Sari la conținut
Prima pagină » Review IFN-uri, Bănci, Carduri, Produse de creditare etc. » Lunare Credit Review: Ce părere avem despre brokerul Lunare?

Lunare Credit Review: Ce părere avem despre brokerul Lunare?

Lunare broker logo

Lunare este un broker ce facilitează accesul consumatorilor la credite rapide nebancare. Fiind un serviciu gratuit pentru clientul final, apreciem că este un instrument util pentru cei interesați de identificarea rapidă a celui mai avantajos împrumut din oferta instituțiilor financiare nebancare (IFN).

Lunare nu se deosebește cu nimic față de alți brokeri de credite despre care am mai vorbit, cu mențiunea că oferă chiar o sumă mai mică față de brokerul Credit Yes, pe care noi l-am poziționat pe locul 3 în topul XCredit.

Ca și dezavantaje, Lunare nu intermediază credite mai mari de 10.000 lei și nu oferă suport telefonic clienților. De asemenea, având în vedere că echipa de suport este din Tallinn (Estonia), suntem de părere că experiența de utilizare a acestui broker ar putea avea de suferit.

La modul general, Lunare poate reprezenta totuși o opțiune de luat în calcul atunci când ai nevoie de un credit și nu ai timpul necesar sau nu știi care este cea mai bună ofertă de pe piață raportat la profilul tău financiar. Fiind un serviciu gratuit, îi poți acorda o șansă.

VEZI DETALII

 

Ce presupune serviciul de brokeraj oferit de Lunare

Dacă te întrebi în ce constă serviciul pe care ți-l pune la dispoziție Lunare.ro, iată câteva detalii pe care ar trebui să le știi.

Lunare nu este o instituție financiară: Lunare nu acordă împrumuturi, ci doar face legătura între client și creditor. Altfel spus, dacă folosești serviciile sale, Lunare preia cererea ta și o trimite mai departe către rețeaua sa de IFN-uri partenere. Ulterior, în funcție de profilul tău (vârstă, venituri, datorii curente etc.), vei primi o ofertă (sau mai multe) de la o instituție financiară nebancară.

Lunare nu salvează datele tale personale: Dat fiind faptul că acționează ca un serviciu de intermediere, Lunare folosește datele tale personale, inclusiv cele bancare, doar în scopul pentru care au fost solicitate. Cu alte cuvinte, atunci când îți introduci datele personale în formularul de aplicare de pe site-ul Lunare.ro, aceste nu vor fi salvate pe serverul Lunare, ci vor fi transmise în mod securizat către rețeaua sa de IFN-uri partenere.

Lunare nu încheie relații contractuale cu aplicanții: Atunci când aplici pentru un credit folosind un broker, Lunare sau oricare altul, între tine și brokerul respectiv nu se creează nicio relație contractuală. Prin urmare, atunci când revizuiești termenii și condițiile în care vrei să te împrumuți, vei consulta oferta unei instituții financiare nebancare (exemple: Hora Credit, Viva Credit, Credit 7, Credit Prime etc.) și vei avea relații contractuale exclusiv cu aceasta.

De ce să lucrezi cu un broker

Probabil te întrebi care sunt, în mod concret, avantajele de care poți beneficia atunci când alegi să lucrezi cu un broker de credite precum Lunare. Să vedem despre ce este vorba.

Avantajele oferite de un broker precum Lunare

Brokerul se ocupă de absolut tot

În primul rând, atunci când utilizezi serviciile unui broker precum Lunare, practic te dispensezi de toate acele sarcini pe care altfel ai fi fost nevoit să le rezolvi de unul singur. Iar acestea includ: prospectarea pieței de credite nebancare, consultarea site-urilor de recenzii pentru IFN-uri, identificarea unui IFN potrivit, completarea formularului de aplicare și trimiterea acestuia, așteptarea unui răspuns etc. Din păcate, pentru că nu există nicio garanție că vei obține împrumutul de la un anumit IFN, va trebui să repeți toți acești pași pentru fiecare IFN în parte.

Așadar, primul aspect pozitiv și primul motiv pentru care merită să folosești un broker este acela că te scutește de efortul de a aplica la mai mulți creditor. Un broker precum Lunare sau Credit Yes (recomandat) se va ocupa de tot acest proces, însă asta nu e tot.

Primești cea mai bună ofertă pentru tine

În al doilea rând, dat fiind faptul că fiecare persoană are un profil personal diferit, precum și un profil de credit distinct, avantajul suprem reprezentat de serviciile unui broker este acela că poate identifica cea mai bună ofertă de creditare raportat la profilul tău.

De exemplu, dacă ai avut restanțe la alte credite iar acum ești înscris cu informații negative la Biroul de Credit, serviciile unui broker sunt cu atât mai potrivite pentru tine. În loc să verifici condițiile de eligibilitate și criteriile impuse de fiecare IFN în parte – pentru că nu toate IFN-urile acordă credite rău-platnicilor – completezi formularul de aplicare de pe site-ul brokerului și aștepți un email cu oferta identificată, pe care o poți accepta sau nu.

Nu îți este afectat scorul de credit

Nu în ultimul rând, partea cu adevărat interesantă și pozitivă a colaborării cu un broker de credite este aceea că nu se vor efectua interogări la Biroul de Credit de către fiecare creditor, ci numai de către cel care îți va acorda împrumutul. Acest aspect este mai important decât crezi, deoarece interogările repetate la Biroul de Credit au drept rezultat o diminuare a scorului FICO, un indicator foarte important în relația cu instituțiile creditoare.

Concluzie

Punând în balanță avantajele și dezavantajele oferite de un broker, concluzia este una singură: serviciile de brokeraj sunt extrem de utile. Dacă ai nevoie de un împrumut nebancar de până la 10.000 lei, optează pentru Lunare (link mai jos). Pe de altă parte, dacă te interesează o sumă mai mare, precum și dacă vrei să lucrezi cu cel mai bun broker identificat de noi, optează pentru Credit Yes.

Alte recenzii
 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit
 32. Nova Credit
 33. Lunare

 

 Copyright © 2023 • XCredit® - Toate drepturile rezervate.
Termene și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica Cookies | Carieră | Asistență | Sitemap | ANPC | BNR

Disclaimer: XCredit se străduiește să păstreze informațiile exacte și actualizate, dar aceste informații pot fi diferite de cele pe care le vedeți când vizitați o instituție financiară, un furnizor de servicii sau site-ul unui anumit produs financiar. Toate produsele și serviciile financiare vă sunt prezentate fără garanție. Când evaluați ofertele, vă rugăm să consultați Termenii și condițiile instituției financiare. Exemplele reprezentative nu sunt obligatorii și nu au valoare contractuală.

Link-uri afiliate: Unele produse financiare prezentate pe site-ul XCredit conțin linkuri afiliate. Acest lucru înseamnă că primim compensații financiare ca urmare a eforturilor noastre de promovare, aspect ce poate influența despre ce produse scriem și unde și cum apare produsul pe o pagină. Totuși, acest lucru nu influențează evaluările noastre.

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC