Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Birou Credite Rapide Review: Ce părere avem despre Birou Credite Rapide IFN?

Birou Credite Rapide IFN - logo

Birou Credite Rapide este un IFN înființat în anul 2022, fiind specializat în acordarea de credite de consum, microcreditare și finanţarea tranzacţiilor comerciale.

Cu intenție sa nu, această instituție financiară nu este atât de transparentă pe cât ar trebui, iar conform recenziei XCredit, este un IFN cu mai multe minusuri decât plusuri.

Vom începe prin a puncta principalele aspecte negative ale acestui IFN, după care vom trece în revistă și unele avantaje.

Este sau nu o decizie bună să împrumuți bani de la Birou Credite Rapide IFN?

Decizia de a contracta un împrumut ar trebui să se bazeze întotdeauna pe propria cercetare și analiză a instituției creditoare, raportat la nevoile personale și la capacitatea de rambursare a fiecăruia. Vom preciza în continuare câteva dintre punctele cheie ale acestui IFN, însă doar cu titlu informativ.

Dezvantaje:

 • La data redactării acestei recenzii, pe site-ul Birou Credite Rapide IFN nu există un simulator de credite pe baza căruia să se poată estima (calcula) care sunt costurile unui împrumut raportat la suma dorită și perioada de rambursare. Există însă un exemplu reprezentativ pentru suma de 1.000 lei, despre care vom vorbi puțin mai târziu.
 • Birou Credite Rapide IFN folosește un formular de cerere de împrumut ce conține doar două câmpuri – numele și numărul de telefon – ceea ce induce ideea că IFN-ul dorește să colecteze aceste date pentru a putea oferta clientul în mod telefonic. Nu recomandăm această modalitate de a obține un împrumut.
 • Birou Credite Rapide IFN nu a considerat că este important să precizeze pe site numerele de înregistrare în registrele BNR, un aspect pe care XCredit îl consideră foarte important, fiind un criteriu pe baza căruia persoanele interesate pot stabili dacă site-ul este înșelător sau nu.
 • IFN-ul nu acordă credite fără dobândă persoanelor aflate la primul împrumut. Din fericire, există o serie de alternative:

IFN-uri care acordă credite fără dobândă noilor clienți:

 • CreditYes – credit cu 0% dobândă pentru perioade variabile.
 • Credit7 – credit fără dobândă pe 5, 10 sau 15 zile.
 • Credit Fix – credit cu 0% dobândă pentru primele 30 de zile.
 • Viva Credit – 0% dobândă pentru  primele 30 de zile.
 • Ferratum – prima lună fără costuri.
 • Credit Prime – 0% dobândă la prima tragere din linia de credit, max. 30 de zile.
 • Smile Credit – primele 7 zile fără dobândă.
 • Hora Credit – primele 7 zile cu 0,0001% dobândă, aprobare rapidă.

Avantaje:

 • Acordă credite și persoanelor raportate negativ la Biroul de Credit, inclusiv celor care au popriri pe conturi.
 • Nu percepe comisioane de acordare a împrumutului sau comision de rambursare anticipată.
 • Poți împrumuta sume de până la 10.000 lei, pe o perioadă de la 1 lună la 18 luni.
 • Oferă condiții personalizate de acordare a unui împrumut pentru diferite categorii de persoane: polițiști, militari, pompieri, angajați din învățământ, sistemul medical, pensionari etc.

Care sunt condițiile pentru a aplica la acest IFN?

Pentru a aplica la Birou Credite Rapide IFN, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

 • Vârsta minimă de 18 ani.
 • Un document de identitate valabil.
 • Un venit regulat.

În funcție de domeniul în care activezi, IFN-ul îți poate solicita documente suplimentare pentru a analiza corect cererea de împrumut.

Cum aplici pentru un împrumut la Birou Credite Rapide IFN?

După cum arătam anterior, procedura de aplicare pentru un împrumut la acest IFN este atipică. Deși fiecare IFN are dreptul să decidă cu privire la modalitatea în care interacționează cu clienții săi, XCredit apreciază că simpla completare a numelui și a numărului de telefon nu este o modalitate 100% transparentă.

Birou Credite Rapide IFN folosește un formular de aplicare ca în imaginea de mai jos:

Birou Credite Rapide IFN - formular aplicare (cerere) imprumut
                                                          Sursa: https://biroucrediterapide.ro/

Prin urmare, pentru a aplica, trebuie să completezi numele și numărul de telefon, urmând a aștepta un apel din partea IFN-ului. Partea negativă la această modalitate, de o importanță covârșitoare credem noi, este aceea că nu cunoști de la bun început care sunt costurile împrumutului.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să împrumuți 3.000 de lei de la Birou Credite Rapide IFN, pentru 30 de zile, nu vei cunoaște dobânda, dobânda anuală efectivă (DAE) și suma totală de rambursat decât după cei vei fi contactat de un reprezentant al IFN-ului. Cu riscul de a ne repeta, apreciem că o astfel de modalitate dezavantajează debitorul prin aceea că nu-i oferă transparență maximă în procesul de creditare.

Ce sumă poți împrumuta la Birou Credite Rapide IFN și pe ce perioadă?

IFN-ul precizează faptul că oferă până la 10.000 lei pentru perioade de la 1 lună la 18 luni, însă nu specifică în mod concret care este suma maximă pe care o poți  împrumuta pentru 30 de zile, respectiv ce sumă poți împrumuta pe termen de 18 luni. De asemenea, nu specifică pe site, în mod concret, care este dobânda în funcție de suma dorită și perioada de rambursarea aleasă.

Cât durează aprobarea împrumutului?

Birou Credite Rapide IFN susține că oferă ”Probabil cel mai RAPID credit din România!”. Nu știm dacă este sau nu așa, însă tot IFN-ul este cel care precizează faptul că poți intra în posesia sumei împrumutate ”PE LOC”, în aceeași zi, imediat după încheierea contractului.

Alăturarea cuvintelor ”pe loc” și ”în aceeași zi” este de natură a sugera faptul că banii îți vor fi transferați cât mai curând posibil, chiar în cursul aceleiași zile. Asta denotă un serviciu de creditare rapid, însă aici, la XCredit, păstrăm unele rezerve și nu suntem de acord cu faptul că acest IFN ar fi, probabil, cel mai rapid din România.

Cum intri în posesia banilor?

După aprobarea împrumutului, Birou Credite Rapide IFN îți pune la dispoziție una dintre următoarele modalități pentru a primi banii:

 • Ridici suma de la sediul IFN-ului (ideală pentru tine doar dacă locuiești în mun. Piteşti, jud. Argeş).
 • Prin transfer bancar, în contul specificat în contractul de credit.

Care este dobânda practicată de Birou Credite Rapide IFN?

Pe site-ul instituției am identificat unele informații cu caracter general și un exemplu reprezentativ. Am aflat astfel că acest IFN permite o perioadă de finanțare de la 3 luni până la 24 de luni*, pentru o sumă de minim 200 de lei și maxim 10.000 de lei, la o dobândă anuală efectivă (DAE) de minim 49% și maxim 1.724%.

Notă: Informațiile despre perioada de finanțare sunt contradictorii. Pe pagina https://biroucrediterapide.ro/avantaje/ se meționează într-un loc o perioadă de finanțare de la 1 lună la 18 luni, iar în alt loc o perioadă de finanțare de la 3 luni la 24 de luni (vezi imaginea de mai jos). Prin urmare, nu putem determina în mod precis care este perioada reală de finanțare.

Birou Credite Rapide IFN - avantaje
                                              Sursa: https://biroucrediterapide.ro/avantaje/

Exemplu reprezentativ pentru un credit de 1.000 lei:

Pentru un credit de 1.000 de lei, pe o perioadă de 90 de zile, dobânda este de 12% (calculată pe lună), iar DAE este 289% anual. Valoarea totală de rambursat după 90 de zile este 1.249 de lei. * Exemplele reprezentative nu sunt obligatorii și nu au valoare contractuală.

Cum rambursezi împrumutul?

Birou Credite Rapide IFN oferă posibilitatea de a rambursa împrumutul prin transfer bancar sau în numerar, la sediul IFN-ului. Cât privește modalitatea de a rambursa creditul prin deplasarea la sediul fizic al IFN-ului, considerăm că este utilă cel mult persoanelor care locuiesc în mun. Pitești și care nu sunt încântate de ideea de a folosi transferul bancar.

Poți rambursa anticipat împrumutul?

Da. Birou Credite Rapide IFN menționează în mod expres faptul că există posibilitatea de a rambursa anticipat împrumutul, fără plata unui comision.

XCredit recomandă rambursarea înainte de scadență ori de câte ori este posibil, asta pentru că achitarea mai devreme a creditului va duce la economii semnificative privind costurile totale. Pentru a efectua rambursarea anticipată, este necesar să contactezi un reprezentant al IFN-ului și să soliciți informații suplimentare privind procedura prin care poți face asta.

Ce se întâmplă dacă întârzii sau nu rambursezi împrumutul?

Întârzierea la plata ratelor sau, mai rău, neachitarea împrumutului contractat de la Birou Credite Rapide IFN, va avea o serie de consecințe, dintre care unele chiar foarte neplăcute. Iată ce se poate întâmpla într-un astfel de scenariu:

 • Dacă există exclusiv întârzieri la plata ratelor, se vor aplica costuri suplimentare sub forma unor dobânzi penalizatoare, care se adaugă la suma totală de rambursat.
 • Dacă nu se rambursează deloc împrumutul, IFN-ul va iniția anumite proceduri pentru recuperarea banilor, inclusiv prin colaborarea cu agenții de colectare sau formularea de acțiuni în instanță.

În ambele situații, atunci când trec mai mult de 30 de zile de la data scadenței, IFN-ul va raporta situația restanțelor către Biroul de Credit, ceea ce îți va afecta negativ istoricul de credit și îți va limita posibilitatea de a accesa împrumuturi în viitor.

Prin urmare, ca beneficiar al împrumutului, este important să înțelegi foarte bine responsabilitățile financiare pe care le ai și să respecți cu strictețe termenii contractuali.

Este Birou Credite Rapide un IFN legitim?

Da. Birou Credite Rapide IFN este o instituție financiară nebancară înregistrată la Registrul Comerțului București sub nr. J3/2212/2022 și are Codul unic de înregistrare (CUI) 43624458. De asemenea, IFN-ul este înregistrat la Banca Națională a României în Registrul General, sub nr. RG-PJR-03-110366 din 22.09.2022, respectiv este înscris în Registrul Special al BNR, sub numărul RS-PJR-03-110129/22.09.2022.

Informații de contact Birou Credite Rapide IFN:

 • Adresa de e-mail: office@biroucrediterapide.ro
 • Număr de telefon: 0219908
 • Sediu: Blv. Republicii nr. 148, etajul 2, Piteşti, judeţul Argeş

Notă: Recenzia prezintă informațiile disponibile în momentul redactării acesteia și poate fi supusă modificărilor ulterioare. Pentru cele mai recente informații, vă recomandăm să accesați site-ul oficial: biroucrediterapide.ro.

 

Alte recenzii

 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC