Sari la conținut
Prima pagină » Credit pentru rau platnici – aprobare instant

Credit pentru rau platnici – aprobare instant

scor de credit slab

Dacă te întrebi ce bancă sau IFN acordă împrumuturi pentru rău-platnici, răspunsul este: toate! În anumite condiții, atât băncile cât și instituțiile financiare nebancare sunt dispuse să acorde ”a doua șansă” restanțierilor. Așadar, dacă ai înregistrat restanțe la alte credite, nu e un capăt de drum.

Vezi AICI lista creditorilor pentru rău-platnici

Ce este un împrumut pentru rău platnici?

Un împrumut pentru rău platnici este un produs financiar acordat în egală măsură de bănci și IFN-uri, cu precizarea că acest tip de împrumut poate fi obținut mai ușor de la o instituție financiară nebancară. Creditul pentru rău platnici acordat de IFN este un produs de finanțare extrem de scump, fiind oferit la o dobândă anuală efectivă (DAE) ce poate ajunge chiar până la 30.000%.

Cunoscut și ca ”împrumut pentru restanțieri”, acest tip de împrumut este solicitat îndeosebi de către persoanele care au înregistrat restanțe la alte împrumuturi și care figurează cu informații negative în Biroul de Credit.

IFN-uri ce acordă credite pentru rău-platnici:

  • CreditYes - credit cu 0% dobândă pentru perioade variabile.
  • Viva Credit - 0% dobândă pentru  primele 30 de zile.
  • Hora Credit - primele 30 zile cu 0% dobândă.
  • Credit7 - credit fără dobândă pe 5, 10 sau 15 zile.
  • Ferratum - primele 30 de zile cu 0% dobândă.
  • Credit Prime - 0% dobândă la prima tragere din linia de credit, max. 30 de zile.
  • Credit Fix - credit cu 0% dobândă pentru primele 30 de zile.
  • Lunare - primele 30 zile fără dobândă.

După cum observi, există nu mai puțin de 9 IFN-uri de top care sunt dispuse să împrumute bani rău-platnicilor. De fapt, dacă ar fi să facem o analiză a creditorilor doar din acest punct de vedere, Ocean Credit și Ferratum sunt probabil singurele instituții financiare nebancare ce solicită un istoric bun de creditare pentru a acorda un împrumut.

De asemenea, dacă ești interesat de un împrumut bancar dar ai fost raportat cu restanțe la Biroul de Credit, află că aproape toate băncile comerciale acordă împrumuturi restanțierilor, însă doar în anumite condiții, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Banca Comercială Română (BCR), prin produsul său cunoscut sub numele Creditul Online George, acordă împrumuturi și persoanelor care au avut întârzieri la plata ratelor sau care, din motive bine întemeiate, nu au mai putut rambursa un împrumut.

Atât în cazul băncilor cât și al IFN-urilor, există un set de criterii pe baza cărora instituția financiară evaluează oportunitatea de a oferi un împrumut unui debitor care nu a dat dovadă de un comportament bun de plată. Iată care sunt acestea:

Condiții impuse de bănci și IFN-uri restanțierilor

Înainte de toate, asigură-te că nu ai datorii curente neplătite. Dacă știi că ai avut probleme cu plata anumitor rate la împrumuturi, asigură-te că le-ai rezolvat. Mai exact, asigură-te că ți-ai achitat datoriile restante înainte de a aplica pentru un împrumut bancar. În caz contrar, te vei lovi de un refuz în 100% din cazuri.

Alternativ, dacă încă ai datorii neplătite, singura șansă de a mai obține o sumă de bani cu titlu de împrumut este să apelezi la un IFN. Vezi aici lista completă a instituțiilor financiare nebancare evaluate de XCredit.

Condiții specifice privind locul de muncă, garanțiile și dobânzile

Toate băncile și instituțiile financiare nebancare acordă împrumuturi rău-platnicilor, cu respectarea următoarelor condiții de către debitori:

Să aibă un loc de muncă și un venit stabil: Cu excepția Credit7, care acordă împrumuturi rapide și celor fără un loc de muncă (dacă fac dovada altor tipuri de venituri), majoritatea instituțiilor creditoare analizează oportunitatea de a împrumuta o persoană rău-platnică în funcție de stabilitatea locului de muncă și cuantumul veniturilor salariale.

De exemplu, este mult mai probabil ca un rău-platnic care lucrează în sistemul de stat, pe perioadă nedeterminată, să poată obține un împrumut (bancar sau nebancar), decât un angajat din mediul privat care lucrează la o firmă nou înființată, pe perioadă determinată.

Să aducă o garanție: Deși IFN-urile nu solicită garanții nici măcar rău-platnicilor, e bine de știut că o bancă comercială are nevoie de asigurări suplimentare înainte de a decide dacă îți acordă sau nu un împrumut.

În cazul în care ești restanțier și te interesează un împrumut bancar, îți poți crește șansele de a obține un răspuns favorabil dacă vei aduce un codebitor sau, în anumite situații, vei gira împrumutul cu un bun personal (autovehicul, locuință etc.).

Să accepte costuri de creditare mai mari: În general, un IFN îți va împrumuta bani în aceleași condiții ca oricărui alt client, idiferent că ești rău-platnic sau nu, însă o bancă comercială îți va percepe, adesea, o dobândă mai mare față de cea de care ai fi putut beneficia în cazul în care prezentai un istoric bun de creditare.

Condiții privind gradul de îndatorare

Atât IFN-urile cât și băncile sunt obligate prin lege să acorde împrumuturi ale căror rate să nu depășească 40% din cuantumul veniturilor lunare ale unui debitor. Astfel, în funcție de nivelul tău salarial sau cuantumul veniturilor pe care le realizezi din alte surse, nu poți obține o sumă de bani care să depășească capacitatea ta de rambursare.

Mai mult decât atât, în cazul rău-platnicilor, banca sau IFN-ul pot stabili un grad de îndatorare inferior celui impus de lege, în acest fel protejându-se cumva de apariția riscului de neplată.

De unde pot împrumuta bani dacă sunt ”rău-platnic”?

Eticheta de ”rău-platnic” poate fi uneori destul de deranjantă, însă lucrurile trebuie menționate așa cum sunt. Dacă ai avut restanțe, dacă nu ți-ai achitat ratele la timp, trebuie să accepți că atât băncile cât și IFN-urile te vor cataloga drept persoană rău-platnică (sau restanțier).

Dincolo de acest aspect ”de imagine”, este bine să știi că nu e un capăt de drum faptul că instituțiile creditoare te-au raportat la Biroul de Credit cu informații negative. Este adevărat că astfel de informații îți pot afecta capacitatea de a obține un împrumut, dar asta nu înseamnă că nu poți obține unul.

După cum am precizat deja, în condițiile menționate anterior, băncile și IFN-urile acordă împrumuturi și restanțierilor. Totuși, trebuie să fii conștient de faptul că anumite instituții financiare nu-ți vor aproba cererea de împrumut, indiferent care ar fi motivele.

Dacă vrei să-ți crești șansele de a obține o anumită sumă de bani, fie aplici pentru un împrumut nebancar, caz în care poți afla pe loc răspunsul, fie te prezinți la mai multe bănci unde vei depune o cerere de creditare.

Atenție! Trebuie să știi că fiecare cerere de împrumut adresată unei bănci va fi însoțită de acordul tău privind interogarea bazei de date a Biroului de Credit, iar numărul interogărilor îți va afecta scorul FICO.

Dacă ești rău-platnic, singura modalitate prin care poți efectua mai multe cereri de împrumut fără a-ți afecta și mai mult scorul de credit este să aplici pentru un împrumut la o instituție financiară nebancară.

În majoritatea cazurilor, IFN-urile nu solicită informații despre scorul FICO atunci când îți analizează cererea, astfel că te vei menține la adăpost de o eventuală diminuare a scorului tău FICO.

Am menționat anterior lista IFN-urilor care acordă împrumuturi rău-platnicilor, însă poți verifica și oferta altor IFN-uri analizate de XCredit, accesând acest link.

Concluzie

Dacă ai avute restanțe la alte credite nu înseamnă că nu mai poți împrumuta bani. Cu respectarea anumitor condiții, atât băncile cât și IFN-urile îți pot acorda un împrumut, valoarea acestuia fiind stabilită în funcție de nivelul veniturilor tale. De asemenea, reține faptul că fiecare nouă interogare în baza de date a Biroului de Credit (efectuată de o bancă sau de către un IFN) îți poate afecta negativ scorul FICO.

 

Vezi și următoarele tipuri de credite:Copyright © 2023 • XCredit® - Toate drepturile rezervate.
Termene și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica Cookies | Carieră | Asistență | Sitemap | ANPC | BNR

Disclaimer: XCredit se străduiește să păstreze informațiile exacte și actualizate, dar aceste informații pot fi diferite de cele pe care le vedeți când vizitați o instituție financiară, un furnizor de servicii sau site-ul unui anumit produs financiar. Toate produsele și serviciile financiare vă sunt prezentate fără garanție. Când evaluați ofertele, vă rugăm să consultați Termenii și condițiile instituției financiare. Exemplele reprezentative nu sunt obligatorii și nu au valoare contractuală.

Link-uri afiliate: Unele produse financiare prezentate pe site-ul XCredit conțin linkuri afiliate. Acest lucru înseamnă că primim compensații financiare ca urmare a eforturilor noastre de promovare, aspect ce poate influența despre ce produse scriem și unde și cum apare produsul pe o pagină. Totuși, acest lucru nu influențează evaluările noastre.

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC