Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Filbo Review: Ce părere avem despre creditele Filbo?

Filbo

Filbo este un produs revoluționar marca OMRO IFN S.A, o instituție financiară nebancară cu un istoric de peste 20 de ani, pe parcursul cărora peste 10.000 de mici antreprenori au accesat credite pentru capital de lucru și investiții pentru dezvoltarea afacerilor.

Filbo a fost creat cu scopul de a ajuta micii antreprenori și afacerile acestora să ajungă mai repede și mai ușor la #UrmătorulNivel. Această inițiativă vine ca un răspuns la realitatea că doar 0,2% dintre microîntreprinderile din România reușesc să depășească barierele și să devină IMM-uri. Filbo și-a propus să schimbe această realitate prin creșterea procentului de afaceri care ating nivelul următor.

Solicită AICI un credit Filbo

Cum te poate ajuta Filbo?

Filbo vine în întâmpinarea nevoilor urgente ale afacerii tale cu soluții rapide și eficiente de finanțare. Cu ajutorul platformei Filbo poți accesa credite de până la 100.000 lei (între 12 și 24 de luni pentru capital de lucru și până la 48 de luni pentru investiții), respectiv până la 235.000 lei (până la 24 de luni pentru capital de lucru și 48 de luni pentru investiții în afacerea ta). Creditul Filbo poate fi rambursat în rate lunare sau conform unui scadențar flexibil adaptat afacerii tale.

Un avantaj major al soluției oferite de Filbo este procesul de aplicare 100% online, la care se adaugă timpul rapid de aprobare a cererii de credit. În opinia noastră, Filbo este chiar cel mai rapid din piață (comparativ cu alte soluții de finanțare pentru firme).

Soluții de finanțare oferite de Filbo

1. Credit pentru firmă super rapid

Filbo pune la dispoziția antreprenorilor un proces de aprobare și accesare a creditului într-un interval de timp foarte scurt, în cadrul căruia antreprenorii pot accesa un credit de până la 100.000 lei, cu perioade de rambursare între 12 și 24 de luni pentru capital de lucru și până la 48 de luni pentru investiții. Această soluție este ideală pentru cei care au nevoi urgente în cadrul afacerii lor și nu pot aștepta să parcurgă procesele bancare foarte costisitoare.

VEZI DETALII

 

Credit Filbo pentru firma super rapid - simulator

Eligibilitate:

 • Administratorul trebuie să fie direct implicat în afacere
 • Firma trebuie să aibă mai puțin de 10 angajați
 • Cifra de afaceri trebuie să fie sub 2 milioane euro
 • Firma trebuie să fie în activitate de cel puțin 12 luni
 • Fără procese de executare silită sau incidente de plată în istoricul de credit

Documente necesare:

 • Pentru sume până la 35.000 lei: Extras de cont pe ultimele 3 luni
 • Pentru sume peste 35.000 lei: Extras de cont pe ultimele 3 luni și ultima balanță disponibilă

Exemplu reprezentativ pentru un credit super rapid de 50.000 lei:

 • Perioada contractului: 24 luni
 • Rata creditului începând de la: 2.725 lei/ lună
 • Comision acordare începând de la: 1.813 lei
 • Dobândă începând de la: 10.498 lei
 • Comision gestiune începând de la: 3.084 lei
 • Total de plată începând de la: 65.395 lei

*Oferta prezentată mai sus este o estimare cu scop informativ.
**Oferta fermă depinde de analiza detaliată a cererii tale.

2. Creditul pentru capital de lucru sau investiții

Această soluție oferă afacerilor flexibilitate maximă. Împrumuturile de până la 235.000 lor pot fi rambursate în rate lunare sau conform unui scadențar flexibil adaptat nevoilor specifice ale afacerii. Perioada de rambursare variază de la 24 de luni pentru capital de lucru la 48 de luni pentru investiții.

VEZI DETALII

 

Creditul Filbo pentru capital de lucru sau investitii - simulator

Eligibilitate: Aceleași criterii ca pentru Creditul Filbo Super Rapid.

Documente necesare: 

 • Extras de cont pe ultimele 3 luni de zile
 • Ultima balanță disponibilă, nu mai veche decât ultima balanță trimestrială încheiată. În funcție de specificul afacerii, pot fi necesare documente adiționale (Certificat atestare fiscală SAU Fișa sintetică AFP, contracte de credit în derulare, autorizații de funcționare, etc.)

Exemplu reprezentativ pentru un credit de 110.000 lei:

 • Perioada contractului: 24 luni
 • Rata creditului începând de la: 5.995 lei/ lună
 • Comision acordare începând de la: 3.990 lei
 • Dobândă începând de la: 23.096 lei
 • Comision gestiune începând de la: 6.785 lei
 • Total de plată începând de la: 143.870 lei

*Oferta prezentată mai sus este o estimare cu scop informativ.
**Oferta fermă depinde de analiza detaliată a cererii tale.

***Filbo oferă și alte produse de finanțare, care nu au fost supuse analizei în cadrul acestei recenzii. Accesează filbo.ro pentru detalii despre celelalte tipuri de credite (Creditul pentru PFA, Creditul pentru agricultură etc.).

Proces simplu și transparent – de la aplicare la aprobare

Una dintre marile inovații aduse de Filbo în lumea finanțării pentru afaceri este procesul simplu și transparent, care elimină barierele și complicațiile asociate cu împrumuturile tradiționale. Acest proces, desfășurat 100% online, face ca accesarea finanțării să fie mai ușoară și mai accesibilă ca niciodată. Iată cum funcționează totul:

Pasul 1. Aplicare online rapidă

Primul pas către obținerea unui credit Filbo este să completezi o cerere online, care nu durează mai mult de 10 minute, unde vei furniza informații esențiale despre afacerea și nevoile tale financiare.

Pasul 2. Încărcarea documentelor

După ce ai completat cererea, ți se va solicita să încarci documentele necesare pentru evaluarea solicitării tale. Aceste documente includ extrasele de cont ale afacerii tale (pe ultimele 3 luni) și ultima balanță contabilă disponibilă. Dacă suma solicitată nu depășește 35.000 lei, este suficient extrasul de cont.

Pasul 3. Identificarea online

Procesul de identificare este simplificat și se realizează 100% online, cu ajutorul buletinului tău, fiind o etapă esențială pentru asigurarea securității tranzacțiilor și a datelor tale personale.

Pasul 4. Evaluarea de către un consultant Filbo

Odată ce ai încărcat documentele și ai finalizat procesul de identificare, un consultant Filbo va analiza cererea ta și documentele atașate. Acesta va lua în considerare toate informațiile și va efectua o evaluare completă pentru a lua o decizie în ceea ce privește cererea ta finanțare.

Pasul 5. Decizia de creditare

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Filbo este timpul rapid de aprobare a deciziei de creditare – probabil cel mai rapid din piață. Cu alte cuvinte, la Filbo vei afla într-un timp foarte scurt dacă cererea ta a fost aprobată sau nu.

Pasul 6. Semnarea electronică

Dacă cererea de împrumut este aprobată, vei primi contractul de credit prin e-mail, pe care îl vei semna online. Cu alte cuvinte, optând pentru Filbo, nu va fi necesar să te deplasezi fizic într-o sucursală bancară.

Pasul 7. Accesarea fondurilor

După ce ai semnat contractul electronic, fondurile îți vor fi transferate rapid în contul firmei, astfel încât poți începe imediat să investești în creșterea și dezvoltarea afacerii tale.

Procesul simplu și transparent al Filbo reprezintă o schimbare semnificativă în lumea finanțării pentru afaceri. Prin eliminarea barierelor și a complicațiilor asociate cu împrumuturile bancare tradiționale, Filbo face ca accesarea finanțării să fie rapidă, ușoară și comodă. Cu pași clari și o echipă de consultanți profesioniști, Filbo pune puterea finanțării în mâinile antreprenorilor, contribuind la dezvoltarea și extinderea afacerilor într-un mod eficient și eficace.

Experiențe cu Filbo: Poveștile de succes ale antreprenorilor

Nu există nimic mai convingător decât poveștile reale ale antreprenorilor care au beneficiat de serviciile Filbo și au experimentat transformarea afacerilor lor datorită finanțării rapide și ușor de accesat. Iată câteva povești de succes care demonstrează impactul pozitiv pe care Filbo l-a avut asupra diferitelor afaceri:

Povestea lui Alex – Creștere accelerată în sectorul IT

Alex, fondatorul unei mici companii de dezvoltare software, s-a confruntat adesea cu provocarea de a finanța oportunități noi de afaceri. Cu cerințe urgente de capital pentru a angaja dezvoltatori și a-și extinde echipa, Alex a aplicat pentru un credit rapid Filbo. Datorită procesului simplu și rapid, Alex a primit finanțarea necesară într-un timp foarte scurt, iar compania sa a reușit să își dezvolte proiectele și să câștige noi contracte, crescându-și veniturile semnificativ și consolidându-și poziția în industrie.

Povestea Elenei – Dezvoltarea unei afaceri în retail

Elena a fost mereu pasionată de modă și a decis să-și deschidă propriul magazin online, însă a constatat rapid că resursele financiare limitate o împiedicau să-și îndeplinească visul. După ce a aflat despre Filbo, a decis să aplice pentru un credit de investiții pentru a-și dezvolta magazinul, iar cu ajutorul finanțării obținute a putut achiziționa noi stocuri de marfă, a amenajat mai eficient spațiul și a reușit să-și ducă afacerea la nivelul următor. Astăzi, magazinul Elenei prosperă mai mult ca oricând și a atras o bază fidelă de clienți, demonstrând cum nu se poate mai bine că o finanțare accesibilă poate face diferența în succesul unei afaceri mici.

Povestea lui Andrei – Inovare în industria HoReCa

Andrei deține un mic restaurant în centrul orașului și a simțit nevoia să aducă noi inovații meniului și experienței oferite clienților. Pentru a face acest lucru, avea nevoie de o finanțare rapidă pentru a achiziționa echipamente de bucătărie moderne și pentru a efectua renovări. În urma unor recomandări, a apelat la serviciile Filbo și a accesat un credit de capital de lucru, iar cu fondurile primite a putut face mai repede schimbările dorite și a crescut foarte mult calitatea serviciilor sale. Rezultatul a fost o creștere semnificativă a numărului de clienți și o apreciere mai mare din partea acestora, ceea ce a adus un impact pozitiv asupra afacerii sale.

Impactul Filbo asupra comunității de afaceri

Aceste povești de succes sunt doar câteva exemple dintr-o multitudine de experiențe pozitive ale antreprenorilor care au ales să colaboreze cu Filbo. Prin serviciul său de finanțare rapidă, simplă și transparentă, Filbo nu numai că ajută afacerile mici să crească și să se dezvolte, ci contribuie și la stimularea economiei locale prin crearea de noi locuri de muncă și sporirea activității în diverse sectoare. Astfel, impactul Filbo se extinde dincolo de afacerile individuale, aducând un beneficiu semnificativ întregii comunități de afaceri.

Despre OMRO IFN S.A. și Filbo

OMRO IFN S.A., instituția financiară nebancară din spatele mărcii Filbo, are o istorie de aproape 20 de ani în industrie și a sprijinit peste 10.000 de mici antreprenori în accesarea creditelor pentru dezvoltarea afacerilor. Certificarea de conformitate cu Codul European de bună conduită pentru servicii de microfinanțare, obținută de OMRO de la Comisia Europeană în 2019, demonstrează angajamentul lor față de calitate și transparență în relațiile cu clienții.

Concluzie

Filbo se impune ca o soluție inovatoare pentru antreprenorii mici și IMM-urile din România. Prin serviciile de finanțare cu aprobare rapidă, perioadele flexibile de rambursare și documentația minimă necesară, Filbo vine în întâmpinarea nevoilor urgente ale afacerilor cu o soluție excelentă. Pe de altă parte, prin promovarea dezvoltării și creșterii afacerilor mici, Filbo contribuie la generarea de locuri de muncă și la dezvoltarea economiei în ansamblu.

Notă: Recenzia prezintă informațiile disponibile în momentul redactării acesteia și poate fi supusă modificărilor ulterioare. Pentru cele mai recente informații, vă recomandăm să accesați site-ul oficial al Filbo: filbo.ro.

 

Alte recenzii

 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC