Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Credex Review: Ce părere avem despre Credex IFN?

credex logo

Credex este o instituție financiară nebancară cu o experiență solidă pe piața românească, ce se remarcă prin acordarea de împrumuturi rapide și ușor accesibile. Beneficiind de o prezență extinsă în rețeaua de magazine partenere, Credex a devenit o opțiune populară pentru cei care au nevoie de soluții rapide de finanțare, fără prea multe acte.

De ce să optezi pentru un împrumut nebancar de la Credex?

Avantaje Credex:

 • Simplu și rapid: Credex îți oferă o modalitate simplă și rapidă de aplicare pentru un credit prin aceea că aplicația sa online se completează în câteva minute, iar răspunsul privind aprobarea vine în cel mai scurt timp posibil.
 • Lipsa adeverințelor de venit: Una dintre principalele facilități ale Credex este eliminarea cerinței prezentării unei adeverințe de venit. Consultarea automată a datelor de la ANAF facilitează foarte mult obținerea creditului, eliminând nevoia de documente suplimentare.
 • Limită de credit superioară: Credex îți oferă flexibilitate în alegerea sumei împrumutate, având limite de la 1.000 lei până la 50.000 lei, pentru împrumuturile de nevoi personale, respectiv de 5.000 lei pentru creditele de bunuri de consum.
 • Perioadă de rambursare convenabilă: Perioada de rambursare poate fi aleasă în funcție de nevoile tale financiare, variind între 6 luni și 5 ani.
 • Transfer rapid al banilor: După aprobare, banii vor fi transferați direct în contul tău bancar în cel mai scurt timp posibil.
 • Fără garanții: Împrumuturile Credex sunt negarantate, deci nu este necesară prezentarea unor garanții sau aducerea unor giranți.
 • Posibilitatea rambursării anticipate: Credex îți oferă opțiunea de rambursare anticipată a creditului, ceea ce îți permite să economisești costurile dobânzilor.

Dezavantaje Credex:

 • Costuri suplimentare: Credex percepe comision de analiză dosar și comision lunar de administrare. De asemenea, în cazul rambursării anticipate, poate exista un comision adițional în funcție de perioada de creditare rămasă.
 • Dobândă variabilă: Rata dobânzii poate varia în funcție de analiza de risc a fiecărui solicitant, având un maxim de 35% pe an.

Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru a aplica la Credex?

Pentru a aplica la Credex, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

 • Să fii cetățean român, cu domiciliul în România.
 • Să ai vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani.
 • Pentru un credit de nevoi personale, trebuie să ai o vechime de minimum 6 luni la locul de muncă actual, iar pentru un credit de bunuri de consum, vechimea minimă cerută este de 3 luni.
 • Să poți demonstra venituri stabile pentru a asigura rambursarea creditului.
 • Vârsta maximă la finalul perioadei de creditare să nu depășească 70 de ani.
 • Venitul minim acceptat este de 1.500 lei pentru angajați și 1.000 lei pentru pensionari, în cazul creditului de nevoi personale, respectiv 1.200 lei pentru angajați și 800 lei pentru pensionari, în cazul creditului de bunuri de consum.
 • Să nu ai restanțe la momentul solicitării sau alte debite neachitate la scadență.

Dacă ai înregistrat restanțe la alte credite și figurezi ca rău-platnic la Biroul de Credit, iată câteva opțiuni pe care le poți lua în considerare:

*Află mai multe despre cum poți obține un împrumut dacă ești rău-platnic accesând această pagină.

Cum aplici pentru un împrumut online Credex?

Aplicarea pentru un împrumut online Credex este un proces simplu și convenabil. Iată ce pașii trebuie să urmezi:

 • Accesează site-ul oficial al Credex: https://credex-ifn.ro/
 • Completează formularul pentru cererea de credit cu informațiile personale și financiare solicitate.

credex IFN formular aplicare pt imprumut

 • Așteaptă răspunsul: Credex va analiza cererea și îți va oferi un răspuns în cel mai scurt timp posibil, pe adresa de email furnizată și/sau printr-un sms pe numărul tău de telefon.
 • Semnează contractul: În cazul aprobării, vei primi pe amail contractul de credit și vei putea semna electronic.
 • Primește banii: După semnarea contractului, banii îți vor fi transferați în contul bancar în cel mai scurt timp posibil.

Ce sumă poți împrumuta la Credex și pe ce perioadă?

La Credex poți aplica pentru un credit de nevoi personale în valoare de până la 50.000 lei, iar pentru un credit de bunuri de consum, suma maximă este de 5.000 lei. Perioada de rambursare poate fi aleasă în funcție de nevoile tale financiare, fiind cuprinsă între 6 luni și 5 ani. De asemenea, suma pentru care ești eligibil va fi stabilită în funcție de nivelul veniturilor și de analiza de risc efectuată de Credex

Cât durează aprobarea împrumutului la Credex?

Unul dintre avantajele Credex este timpul foarte scurt de răspuns. În urma completării cererii de credit, vei primi un răspuns în câteva minute direct pe adresa de email furnizată. Dacă îți este aprobat împrumutul, banii vor fi transferați în contul tău bancar în cel mai scurt timp posibil.

Cum intri în posesia banilor de la Credex?

După aprobarea împrumutului, banii își vor fi transferați direct în contul bancar pe care l-ai furnizat în cererea de credit. De asemenea, trebuie să știi că ai posibilitatea să verifici soldul și să faci plăți lunare direct din Aplicația Mobilă Credex, de pe site-ul Credex, sau poți alege să plătești fizic, în orice magazin din rețeaua Altex sau PayPoint.

Care este dobânda Credex?

Rata dobânzii percepută de Credex poate varia în funcție rezultatul analizei de risc a fiecărui solicitant și de tipul de credit solicitat. În general, rata dobânzii pentru împrumuturile nebancare poate fi mai mare decât cea a băncilor comerciale, iar dobânda anuală poate ajunge până la 35%.

Exemple reprezentative de calcul (pentru un credit de nevoi personale):

 • Dacă împrumuți 10.000 lei pe 60 de luni, cu o dobândă anuală de 25% fixă, rata lunară va fi de aproximativ 318 lei. Costul total al creditului va fi de aproximativ 19.070 lei, iar valoarea totală plătită va fi de aproximativ 29.070 lei.
 • Dacă împrumuți 30.000 lei pe 48 de luni, cu o dobândă anuală de 35% fixă, rata lunară va fi de aproximativ 1.096 lei. Costul total al creditului va fi de aproximativ 51.036 lei, iar valoarea totală plătită va fi de aproximativ 81.036 lei.

Cum rambursezi împrumutul Credex?

Rambursarea împrumutului Credex se realizează prin rate fixe lunare, la data scadentă aleasă de solicitant. Poți alege să plătești direct din Aplicația Mobilă Credex, online pe site-ul lor sau fizic, în orice magazin din rețeaua Altex sau PayPoint. Este important să respecți data scadentă pentru a evita dobânzi penalizatoare și eventuale restricții în obținerea unor credite ulterioare.

Poți rambursa anticipat împrumutul Credex?

Da, ai posibilitatea de a rambursa anticipat împrumutul Credex. În acest caz, vei achita un comision de rambursare anticipată, care variază între 1% și 0,5% din valoarea creditului, în funcție de perioada de creditare rămasă. Rambursarea anticipată poate fi o opțiune atractivă în cazul în care vrei să economisești costurile dobânzilor pe termen lung.

Ce se întâmplă dacă întârzii sau nu rambursezi împrumutul Credex?

În cazul în care întârzii sau nu rambursezi împrumutul la timp, pot apărea dobânzi penalizatoare și alte costuri suplimentare. Este important să anunți instituția financiară în cazul în care întâmpini dificultăți financiare pentru a găsi împreună o soluție adecvată. De asemenea, întârzierile la plată îți pot afecta scorul de credit, ceea ce îți va îngreuna obținerea de credite pe viitor.

Este Credex un IFN legal?

Da. Credex este o instituție financiară nebancară legală, care funcționează în conformitate cu legislația și reglementările aplicabile în domeniul financiar. Instituția este înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României sub numărul RG-PJR-42-110317/04.06.2018 și în Registrul Special sub numărul RS-PJR-42-110112/21.08.2018. Sediul central al Credex IFN este Orașul Voluntari, Șos. Bucuresti Nord nr. 10, Clădirea Global City Business Park, corp O1, etaj 8, Jud. Ilfov.

Notă: Recenzia prezintă informațiile disponibile în momentul redactării acesteia și poate fi supusă modificărilor ulterioare. Pentru cele mai recente informații, vă recomandăm să accesați site-ul oficial al Credex: credex-ifn.ro

 

Alte recenzii

 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC