Procesul de obținere a unui credit online este destul de simplu. Vizitați site-ul web al IFN-ului, selectați suma de bani și perioada de rambursare care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și finalizați procesul de aplicare online.
Pe baza cererii și în funcție de informațiile furnizate, veți primi pe email o decizie aproape instantanee. Dacă cererea dvs. este aprobată, veți primi banii în cont sau direct pe card, în funcție de metoda de disbursare aleasă.
Dacă aplicarea pentru un credit rapid este ușoară, nu la fel putem spune și despre decizia de a apela la o astfel de soluție pentru finanțarea proiectelor dvs.
Iată câteva întrebări pe care ar trebui să ții le adresezi
- Este sigur să optez pentru un credit de la un IFN online?
- Sunt costuri despre care aș putea să nu știu de la bun început?
- Ce șanse am să fiu executat silit de un IFN?
- Care este cea mai bună abordare în relația cu un IFN?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care și le pun cei mai mulți dintre cei care au nevoie urgentă de o sumă de bani.
În primul rând, trebuie să știi că nu orice IFN este de încredere. Din acest motiv, pentru a evita orice fel de neplăceri (inclusiv accesul neautorizat la datele tale personale, comisioane excesive și clauze contractuale abuzive), optează întotdeauna pentru un IFN consacrat, cu o reputație bună câștigată de-a lungul timpului.
Pentru că poate fi destul de greu să identifici un IFN care să merite încrederea ta, te rog să accesezi prima pagină a site-ului nostru și să treci în revistă lista IFN-urilor care acordă credite online nebancare pe care le recomandăm oricărei persoane interesate de obținerea unui credit online rapid, cu aplicare și aprobare 100% online.
Referitor la costurile ascunse pe care le-ai putea descoperi după semnarea contractului, trebuie să știi că IFN-urile care procedează astfel sunt în prezent tot mai puține, dat fiind faptul că reclamațiile clienților le-au forțat să se alinieze cerințelor europene și celor mai bune practici în materie de finanțare.
Cu toate acestea, pentru a nu risca nimic, optează cu maximă încredere pentru oricare dintre IFN-urile analizate de XCredit.
Ai împrumutat deja bani de la un IFN?
Dacă ai beneficiat deja de un credit oferit de un IFN, probabil te întrebi care este riscul să fii executat silit de o astfel de instituție. În esență, riscul de executare silită este același pe care l-ai putea avea contractând orice alt tip de credit, indiferent de instituția creditoare.
Reține însă faptul că nu IFN-ul sau banca te vor executa silit în caz de neplată, ci o companie specializată în recuperearea creanțelor (ex. KRUK, EOS KSI etc.).
Pentru a evita orice fel de situație riscantă, inclusiv situația de a ajunge să fii executat silit, este necesar să știi care este cea mai bună abordare pe care o poți avea în relația cu un IFN.
De regulă, IFN-urile sunt specializate în acordarea de credite rapide de valoare mică atât celor cu un istoric de credit pozitiv, cât și persoanelor care au înregistrat restanțe în trecut.
De asemenea, spre deosebire de o bancă comercială, un IFN îți va acorda un credit mult mai ușor, criteriile de eligibilitate fiind simplificate la maxim.
Pentru aceste motive și nu numai, costurile creditelor oferite de IFN-uri sunt uneori mult mai mari comparativ cu ceea ce oferă băncile comerciale.
Iar această situație de fapt vine cu o concluzie simplă, și anume:
Nu împrumuta bani de la un IFN dacă nu este absolut necesar
Apelează la un IFN doar dacă îți asumi costurile mari de finanțare și doar dacă ești sigur că ai capacitatea de a rambursa împrumutul în termenul prevăzut în contract.
În caz contrar, dobânzile penalizatoare și taxele suplimentare de întârziere ar putea avea un efect de bulgăre de zăpadă și te-ar putea aduce în final în situația de a nu mai putea plăti ratele, caz în care vei fi executat silit.
Este în regulă să iei un credit de la un IFN? Cu siguranță.
Însă doar dacă ai o nevoie urgentă de bani, dacă nu îndeplinești condițiile pentru a accesa un împrumut la costuri mai mici și dacă ești dispus să-ți asumi dobânzile percepute, adesea mai mari față de cele oferite de băncile comerciale.