Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Credit Prime Review: Ce părere avem despre Credit Prime IFN?

Credit Prime IFN

Credit Prime este un IFN ce ocupă un binemeritat loc în topul creditelor rapide nebancare, fiind una dintre puținele instituții financiare care acordă atenție experienței de creditare.

Principalele avantaje ale Credit Prime sunt reprezentate de faptul că acordă împrumuturi 24/7, inclusiv în weekend sau de sărbători, pentru care aprobarea are loc în doar 2 minute. În mod evident, transferul banilor are loc instant.

La Credit Prime ne place în primul rând viteza cu care acordă împrumuturile, cât și faptul că nu are un program limitat, cererile de împrumut fiind aprobate la orice oră din zi sau din noapte, inclusiv în zilele nelucrătoare. De asemenea, apreciem faptul că prima tragere din linia sa de credit de până la 15.000 lei vine cu 0% dobândă pentru primele 30 de zile.

Ca și puncte slabe, am remarcat faptul că acest IFN oferă doar linii de credit pe o perioadă de 24 de luni iar vârsta de la care poți aplica este de minim 20 de ani. Considerăm că restricția privind vârsta nu este binevenită, întrucât persoanele de 18 și 19 ani nu pot accesa un credit.

Găsești atractivă oferta Credit Prime?

SOLICITĂ CREDIT

 

Credit Prime în comparație cu alte IFN-uri

Pe lângă faptul că oferă credite fără dobândă noilor clienți, Credit Prime prezintă similarități dar și diferențe față de principalele IFN-uri din topul XCredit. În continuare vom discuta despre avantajele și dezavantajele Credit Prime în raport cu alte instituții financiare nebancare.

Credit Prime vs. Hora Credit

Hora Credit IFNHora Credit ocupă locul 1 în topul creditelor rapide pentru că este un IFN cu o rată mare de aprobare a împrumuturilor. De asemenea, am poziționat Hora Credit în vârful clasamentului întrucât este unul dintre cele mai permisive, acordând credite rău-platnicilor în aproape toate cazurile.

Spre deosebire de Hora Credit, care oferă o linie de credit de până la 10.000 lei, Credit Prime vine cu avantajul unei sume mai mari, respectiv a unei linii de credit de până la 15.000 lei pe o perioadă contractuală de 24 de luni.

În ceea ce privește viteza de acordare a unui împrumut, ambele IFN-uri se descurcă foarte bine, aprobarea cererilor de credit și transferul banilor având loc în doar câteva minute.

Credit Prime câștigă la capitolul transfer, prin aceea că oferă 3 modalități distincte de disbursare a creditului: prin transfer bancar, direct pe card sau în numerar. Pentru ultima dintre variante este necesar să te deplasezi cu actul de identitate la orice agenție BCR din România.

În cele din urmă, dobânda oferită de cele două IFN-uri prezintă diferențe majore, însă nu o vom specifica aici întrucât poate suferi actualizări în orice moment. Ce trebuie să reții este faptul că atât la Hora Credit cât și la Credit Prime ai posibilitatea de a împrumuta bani fără dobândă dacă ești client nou.

Exemplu reprezentativ pentru un împrumut cu dobândă 0%

Pentru un împrumut în valoare de 1.000 lei, valoarea dobânzii este de 0,001 lei pe zi; DAE (dobânda anuală efectivă) – 0,0365% calculată pentru 30 de zile. (acest calcul a fost efectuat presupunând că ești la primul împrumut)

Găsești atractivă oferta Hora Credit?

SOLICITĂ CREDIT

 

Credit Prime vs. Viva Credit

Viva CreditSpre deosebire de Credit Prime, unde poți împrumuta cel mult 15.000 lei, Viva Credit vine cu avantajul unei linii de credit de până la 20.000 lei, la o dobândă de numai 0,4% pe zi.

De asemenea, Viva Credit este cumva peste Credit Prime și din alt punct de vedere, respectiv pentru faptul că oferă credite până la salariu în cuantum de 3.000 lei. Pentru clienții aflați la primul împrumut, dobânda este 0%.

Atât Credit Prime cât și Viva Credit sunt cunoscute pentru faptul că oferă împrumuturi fără verificare ANAF și fără verificare la Biroul de Credit. În ambele situații, sintagma ”fără verificare” înseamnă faptul că poți obține un credit chiar dacă nu ai veniturile raportate la ANAF, respectiv chiar dacă ești raportat cu informații negative la Biroul de Credit.

Un alt avantaj pe care îl oferă Viva Credit este acela că se bucură de o mai mare popularitate în mediul online, fiind una dintre primele instituții financiare nebancare din România care au acordat credite cu aprobare 100% online.

Găsești atractivă oferta Viva Credit?

SOLICITĂ CREDIT

 

Credit Prime vs. Ferratum

FerratumFerratum oferă credite fără dobândă de până la 1.900 lei (doar pentru clienții noi), linii de credit cu prima lună gratuită, în limita a 5.000 lei, respectiv credite în rate cu dobânzi avantajoase, până la 19.000 lei.

Pentru Ferratum am scris o recenzie detaliată în care am explicat aproape totul despre avantajele și dezavantajele acestui creditor. În esență, acest IFN se remarcă prin aceea că acordă împrumuturi rapide într-un timp foarte scurt, la dobânzi relativ mai mici față de cele ale altor instituții financiare nebancare.

Ca și minusuri, trebuie să știi că Ferratum nu acordă credite persoanelor care au un istoric negativ la Biroul de Credit iar vârsta minimă pentru a aplica este 21 de ani. De asemenea, un alt dezavantaj este reprezentat de faptul că Ferratum are un program redus în weekend, acordând împrumuturi doar între orele 09:00 și 13:00.

Exemplu reprezentativ pentru un credit Ferratum în valoare de 3.000 lei

Pentru un credit în valoare de 3.000 lei cu dobânda nominală fixă de 146.80% pe an, suma totală de plată este de 5.385,55 lei, considerând faptul că a fost rambursată în rate lunare egale în termen de 12 luni de la data primei retrageri; DAE: 299,46%.  Creditul este fără dobândă pentru primele 30 zile, iar din ziua 31 vei plăti o dobândă de 0,4022% / zi.

Găsești atractivă oferta Ferratum?

SOLICITĂ CREDIT

 

Concluzie

Credit Prime vine cu câteva avantaje foarte mari, cum ar fi acela că oferă 0% dobândă la prima tragere din linia de credit (indiferent de sumă), precum și acela că aprobă rapid cererile de credit iar transferul banilor are loc instant (dacă se optează pentru plata pe card).

Dezavantajul major identificat de XCredit este acela că la Credit Prime singura opțiune de a împrumuta bani este sub forma unei linii de credit a cărei durată contractuală este 24 de luni. Deși linia de credit nu este un aspect negativ în sine, considerăm că este un punct slab faptul că acest creditor nu oferă și împrumuturi pe 30 de zile, cu rambursare integrală într-o singură tranșă.

 

Întrebări frecvente despre Credit Prime

 • Ce avantaje oferă Credit Prime?

  Credit Prime oferă linii de credit de până la 15.000 lei, pe o perioadă de 24 de luni, cu 0% dobândă pentru primele 30 de zile după prima tragere.

 • Cum obțin un împrumut de la Credit Prime?

  Pentru a aplica pentru prima dată, este nevoie să te înregistrezi accesând pagina oficială a creditorului la adresa creditprime.ro. Vei avea nevoie de o copie a cărţii de identitate și, după caz, de o dovadă a veniturilor pe care le realizezi.

 

Alte recenzii
 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC