Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ocean Credit Review: Ce părere avem despre Ocean Credit IFN?

Ocean Credit

Ocean Credit este IFN-ul care oferă cea mai mică dobândă de pe piața creditelor nebancare. Totuși, datorită condițiilor restrictive de creditare, acesta ocupă o poziție inferioară în topul XCredit.

Ocean Credit se distanțează clar de oferta altor IFN-uri, în special prin faptul că oferă un credit nebancar cu dobândă mică. Din păcate însă, politica sa strictă de creditare este un impediment major și principala cauză de refuz pentru cei mai mulți dintre clienți.

Deși câștigă detașat la capitolul dobândă, Ocean Credit este un IFN care nu acordă credite persoanelor cu istoric negativ de creditare. Dacă ai fost catalogat ca rău-platnic și nu ai o situație bună la Biroul de Credit, oferta acestui IFN nu este pentru tine.

Pentru a oferi o explicație mai concludentă, subliniem faptul că dacă scorul tău FICO este slab, șansele de a obține un împrumut de la Ocean Credit tind spre zero. Din acest motiv, Ocean Credit ar putea reprezenta o alternativă la un credit bancar tradițional, însă doar pentru persoanele cu istoric pozitiv de creditare și un scor FICO peste 650.

Ocean Credit promovează 3 produse de finanțare, respectiv:

 • Creditul până la salariu CRAB (max. 1.500 lei pentru max. 30 zile)
 • Creditul PINGUIN în 3 rate (până la 4.500 lei pentru max. 90 zile)
 • Linia de credit DELFIN (până la 9.000 lei pentru max. 365 zile)

Află mai multe despre oferta Ocean Credit pe pagina site-ului oficial:

OceanCredit.ro

 

Ocean Credit în comparație cu alte IFN-uri

După cum am menționat deja, la Ocean Credit beneficiezi de cea mai mică dobândă posibilă pentru un credit nebancar. Dobânda este fixă pe toată durata contractuală, având valori distincte în funcție de tipul produsului financiar.

Exemple reprezentative:

 • La o linie de credit ”Delfin” în valoare de 9.000 lei,  pe o perioadă de 12 luni, beneficiezi de o dobândă de 5 lei pe zi (DAE minim 38%).
 • La un credit în rate ”Pinguin”, în valoare de 1000 lei, pe o perioadă de 90 zile, rata lunară este de 416,3 lei, dobânda totală 248,9 lei iar suma totală de plată 1.248,9 lei. (DAE 288,35%)
 • La un credit până la salariu ”Crab”, în valoare de 1000 lei, pe o perioadă de 15 zile, dobânda totală este 150 lei iar suma totală de rambursat este 1.150 lei. (DAE 447,63%)

Dacă din punct de vedere al dobânzii lucrurile sunt evidente, neavând termeni de comparație, să vedem care sunt celelalte caracteristici ale Ocean Credit în comparație cu ofertele altor IFN-uri.

Ocean Credit vs. Hora Credit

Hora Credit IFNLa prima vedere, Ocean Credit este cumva peste Hora Credit, dat fiind faptul că oferă o line de credit de până la 9.000 lei, unde dobânda anuală efectivă (DAE) nu depășește valoarea de 450%. Cu toate acestea, Hora Credit stă mai bine la capitolul credit rapid pe termen scurt.

Hora Credit oferă o linie de credit de până la 10.000 lei, însă la o dobândă zilnică de 2%. Pentru un împrumut în valoare de 1.000 lei, această dobândă zilnică este echivalentul unei dobânzi anuale efective de 30.341,1%, calculată pentru 30 de zile.

În mod evident, dobânda Hora Credit este incomparabil mai mare față de cea oferită de Ocean Credit. Iar dacă le comparăm exclusiv din acest punct de vedere, Ocean Credit iese câștigător.

Însă Hora Credit vine cu un mare avantaj: oferă credite de valoare mică (pe termen scurt) inclusiv celor cu istoric negativ la Biroul de Credit. De asemenea, pentru clienții noi, dobânda este de numai 0,0001% pe zi. La un procent al dobânzii de numai 0,0001% pe zi, împrumutul Hora Credit poate fi catalogat ca fiind fără dobândă.

Punând în balanță avantajele și dezavantajele celor două IFN-uri, concluzia este următoarea:

Ocean Credit este potrivit pentru cei cu un scor de credit bun, care se pot împrumuta la o dobândă foarte avantajoasă, în timp ce Hora Credit este o alegere inspirată atât pentru rău-platnici, cât și pentru cei interesați de un credit fără dobândă la prima aplicare.

Pentru a afla mai multe detalii despre Hora Credit, citește recenzia XCredit.

Găsești atractivă oferta Hora Credit?

SOLICITĂ CREDIT

 

Ocean Credit vs. Credit7

Credit7Deși atât Ocean Credit cât și Credit7 sunt IFN-uri ce acordă împrumuturi rapide doar cu buletinul, oferta lor diferă în mod substanțial atât în ceea ce privește dobânda, cât mai ales condițiile de creditare și criteriile de eligibilitate.

La Ocean Credit este clar: dobânda oferită este net inferioară. Însă Credit7 câștigă la multe alte capitole, inclusiv la condițiile generale de creditare și criteriile de eligibilitate, care sunt mult mai ușor de îndeplinit.

De exemplu, în timp ce Ocean Credit nu acordă împrumuturi restanțierilor, Credit7 nu are nicio problemă cu asta. De asemenea, în ceea ce privește vârsta aplicanților, la Credit7 există o limită superioară de 80 de ani (față de 60 ani, în cazul Ocean Credit).

Nu în ultimul rând, faptul că la Credit7 poți împrumuta 3000 de lei fără dobândă, pe o perioadă de până la 30 de zile, este un avantaj care ne-a determinat să plasăm acest creditor pe o poziție superioară în topul instituțiilor financiare nebancare.

Începând cu al doilea împrumut, Credit7 percepe o dobândă de 1,29% pe zi.

Citește recenzia noastră pentru a afla mai multe informații despre Credit7.

Găsești atractivă oferta Credit7?

SOLICITĂ CREDIT

 

Ocean Credit vs. Viva Credit

Viva CreditSpre deosebire de Ocean Credit, unde suma maximă oferită este de 9.000 lei, Viva Credit vine cu avantajul unei linii de credit de până la 20.000 lei. De asemenea, la Viva Credit poți împrumuta rapid 3.000 de lei, cu 0% dobândă dacă ești client nou.

Începând cu al doilea împrumut, Viva Credit oferă o dobândă destul de avantajoasă. Pentru creditul până la salariu vei avea de achitat 1,2% pe zi, iar pentru linia de credit 0,4%. Dobânzile competitive, linia sa de credit foarte avantajoasă și rata mare de aprobare a împrumuturilor sunt principalele motive pentru care Viva Credit este o opțiune mai bună.

Pe de altă parte, oferta Viva Credit se adresează și celor cu un comportament negativ în relația cu alți creditori. Dacă la Ocean Credit sunt acceptați exclusiv cei cu istoric foarte bun de creditare, Viva Credit se adresează oricărui tip de profil, inclusiv persoanelor ce au înregistrat restanțe la alte împrumuturi.

Exemplu reprezentativ pentru un împrumut de 1.000 lei:

La un împrumut Viva Credit de 1.000 lei, pentru 15 zile, vei plăti zilnic o dobândă de 12 lei. În total, pentru a închide împrumutul, vei avea de achitat suma de 1.180 lei. Prin comparație, la un împrumut Ocean Credit de aceeași valoare, pe o perioadă de 15 zile, dobânda totală este 150 lei iar suma totală de rambursat este 1.150 lei.

Deși la Ocean Credit ai putea plăti cu 30 de lei mai puțin, cu excepția cazului în care ai un scor de credit foarte bun, șansele de a obține un împrumut sunt extrem de mici.

Pentru Viva Credit am scris aici o recenzie, pe care te invităm să o citești pentru a afla mai multe informații despre acest creditor.

Găsești atractivă oferta Viva Credit?

SOLICITĂ CREDIT

 

Întrebări frecvente despre Ocean Credit

 • Ce fel de împrumuturi oferă Ocean Credit?

  Ocean Credit îți pune la dispoziție trei soluții de finanțare: creditul până la salariu (CRAB - max. 1.500 lei pentru 30 zile), creditul în 3 rate (PINGUIN - până la 4.500 lei pentru max. 90 zile) și linia de credit DELFIN (până la 9.000 lei pentru max. 365 zile).

 • Care sunt criteriile de eligibilitate impuse de Ocean Credit?

  Ocean Credit solicită ca aplicantul să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani (la data achitării ultimei rate), să fie cetățean român cu o carte de identitate personală valabilă și să realizeze un venit lunar stabil din salariu, pensie sau PFA. De asemenea, aplicantul trebuie să aibă un istoric bun de creditare la Biroul de Credit.

 

Alte recenzii
 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC