că înțelegi toți termenii și condițiile împrumutului.
 • Evită instituțiile financiare care par a fi dubioase sau care nu sunt transparente în privința costurilor.

A obține un credit fără ANAF, adică fără verificarea veniturilor, poate fi o soluție de compromis dacă nu ai posibilitatea sau nu dorești să prezinți documente care să ateste veniturile pe care le realizezi. Cu toate acestea, indiferent cât de avantajoase par aceste oferte, este foarte important să te informezi temeinic cu privire la costurile acestor împrumuturi și, eventual, să ceri sfatul unui consultant financiar acreditat.

 

Vezi și…

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC