Sari la conținut
Prima pagină » Review IFN-uri, Bănci, Carduri, Produse de creditare etc. » Cetelem Review: Ce părere avem despre Cetelem IFN?

Cetelem Review: Ce părere avem despre Cetelem IFN?

Cetelem

Cetelem este o filială a grupului financiar francez BNP Paribas, un renumit furnizor de credite de consum la nivel european. Având în spate o tradiție de peste 50 de ani și o echipă de peste 18.000 de profesioniști, grupul din care face parte Cetelem desfășoară activități de creditare în 26 de țări, inclusiv România, Franța, Spania, Italia și Germania.

Cetelem a făcut pași importanți pe piața românească încă din anul 2005, când a cumpărat Credisson International, pe care a redenumind-o ulterior ca Cetelem IFN. Având în spate puterea și experiența grupului BNP Paribas Personal Finance, Cetelem domină nișa cardurilor de cumpărături din România și a încheiat mai multe parteneriate cu unii dintre cei mai mari retaileri.

Oferta Cetelem include următoarele carduri de cumpărături cu sigla MasterCard

Cardul de cumpărături Cardulescu

Cardul de cumpărături Cardulescu”Cardulescu” de la Cetelem este un instrument financiar versatil, respectiv un card MasterCard cu o limită de credit de până la 8.000 lei, o valabilitate de 4 ani și următoarele beneficii:

Utilizare internațională

Cardulescu este recunoscut în întreaga lume, ceea ce înseamnă că poți face achiziții atât în magazine fizice, cât și online, oriunde te-ai afla. Mai mult decât atât, când cumperi online, tranzacțiile sunt întotdeauna securizate prin sistemul 3D Secure.

Plăți în rate

Dacă ești genul care preferă să își împartă cheltuielile pe o perioadă mai mare de timp, vei aprecia posibilitatea de a efectua tranzacții în rate fixe în magazinele partenere ale Cetelem (nu sunt deloc puține la număr!).

Tehnologie contactless

După cum probabil știi deja, tranzacțiile sunt mult mai rapide și comode cu tehnologia contactless: pentru plățile de mică valoare (maxim 100 lei) nu trebuie să introduci codul PIN.

Dobânzi și comisioane

Trebuie să fii atent aici. Cardulescu vine cu o dobânda anuală variabilă este de 32%, respectiv cu o dobândă anuală efectivă (DAE) de 38,55%. Pe lângă aceasta, vei avea de achitat și un comision lunar de administrare de 5 lei plus alte taxe pentru serviciile suplimentare.

Limite zilnice

Ai o limită zilnică de 2.500 lei pentru retrageri și maxim 10 tranzacții în 24 de ore, ceea ce îți oferă o flexibilitate destul de bună.

Asigurare de viață facultativă

Dacă te gândești la viitor, cardul vine cu unele opțiuni de asigurare de viață. Alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine profilului tău (salariat, pensionar sau PFA).

Per total, cardul de cumpărături Cardulescu de la Cetelem pare fi un instrument financiar foarte util pentru oricine, mai ales pentru cei care călătoresc des sau fac mai multe achiziții online. Deși avantajele tehnologiei contactless și posibilitatea de a plăti în rate sunt evidente, nu uita de dobânzile și comisioanele aferente acestui de card de cumpărături.

Mai multe detalii despre Cardul de cumpărături Cardulescu găsești aici.

Cardul de cumpărături Oney Auchan

Cardul de cumpărături Oney Auchan

Dacă ești un fan al hypermarketului Auchan și vrei să beneficiezi de oferte exclusive, ai putea fi interesat de Cardul Oney Auchan. Iată ce ar trebui să știi:

Beneficii în rețeaua Oney Auchan

Acest card îți deschide ușile către o gamă largă de produse în magazinul Auchan și în rețeaua Oney Auchan. La o primă vedere, ai la dispoziție o multitudine de promoții atractive, iar achizițiile le poți face atât în magazin, cât și online.

Caracteristici

Cardul este echipat cu tehnologie contactless, are valabilitate 4 ani, o linie de credit minimă de 400 de lei (max. 8.000 lei) iar procesul de obținere este extrem de simplu, fiind bazat pe analiza financiară standard efectuată de Cetelem.

Dobânzi și comisioane

La fel ca și în cazul Cardulescu, dobânda anuală variabilă este de 32%, cu o DAE de 38,55%, la care se adaugă un comision de administrare lunar de 5 lei și unele costuri suplimentare în cazul în care ai nevoie de servicii adiționale.

Limite ATM/tranzacții

Pentru retrageri de numerar de la ATM ai o limită zilnică de 2.500 lei și un număr de maxim 10 tranzacții în 24 de ore, la comercianți. Prin urmare, dacă ai o zi în care ai de gând să faci o mulțime de cumpărături, ține cont de aceste limite.

Alte detalii despre cardul Oney Auchan

 • Extrasul de cont este furnizat în format electronic, lună de lună, putând fi vizualizat în aplicația Client Cetelem.
 • Ai o perioadă de grație de până la 60 de zile, în care beneficiezi de 0% dobândă.
 • Activarea cardului se face simplu, fie la un POS din România sau străinătate, fie la un ATM, urmând pașii specificați.

Cardul Oney Auchan este o alegere bună pentru fanii Auchan sau pentru cei interesați de promoții exclusive. Cu funcționalități moderne și o perioadă de grație atractivă, cardul vine la pachet cu diverse beneficii. Cu toate acestea, la fel ca și în cazul ”Cardulescu”, e important să evaluezi cu atenție costurile aferente pentru a stabili dacă acest card este într-adevăr o alegere potrivită pentru tine.

Mai multe detalii despre Cardul de cumpărături Oney Auchan găsești aici.

Cardul de cumpărături Flanco Cetelem

Cardul de cumpărături Flanco Cetelem

Cardul de cumpărături Flanco Cetelem, emis sub sigla MasterCard, este un instrument de plată tot mai popular în rândul românilor, având în vedere faptul că facilitează foarte mult achizițiile de produse IT&C, electrocasnice mici și mari de la Flanco. Cu o valabilitate de 4 ani, este un card contactless ce vine cu multe avantaje, dar și cu o serie de costuri pe care este bine să le cunoști încă de la început.

Principalele caracteristici

 • Achiziționarea produselor în rate: Oferă posibilitatea de a cumpăra produse în rate, oferindu-ți în acest fel posibilitatea de a te bucura mai ușor de produsele mai costisitoare.
 • Funcționalități multiple: Cu acest card poți efectua cumpărături online sau fizice, la orice magazin din România, poți scoate bani de la bancomat, transfera sume către alte conturi și achiziționa în rate apropate orice produs din oferta Flanco.
 • Acces la linia de credit: Cardul îți permite accesul la o linie de credit pe care o poți folosi atât în țară, cât și în străinătate.

Costuri

 • Dobânda: Are o dobândă variabilă de 32,00% pe an și un DAE de 38,55%.
 • Comisioane: Se percepe un comision de administrare de 5 lei/lunar, 50 lei pentru fiecare serviciu suplimentar prestat și diverse alte taxe pentru înlocuirea cardului, reemiterea codului PIN și altele.
 • Limite de tranzacționare: Limita zilnică de utilizare la bancomate este de 2.500 lei, iar limita în 14 zile este de 5.000 lei.

Alte informații despre cardul Flanco Cetelem

 • Începând cu luna iulie 2023, cardurile și extrasele de cont vor avea o identitate vizuală BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE S.A. Paris Sucursala București – Cetelem.
 • Extrasele de cont sunt generate lunar în format electronic și pot fi vizualizate în aplicația Client Cetelem. Acestea oferă detalii despre tranzacțiile efectuate și sunt emise în data de 15 a fiecărei luni.
 • Perioada de grație: Beneficiezi de o perioadă de grație de până la 60 de zile, cu 0% dobândă.

Cardul de Cumpărături Flanco Cetelem este, cel puțin la prima vedere, un instrument de plată versatil, adaptat nevoilor actuale ale consumatorilor, oferind flexibilitate în tranzacții și multiple funcționalități.

Mai multe detalii despre Cardul de cumpărături Flanco Cetelem găsești aici.

Cardul de cumpărături Oney Leroy Merlin

Cardul de cumpărături Oney Leroy Merlin

Cardul Oney Leroy Merlin este instrumentul financiar ideal pentru amatorii de bricolaj și pentru cei care plănuiesc să facă cumpărături pentru casă și grădină, construcții, renovări și amenajări.

Notă: Acest card poate fi folosit exclusiv în lanțul de magazine Leroy Merlin (care face parte din grupul Adeo), un retailer ce are legături strânse cu branduri populare precum Auchan, Decathlon și Kiabi. 

Funcționalități

Pe lângă faptul că îți permite să faci cumpărături din Leroy Merlin, cardul îți oferă și posibilitatea efectuării altor operațiuni bancare clasice: tranzacții, plăți și chiar retrageri de numerar de la bancomat (deși retragerea de numerar nu este recomandată.

Costuri

 • Dobânda variabilă: 32,00% pe an
 • DAE: 38,55%
 • Comision administrare: 5 lei/lunar
 • Taxa emitere card: Gratuit
 • Taxa reinnoire card: Gratuit
 • Taxa înlocuire card: 15 lei
 • Taxa înlocuire card în regim de urgență: 25 lei
 • Alte taxe: Variază în funcție de serviciul solicitat

Limite operațiuni ATM/tranzacții

 • Limita zilnică la ATM: 2.500 lei
 • Limita în 14 zile la ATM: 5.000 lei
 • Limita tranzacții la comercianți/Internet (excludând tranzacțiile contactless): max 10 tranzacții/24 ore
 • Limita tranzacții la ATM: max 6 tranzacții/24 ore

Alte detalii despre cardul Oney Leroy Merlin

Cardul de cumpărături Oney Leroy Merlin este un instrument financiar care se poate dovedi o alegere inspirată pentru cei pasionați de bricolaj și proiecte DIY. Cu un pachet solid de beneficii și posibilitatea de a fi folosit într-unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine de bricolaj, acest card se dovedește a fi un companion de nădejde pentru renovări și îmbunătățiri casnice.

Mai multe detalii despre Cardul de cumpărături Oney Leroy Merlin găsești aici.

Cardul de cumpărături Dedeman Cetelem

Cardul de cumpărături Dedeman Cetelem

Cardul de cumpărături Dedeman Cetelem este un card contactless cu o valabilitate de 4 ani, care poate fi folosit atât în România, cât și în străinătate. Cardul permite efectuarea cumpărăturilor cu plata în rate la magazinele partenere, unde oferă acces la promoții speciale, dar poate fi utilizat pentru plăți în orice magazin fizic sau online.

Cu Cardul de cumpărături Dedeman Cetelem poți efectua toate operațiunile specifice unui card tradițional, de la tranzacții și plăți până la retrageri de numerar de la bancomate. Acest card nu este limitat doar la plata în rețeua de magazine Dedeman.

Beneficii

 • Perioadă de grație de 60 de zile cu dobândă 0%.
 • Flexibilitate în cumpărături la orice comerciant.
 • Utilizare la nivel global la comercianții care afișează sigla Mastercard.
 • Protecție sporită online prin 3D-Secure.
 • Schimbarea codului PIN la orice ATM, fără costuri suplimentare.

Instrucțiuni de utilizare

Trebuie să știi că este necesară activarea cardului înainte de utilizare, care se poate face la orice POS sau ATM din România sau străinătate, fie prin efectuarea unei tranzacții cu introducerea codului PIN, fie pur și simplu prin schimbarea codului PIN. De asemenea, pentru a beneficia de funcția contactless, este necesar să efectuezi o primă tranzacție care necesit introducerea codului PIN.

Costuri

 • Dobândă variabilă (procent anual): 32,00%.
 • DAE: 38,55%.
 • Comision administrare: 5 lei/lunar.
 • Taxa emitere card: 0 lei.
 • Taxa reemitere cod PIN: 5 lei.
 • Comision utilizare card la ATM/ghiseele băncilor: 2,2% + 4,5 lei.
 • Alte comisioane pot fi aplicabile în funcție de operațiunile efectuate.

Limite retrageri/tranzacții

 • La ATM/ghiseele băncilor: 2.500 lei/zi și 5.000 lei/14 zile.
 • La comercianți/Internet (cu excepția tranzacțiilor contactless): maxim 10 tranzacții în 24 de ore.

Cardul de cumpărături Dedeman Cetelem oferă flexibilitate și numeroase beneficii pentru cumpărători, de la o perioadă de grație generoasă până la opțiuni extinse de tranzacționare. În opinia noastră, Cardul de cumpărături Dedeman Cetelem este potrivit pentru cei care sunt în căutarea unui card versatil, adaptabil nevoilor zilnice, fie că este vorba de cumpărături în magazine, plăți online sau retrageri de numerar.

Mai multe detalii despre Cardul de cumpărături Dedeman Cetelem găsești aici.

Cardul de cumpărături Rombiz Cetelem

Cardul de cumpărături Rombiz Cetelem

Cardul de cumpărături Rombiz Cetelem este un card contactless, cu o valabilitate de 4 ani, care îți oferă flexibilitate în efectuarea tranzacțiilor atât în România, cât și în străinătate. Cu acest card poți efectua cumpărături cu plata în rate atât în rețeaua Rombiz, cât și în magazinele partenere, beneficiind în același timp de promoții speciale.

Avantaje

 • Rețea vastă: Rombiz este o rețea de magazine cu o tradiție îndelungată (1991) în domeniul IT&C, electronice și electrocasnice, ce oferă o gamă extinsă de produse de la branduri foarte cunoscute. Prin urmare, utilizând Cardul de cumpărături Rombiz Cetelem, vei avea acces la o varietate de produse, de la telefoane și televizoare până la electrocasnice mari, la prețuri competitive.
 • Perioada de grație: Beneficiezi de o perioadă de 60 de zile în care nu se percepe dobândă pentru cumpărăturile efectuate, ceea ce îți oferă o marjă suplimentară de confort financiar.
 • Funcționalități extinse: În afară de cumpărăturile în rate din rețeaua Rombiz și a magazinelor partenerer, cardul poate fi folosit atât pentru tranzacții, plăți, retrageri de numerar de la bancomat, cât și pentru orice alte operațiuni specifice unui card.

Costuri

 • Dobânda variabilă: 32,00% anual
 • Comision de administrare: 5 lei/lunar
 • DAE: 38,55%
 • Taxe de emitere, reînnoire și înlocuire a cardului: gratuite sau reduse
 • Limita zilnică de tranzacționare la ATM: 2.500 lei
 • Limita de tranzacționare la ATM în 14 zile: 5.000 lei

Asigurare

Cardul oferă opțiuni de asigurare de viață facultativă pentru salariați, pensionari sau PFA.

Rombiz Cetelem este un card de cumpărături ce se prezintă ca o soluție financiară adaptată nevoilor consumatorilor moderni, un card ce combină beneficiile cumpărăturilor în rate cu flexibilitatea unui card bancar tradițional. Cu o perioadă generoasă de grație și o gamă extinsă de produse disponibile prin Rombiz, cardul se poate dovedi un aliat de nădejde în gestionarea cheltuielilor zilnice.

Mai multe detalii despre Cardul de cumpărături Rombiz Cetelem găsești aici.

Cardul de cumpărături Opel Cetelem

Cardul de cumpărături Opel Cetelem

Cardul de cumpărături Opel Cetelem nu este doar un card obișnuit, ci un veritabil instrument financiar ce permite accesul rapid la resurse financiare. Este esențial de înțeles că acesta funcționează ca un împrumut de la instituția care a emis cardul. Utilizatorii trebuie să fie conștienți că banii cheltuiți prin intermediul cardului trebuie restituiți, altfel riscă să acumuleze datorii și să se confrunte cu un cost crescut al împrumutului.

Utilizare

Poți folosi cardul Opel Cetelem pentru plata cumpărăturilor la orice magazin, iar dacă pui banii înapoi pe card în ziua când iei salariul, dobânda este 0%. Avantajul principal al acestui card este că ai întotdeauna comision 0 la cumpărături, iar dobândă este 0% dacă restitui banii în perioada de grație de până la 60 de zile.

*Perioada de grație de până la 60 de zile este valabilă doar pentru cumpărăturile care nu sunt împărțite în rate. Poți achita parțial sau integral valoarea cumpărăturilor aflate în perioada de grație, iar suma achitată va beneficia de dobândă 0%. Cumpărăturile efectuate imediat dupa emiterea extrasului beneficiază de cea mai lungă perioadă de grație. Astfel, de exemplu, poți să cumperi ceva pe 15 septembrie și să plătești înapoi fără dobândă până pe 15 noiembrie.

Costuri și taxe

 • Dobânda variabilă (procent anual) este de 32,00%, cu un DAE de 38,55%.
 • Se percepe un comision de administrare de 5 lei/lunar și un comision unic de 50 lei pentru fiecare serviciu suplimentar.
 • Costurile legate de emiterea, reînnoirea și înlocuirea cardului sunt rezonabile, cu 0 lei taxe de emitere și reînnoire.
 • Sunt aplicate anumite comisioane pentru retragerea de numerar sau interogări la bancomate, ceea ce subliniază încă o dată recomandarea noastră de a nu folosi cardul pentru retrageri de numerar, ci exclusiv pentru cumpărături.

Tranzacții permise

 • La ATM/ghiseele bancilor, limita este de 2.500 lei pe zi și de 5.000 lei în 14 zile.
 • Pentru cumpărături la comercianți sau pe internet (excluzând tranzacțiile contactless), există o limită de 10 tranzacții în 24 de ore.

Deși nu am identificat încă rațiunea asocierii brandului Opel cu cel al IFN-ului, suntem de părere că ”Opel Cetelem” este un card de cumpărături ce se poate dovedi util pentru cei care își doresc o flexibilitate mai mare la shopping și un răgaz în rambursarea sumelor folosite pentru achiziții în magazinele partenere. Cu toate acestea, fiind un card emis de către un IFN, recomandarea noastră este aceeași ca și până acum: prudență maximă, gestionare responsabilă a acestor resurse, respectiv o informare prealabilă foarte temeinică sub aspectul costurilor asociate unui astfel de serviciu. Și, nu în ultimul rând, evitarea pe cât posibil a retragerilor de numerar de la bancomat.

Mai multe detalii despre Cardul de cumpărături Opel Cetelem găsești aici.

Notă: Recenzia prezintă informațiile disponibile în momentul redactării acesteia și poate fi supusă modificărilor ulterioare. Pentru cele mai recente informații, vă recomandăm să accesați site-ul oficial al Cetelem: https://www.cetelem.ro/.

 

Alte recenzii

 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit
 32. Nova Credit
 33. Lunare

 Copyright © 2023 • XCredit® - Toate drepturile rezervate.
Termene și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica Cookies | Carieră | Asistență | Sitemap | ANPC | BNR

Disclaimer: XCredit se străduiește să păstreze informațiile exacte și actualizate, dar aceste informații pot fi diferite de cele pe care le vedeți când vizitați o instituție financiară, un furnizor de servicii sau site-ul unui anumit produs financiar. Toate produsele și serviciile financiare vă sunt prezentate fără garanție. Când evaluați ofertele, vă rugăm să consultați Termenii și condițiile instituției financiare. Exemplele reprezentative nu sunt obligatorii și nu au valoare contractuală.

Link-uri afiliate: Unele produse financiare prezentate pe site-ul XCredit conțin linkuri afiliate. Acest lucru înseamnă că primim compensații financiare ca urmare a eforturilor noastre de promovare, aspect ce poate influența despre ce produse scriem și unde și cum apare produsul pe o pagină. Totuși, acest lucru nu influențează evaluările noastre.

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC