Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ferratum Review: Ce părere avem despre Ferratum IFN?

Ferratum

Ferratum, un serviciu furnizat de Multitude Bank p.l.c., este un creditor ce funcționează în România exact ca un IFN. Nu este însă un IFN în adevăratul sens al cuvântului, nefiind înregistrat la BNR, ci o instituție de credit autorizată de către Autoritatea de servicii financiare din Malta.

Ferratum oferă servicii net superioare multor IFN-uri românești, dobânzi competitive și chiar credite fără dobândă noilor clienți.

Am plasat Ferratum pe locul 4 în topul XCredit pentru că este un creditor de încredere, care afișează în mod clar dobânzile percepute și termenii în care poate fi obținut un împrumut. În plus, creditele fără dobândă acordate noilor clienți reprezintă un avantaj de necontestat.

Poziția superioară ocupată de Ferratum în clasamentul nostru se datorează unui cumul de factori, despre care vom vorbi în cele ce urmează.

De ce să alegi Ferratum?

Ferratum oferă o serie de avantaje. Iată doar câteva dintre acestea:

 • dacă ești client nou, poți împrumuta până la 5.000 lei cu 0% dobândă;
 • pentru un credit în rate, poți accesa o sumă de până la 19.000 lei;
 • ai acces la o sumă mai mare începând cu al doilea credit;
 • poți împrumuta bani dacă ai vârsta de minim 21 de ani.

Ferratum este un creditor pe care îl recomandăm atât pentru faptul că acordă credite fără dobândă noilor clienți, cât și pentru că oferă posibilitatea accesării unei linii de credit de până la 10.000 lei, respectiv a unui credit în rate de până la 19.000 lei.

Ca și minusuri, Ferratum nu acordă credite persoanelor care au înregistrat restanțe la alte credite și ale căror informații negative se regăsesc în baza de date a Biroului de Credit.

Dacă ești raportat la Biroul de Credit, optează mai degrabă pentru Hora Credit, Viva Credit sau Viaconto. De asemenea, Credit Fix este o opțiune la fel de bună, cu atât mai mult dacă ești interesat de un credit fără dobândă.

Găsești atractivă oferta Ferratum?

SOLICITĂ CREDIT

 

Ferratum în comparație cu alte IFN-uri

Spre deosebire de celelalte IFN-uri, Ferratum se evidențiază prin aceea că acordă credite nebancare exclusiv persoanelor care au un istoric bun de creditare. De asemenea, sunt acceptați și cei fără istoric de credit, însă persoanele cu restanțe nu pot împrumuta bani de la acest IFN.

Considerăm că abordarea Ferratum este una corectă și responsabilă, având potențialul de a proteja debitorii și a evita supraîndatorarea acestora.

Totuși, pentru cei care au o reală urgență și nu pot face dovada unui istoric bun de creditare, Ferratum nu este o soluție. În cele ce urmează vom trece în revistă câteva dintre cele mai bune alternative Ferratum.

Ferratum vs. Hora Credit

Hora CreditÎn comparație cu Ferratum, Hora Credit excelează la anumite capitole, în timp ce la altele lasă de dorit. Spre exemplu, Hora Credit este un IFN care acordă credite și restanțierilor. Iar acesta este un mare plus.

Pe de altă parte, deși atât Hora Credit cât și Ferratum acordă credite fără dobândă noilor clienți, diferența dintre cele două IFN-uri este că la Hora Credit poți împrumuta maxim 3.000 lei cu 0,0001% dobândă, în timp ce la Ferratum ai acces la o sumă de până la 5.000 lei.

Nu în ultimul rând, de remarcat faptul că ambele IFN-uri oferă linii de credit de până la 10.000 lei, cu mențiunea că dobânda Hora Credit este mai mare față cea oferită de Ferratum.

De asemenea, Ferratum oferă și un credit în rate de până la 19.000 lei, pe o perioadă de maxim 18 luni, produs care nu se regăsește în oferta de finanțare a Hora Credit.

Per total, Hora Credit este recomandat îndeosebi celor care figurează cu restanțe în Biroul de Credit, pe când Ferratum este indicat debitorilor cu un istoric bun de creditare.

Găsești atractivă oferta Hora Credit?

SOLICITĂ CREDIT

 

Ferratum vs. Viva Credit

Viva CreditLa fel ca Hora Credit IFN, Viva Credit este un creditor mai permisiv, în sensul că este dispus să acorde împrumuturi și celor care au înregistrat restanțe la alte credite. Totuși, fiecare situație este analizată individual, iar cei care au șanse să obțină un împrumut sunt de regulă cei care și-au achitat datoriile la creditele restante.

Punând în balanță avantajele și dezavantajele oferite de cele două IFN-uri, apreciem faptul că Viva Credit câștigă la capitolul liniei de credit, unde oferă 20.000 lei cu o dobândă de 0,4% pe zi din suma retrasă, iar Ferratum stă mai bine la oferta de credite rapide.

În timp ce la Viva Credit ai acces la maxim 3.000 lei (cu dobândă 0%, dacă ești client nou, respectiv 1,2% la al doilea împrumut), la Ferratum poți obține rapid până la 5.000 lei, cu 0% dobândă dacă ești client nou. De la al doilea împrumut, Ferratum percepe o dobândă de 0,4022% / zi.

Dobânda Ferratum este sensibil mai mare față de cea oferită de Viva Credit, însă diferența este de-a dreptul neglijabilă. Prin urmare, oricare dintre cei doi creditori reprezintă o opțiune bună, în funcție de nevoile tale de finanțare și de situația înscrierii la Biroul de Credit.

Găsești atractivă oferta Viva Credit?

SOLICITĂ CREDIT

 

Ferratum vs. Viaconto

ViacontoÎn comparație cu cele 3 IFN-uri despre care am vorbit anterior, Viaconto prezintă dezavantajul că nu oferă credite cu 0% dobândă. Totuși, în cazul în care nu te mai califici pentru un astfel de împrumut, merită să optezi pentru Viaconto întrucât oferă o dobândă de numai 1%/zi.

De asemenea, față de Viva Credit, la Viaconto ai acces la o un împrumut rapid de până la 4.000 lei (față de 3.000 lei), ceea ce reprezintă o sumă sensibil mai mare, însă mai mică față de ceea ce oferă Ferratum (5.000 lei).

De remarcat, de asemenea, faptul că Viaconto nu oferă linii de credit, iar pentru creditul rapid percepe un comsion de analiză dosar în cuantum de 55 lei.

Raportat la dobânda de numai 1% pe zi, Viaconto râmâne totuși o opțiune foarte bună pentru toți cei interesați de obținerea rapidă a unei sume de până la 4.000 lei.

Pentru mai multe detalii despre Viaconto, inclusiv despre întregul proces de aplicare și aprobare a cererii de împrumut, citește secțiunea dedicată acestui IFN de la pagina principală a site-ului. Pentru a accesa site-ul oficial Viaconto.ro, folosește butonul de mai jos.

Găsești atractivă oferta Viaconto?

SOLICITĂ CREDIT

 

Întrebări frecvente despre Ferratum

 • Ce sumă pot împrumuta de la Ferratum?

  La Ferratum ai acces la un credit rapid de până la 5.000 lei (cu dobândă 0% dacă ești client nou), respectiv la o linie de credit de până la 10.000 lei sau un credit în 6 - 18 rate, de până la 19.000 lei.

 • Cât durează aprobarea unui împrumut la Ferratum?

  Aprobarea unui împrumut nu durează, de regulă, mai mult de 30 de minute. Cu toate acestea, durata aprobării unei cereri de împrumut poate fi influențată de tipul veniturilor tale, respectiv dacă acestea pot fi verificate automat în baza de date ANAF.

 

Alte recenzii
 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC