Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Viaconto Review: Ce părere avem despre Viaconto IFN?

Viaconto

IFN Viaconto Minicredit SA (cunoscut mai simplu ca ”Viaconto”) este unul dintre cele mai populare IFN-uri din România. Avem suficiente motive să recomandăm Viaconto, astfel că am plasat acest IFN pe locul 3 în topul celor mai importante instituții financiare nebancare.

Viaconto se remarcă îndeosebi prin dobânda foarte mică pe care o oferă în cazul creditelor rapide. Pentru un credit cuprins între 200 și 4.000 lei, la Viaconto plătești o dobândă de numai 1% pe zi.

În comparație cu alte IFN-uri, Viaconto câștigă detașat la capitolul dobândă. Vom detalia mai jos acest aspect, unde vom pune în balanță avantajele și dezavantajele pe care le oferă Viaconto în raport cu alte instituții financiare nebancare.

Ce avantaje oferă Viaconto?

La Viaconto poți accesa un împrumut de 2.000 lei la o dobândă de 1%/zi, în timp ce la Viva Credit vei obține aceeași sumă la o dobândă de 1,2%/zi. De asemenea, la Hora Credit vei avea de plătit o dobândă de 2%/zi.

Cu toate acestea, Hora Credit și Viva Credit ocupă primele poziții în clasament pentru că acordă și credite fără dobândă (exclusiv noilor clienți), ceea ce Viaconto nu oferă.

Dacă ai mai împrumutat bani de la Hora Credit sau Viva Credit, nu te califici pentru a obține un împrumut cu 0% dobândă. În acest caz, poți alege Viaconto.

Avem o părere foarte bună despre Viaconto, motiv pentru care îți sugerăm să optezi pentru acest IFN ori de câte ori ai o urgență iar suma de bani de care ai nevoie nu este mai mare de 4.000 lei.

Găsești atractivă oferta Viaconto?

APLICĂ ACUM

 

Cum pot împrumuta bani de la Viaconto?

Am explicat aici care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a obține un credit la Viaconto. În continuare punctăm câteva dintre criterile de eligibilitate impuse de acest IFN:

 • Vârsta aplicantului cuprinsă între 20 și 70 de ani
 • Cont bancar în care este virat salariul sau pensia
 • Card bancar activ aferent contului curent
 • Opțiune de Internet Banking aferentă contului bancar
 • Copia cărții de identitate și un extras de cont
 • Adresă de e-mail validă și număr de telefon

După cum observi, criteriile de eligibilitate sunt ușor de îndeplinit, cu o singură excepție. Spre deosebire de majoritatea IFN-urilor, Viaconto solicită ca aplicanții să aibă activă aplicația de Internet Banking pe contul în care sunt încasate veniturile lunare.

Considerăm că această condiție este limitativă și poate pune probleme persoanelor care nu utilizează internet banking-ul în mod curent.

Mai mult decât atât, având în vedere că unele bănci vor taxa opțiunea de internet banking, acest criteriu de eligibilitate poate constitui o piedică în accesarea unui credit nebancar.

Viaconto în comparație cu alte IFN-uri

În cele ce urmează vom analiza Viaconto prin raportare la celelalte IFN-uri din top și vom pune în balanță principalele avantaje și dezavantaje pe care le oferă fiecare.

Precizăm încă de la început că niciunul dintre creditorii supuși analizei nu impun utilizarea aplicației de internet banking pentru a accesa un împrumut. De aceea, dacă internet banking-ul este un impediment pentru tine, ia considerare oferta celorlalte IFN-uri.

Important: Instituțiile financiare nebancare au fost analizate comparativ atât sub aspectul cuantumului dobânzilor oferite, cât și în ceea ce privește durata de aprobare a unui împrumut și suma acordată.

Viaconto vs. Hora Credit

Hora Credit IFNHora Credit ocupă locul 1 în topul XCredit, ceea ce înseamnă că este principala noastră recomandare pentru obținerea unui credit nebancar.

Există o serie de motive pentru care recomandăm acest IFN, inclusiv pentru faptul că acordă împrumuturi fără dobândă, fără verificare ANAF și în mod independent de rezultatul verificărilor în Biroul de Credit.

Cu alte cuvinte, dacă ai restanțe raportate la Biroul de Credit iar veniturile tale nu se regăsesc în baza de date ANAF, la Hora Credit găsești întotdeauna o soluție pentru a împrumuta bani.

În plus, dacă ești la primul împrumut, beneficiezi de o,0001% dobândă.

Totuși, spre deosebire de Viaconto, care acordă credite cu dobândă zilnică de 1%, Hora Credit percepe o dobândă de 2% pe zi, începând cu al doilea împrumut. Așadar, în funcție de situația ta, optează pentru creditorul potrivit.

Cât privește durata de aprobare, atât Viaconto cât și Hora Credit promit să-ți transfere banii pe card în doar câteva minute de la aprobarea cererii de împrumut.

De menționat, de asemenea, faptul că Viaconto îți poate împrumuta maxim 4.000 lei, în timp ce la Hora Credit poți obține o sumă de până la 10.000 lei.

Găsești atractivă oferta Hora Credit?

APLICĂ ACUM

 

Viaconto vs. Viva Credit

Viva CreditConform analizelor noastre, Viva Credit este a doua cea mai populară instituție financiară nebancară. Am poziționat acest IFN pe locul 2 în top atât pentru faptul că oferă credite cu 0% dobândă (noilor clienți), cât și pentru faptul că linia sa de credit –  de până la 20.000 lei  – vine cu o dobândă zilnică de numai 0,4%.

De asemenea, în ceea ce privește creditul rapid, de până la 3.000 lei, Viva Credit percepe o dobândă de 1,2%/zi. Această dobândă este sensibil mai mare față de ceea ce oferă Viaconto (1%/zi), însă cu 50% mai mică față de ceea ce oferă Hora Credit (2%/zi).

De aceea, dacă ai mai împrumutat bani de la oricare dintre cele două IFN-uri (Hora Credit și Viva Credit), atunci următoarea cea mai bună opțiune pentru tine rămâne Viaconto.

Deși nu oferă credite cu 0% dobândă noilor clienți, Viaconto este o alegere inspirată pentru cei care apelează în mod frecvent la un credit nebancar.

Pe de altă parte, dacă preferi linia de credit în locul unui microcredit, optează mai degrabă pentru Viva Credit, care îți oferă până la 20.000 lei disponibili oricând. Dobânda de 0,4% pe zi se aplică exclusiv la suma restrasă din linia de credit aprobată.

Găsești atractivă oferta Viva Credit?

APLICĂ ACUM

 

Viaconto vs. Ferratum

FerratumFerratum se aseamănă foarte mult cu Hora Credit și Viva Credit, atât pentru că faptul oferă credite rapide cu 0% dobândă (exclusiv noilor clienți), cât și pentru faptul că poți avea acces la o sumă mai mare de bani.

Totuși, spre deosebire de Viva Credit, Ferratum nu oferă o linie de credit propriu-zisă, ci un credit de până la 19.000 RON, pe care îl poți plăti în rate. Mai exact, la Ferratum poți obține între 1.500 și 19.000 lei, sumă pe care o poți plăti într-un interval de 6 până la 18 luni.

Cât privește creditul rapid, Ferratum îți oferă posibilitatea de a accesa între 250 și 10.000 lei, cu ZERO costuri în primele 30 de zile. Așadar, dacă optezi pentru acest produs de finanțare, beneficiezi de 0% dobândă dacă rambursezi creditul în maxim 30 de zile.

Dincolo de avantajele pe care le-am menționat deja, Ferratum vine totuși cu o condiție pe care este posibil să nu o îndeplinești: istoricul pozitiv de creditare.

Cu alte cuvinte, dacă știi că ai fost raportat cu informații negative la Biroul de Credit, în ultimii 4 ani (perioada de stocare a datelor), nu te aștepta la un răspuns favorabil din partea Ferratum.

Ai un istoric pozitiv la Biroul de Credit?

SOLICITĂ CREDIT

 

Întrebări frecvente despre Viaconto

 • Ce dobândă oferă Viaconto?

  La Viaconto beneficiezi de o dobândă de 1%/zi, indiferent dacă ai mai împrumutat bani de la acest IFN sau ești client nou. Pentru un credit fără dobândă, acordat exclusiv noilor clienți, verifică ofertele Hora Credit sau Viva Credit.

 • Care sunt condițiile pentru a obține un credit Viaconto?

  Condiția principală pe care trebuie să o îndeplinești la Viaconto este să nu ai datorii active la alți creditori. De asemenea, este necesar să poți utiliza serviciul de internet banking aferent contului bancar în care încasezi veniturile.

 

Alte recenzii
 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

 

 

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC