Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

OnToPay Review: Ce părere avem despre OnToPay IFN?

ontopay logo

Înființată în septembrie 2021, OnToPay IFN S.A. este o instituție financiară nebancară cu o istorie impresionantă și o reputație ireproșabilă, care s-a dezvoltat sub atenta îndrumare a acționarilor săi cu vastă experiență în industria textilă, comerțul internațional și sectorul financiar-bancar.

De-a lungul timpului, acționarii companiei au acumulat experiență antreprenorială valoroasă iar în prezent reușesc să ofere produse financiare digitalizate 100%, adaptate cerințelor pieței și nevoilor clienților.

OnToPay oferă credite cu 0% dobândă!

OnToPay este una dintre puținele IFN-uri ce oferă credite fără dobândă pe o perioadă de 30 de zile. Clienții pot obține între 500 și 2.000 lei cu DAE 0% pentru prima lună, fără alte costuri. Iată și alte IFN-uri care acordă împrumuturi cu 0% dobândă:

Gama variată de produse de creditare

OnToPay oferă o gamă variată de produse de creditare, potrivite pentru diverse nevoi financiare. La acest IFN poți accesa cu ușurință produse financiare precum „Creditul Ușor” sau „Linia de Credit”, ideale pentru cheltuieli neprevăzute, inclusiv „Creditul pe termen scurt” sau „Creditul pe termen lung”, pentru situația în care îți dorești să dezvolți diverse proiecte personale.

Proces rapid și ușor de obținere a creditului

Unul dintre avantajele remarcabile ale OnToPay IFN S.A. este procesul rapid și simplu de obținere a creditului, ceea ce înseamnă că poți completa cererea de finanțare online și poți primi un răspuns rapid privind aprobarea solicitării tale. Ulterior, în doar câteva minute, banii îți sunt virați direct în contul bancar indicat în contractul de credit.

Beneficii și flexibilitate

Printre beneficiile oferite de OnToPay se numără practicarea celei mai mici valori a DAE de pe piață, transparență și corectitudine, fără comisioane ascunse. Compania oferă clienților săi posibilitatea de a obține împrumuturi într-o gamă foartă variată, începând cu sume mici și ajungând la linii de credit sau împrumuturi negarantate de valoare mai mare.

Condiții de accesare a unui credit

Pentru a accesa un credit OnToPay, trebuie să îndeplinești anumite condiții, cele mai importante fiind cetățenia română, vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani la încheierea contractului de credit și un venit lunar stabil, pe un card bancar activ. Documentele necesare includ cartea de identitate, extrasul de cont și, în cazul pensionarilor, decizia de pensionare și ultimul talon de pensie.

Recenzia XCredit pentru OnToPay

Cu o istorie ce începe în industria textilă (1957), evoluând către dezvoltarea de lanțuri de magazine la nivel internațional (1986) și culminând cu achiziționarea unei bănci (2002), acționarii OnToPay IFN S.A. reușesc să combine cu succes dorința extraordinară de a reuși cu experiența antreprenorială acumulată în domeniul producției și în sectorul financiar-bancar.

OnToPay este într-adevăr un model de succes pe piața creditelor nebancare din România, ce se diferențiază în mod clar de companiile concurente prin multitudinea de servicii net superioare.

În cele ce urmează vom analiza OnToPay IFN sub toate aspectele, în cadrul unei recenzii XCredit pe care sperăm că o vei găsi foarte utilă.

De ce să optezi pentru un împrumut nebancar de la OnToPay?

Datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă, OnToPay este o opțiune atrăgătoare pentru toți cei care au nevoie de un împrumut nebancar.

Avantaje:

 • Aplicare rapidă și simplă: Unul dintre principalele avantaje ale împrumuturilor OnToPay este reprezentat de procesul rapid și simplu de obținere a banilor. Prin intermediul platformei lor online, poți completa cererea de împrumut în doar câteva minute, iar aprobarea se poate face în timp real. Astfel, în cazul unei situații urgente, poți avea acces rapid la resursele financiare necesare.
 • Flexibilitatea sumelor împrumutate: OnToPay oferă flexibilitate maximă în ceea ce privește sumele împrumutate. Poți solicita sume mici, potrivite pentru nevoile imediate, sau sume mai mari pentru proiecte sau cheltuieli mai complexe. Această flexibilitate în alegerea sumei împrumutate îți permite să te adaptezi mai bine situației tale financiare.
 • Lipsa cerințelor stricte privind istoricul de credit: Un alt avantaj al OnToPay este că nu se bazează exclusiv pe istoricul tău de credit atunci când evaluează cererea de împrumut. Desigur, aceasta nu înseamnă că niciun criteriu nu este luat în considerare, dar ai șanse mai mari să primești împrumutul chiar dacă ai avut probleme în trecut cu alte instituții financiare.
 • Proces digitalizat: Cu OnToPay, întregul proces de obținere a finanțării este 100% digitalizat, de la completarea cererii până la semnarea contractului.

Dezavantaje:

 • Costuri mai ridicate: În comparație cu împrumuturile bancare tradiționale, împrumuturile nebancare, inclusiv cele oferite de OnToPay, pot avea costuri mai ridicate, cum ar fi dobânzile și comisioanele. Este important să fii conștient de aceste costuri și să le iei în considerare atunci când analizezi dacă poți să rambursezi împrumutul în mod corespunzător.
 • Riscul de supraîndatorare: Ca și în cazul altor tipuri de împrumuturi, există riscul de îndatorare excesivă. Împrumuturile nebancare pot fi ușor de accesat și pot fi tentante pentru a acoperi alte datorii sau cheltuieli, ceea ce poate duce la dificultăți financiare pe termen lung. Este esențial să ai un plan clar de rambursare și să folosești împrumuturile în mod responsabil.
 • Limitarea plafonului de împrumut pentru noii clienți: Deși OnToPay oferă flexibilitate în ceea ce privește sumele împrumutate, este posibil ca noii clienți să fie supuși unor limite inițiale mai mici până când își demonstrează capacitatea de rambursare. Acest lucru poate fi un dezavantaj pentru cei care au nevoie de sume mai mari la primul împrumut.
 • Nepotrivit pentru investiții mari: Împrumuturile nebancare sunt mai potrivite pentru nevoi de finanțare mici și urgente. De aceea, dacă ești interesat de o investiție majoră sau ai nevoie de un împrumut pe termen lung pentru un proiect mai mare, ar putea fi mai avantajos să explorezi opțiuni bancare cu dobânzi mai mici.

Care sunt condițiile pentru a aplica la OnToPay?

Pentru a obține un împrumut nebancar OnToPay trebuie să îndeplinești anumite condiții specifice, concepute pentru a te responsabiliza și a te asigura că ai capacitatea de a-ți rambursa împrumutul în mod corespunzător. Iată care sunt principalele condiții pentru a aplica la OnToPay:

 • Vârsta minimă: Trebuie să ai cel puțin 18 ani – o practică standard în industria financiară, menită să ofere protecție tinerilor.
 • Venituri stabile, dovedite: Pentru a fi eligibil pentru un împrumut OnToPay, trebuie să demonstrezi că ai surse regulate de venit, care pot proveni din salariu, pensie, chirii sau alte surse legale. Acest criteriu este esențial pentru a-ți evalua capacitatea de rambursare.
 • Act de identitate valid: Pentru a-și confirma identitatea și a preveni fraudele, persoanele care aplică la OnToPay trebuie să prezinte acte de identitate valide, cum ar fi buletinul sau cartea de identitate.
 • Reședința în România: OnToPay acordă împrumuturi exclusiv cetățenilor români cu rezidența pe teritoriul României, astfel că este necesar să ai o adresă de domiciliu în țară. Acest aspect este important pentru respectarea legislației și reglementărilor specifice privind acordarea de credite nebancare în România.
 • Istoric de credit pozitiv: Deși OnToPay nu impune un scor FICO minim sau un istoric de credit perfect, un istoric pozitiv îți poate spori șansele de a obține aprobarea împrumutului. Dacă ai un istoric negativ ca urmare a unor întârzieri repetate sau probleme cu rambursarea altor credite, fiind catalogat ca rău-platnic, acest lucru ți-ar putea afecta eligibilitatea pentru un împrumut nou.

Cum aplici pentru un împrumut online OnToPay?

Obținerea unui împrumut online de la OnToPay este un proces simplu și rapid, gândit pentru a-ți oferi acces rapid la fondurile de care ai nevoie. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

 • Accesează site-ul OnToPay: Click aici pentru a accesa site-ul oficial al IFN-ului.
 • Selectează suma și termenul de rambursare: În cadrul cererii de împrumut, vei putea selecta suma de bani de care ai nevoie și termenul în care dorești să rambursezi împrumutul. Ai grijă să alegi suma și termenul potrivit pentru nevoile tale financiare, asigurându-te că vei putea rambursa împrumutul în mod corespunzător.

Ontopay formular aplicare pentru imprumut

 • Completează cererea de împrumut: Vei furniza informații personale de bază, cum ar fi numele, adresa, data de naștere și numărul de telefon.
 • Încarcă documentele necesare: OnToPay îți va solicita anumite documente pentru a verifica identitatea și eligibilitatea ta pentru un împrumut. De obicei, vei avea nevoie de o copie a actului de identitate, un document care să ateste veniturile tale (de exemplu, adeverința de salariu sau extras de cont) și orice alte documente relevante.
 • Așteaptă evaluarea cererii: După ce ai completat cererea și ai încărcat documentele necesare, OnToPay va evalua solicitarea ta. De obicei, vei primi destul de repede un răspuns cu privire la aprobarea sau respingerea cererii de împrumut.
 • Semnează contractul: Dacă cererea ta de împrumut este aprobată, vei primi un contract de împrumut care va conține detalii despre suma împrumutată, termenul de rambursare, dobânda și alte condiții relevante. Înainte de a semna, asigură-te că citești cu atenție contractul și că înțelegi în totalitate termenii și condițiile.
 • Primești banii: După ce ai semnat contractul de împrumut, vei primi banii în contul tău bancar în cel mai scurt timp posibil. În funcție de bancă, banii pot fi transferați instant sau în câteva ore.

Ce sumă poți împrumuta la OnToPay și pe ce perioadă?

OnToPay îți oferă posibilitatea de a împrumuta sume diferite, iar perioada de rambursare variază în funcție de tipul împrumutului:

 • „Credit Ușor”: Suma împrumutată poate fi de până la 2.000 lei, cu posibilitatea de rambursare în termen de până la 30 de zile. Pentru acest împrumut dobânda este 0%.
 • „Linia de credit”: Clienții pot solicita o linie de credit cu o sumă de până la 10.000 lei, iar rambursarea se poate face în rate fixe pe o perioadă de până la 12 luni.
 • „Credit pe termen scurt”: Suma împrumutată poate fi de până la 10.000 lei, cu opțiunea de rambursare în rate pe o perioadă de până la 24 luni.
 • „Credit pe termen lung”: Clienții pot solicita un împrumut de până la 19.999 lei, cu posibilitatea de rambursare în rate fixe pe o perioadă de până la 48 de luni.

Cât durează aprobarea împrumutului la OnToPay?

Aprobarea împrumutului la OnToPay poate fi obținută într-un timp relativ scurt, în unele cazuri chiar în câteva ore. Cu toate acestea, timpul exact de aprobare poate varia în funcție de factori precum volumul cererilor primite, verificarea documentelor și eligibilitatea solicitantului. Dacă furnizezi toate documentele necesare și îndeplinești condițiile de eligibilitate, șansele unei aprobări rapide cresc semnificativ.

Cum intri în posesia banilor de la OnToPay?

După aprobarea cererii, banii împrumutați vor fi transferați în contul bancar furnizat de tine. Reține faptul că transferul banilor se va efectua doar în zilele lucrătoare, iar această perioadă se poate majora cu timpii necesari efectuării transferurilor interbancare, dacă este cazul.

Care este dobânda OnToPay?

Dobânda practicată de OnToPay variază în funcție de tipul împrumutului și termenul de rambursare. Un exemplu reprezentativ pentru produsul „Credit simplu” ar putea fi:

 • Suma împrumutată: 3.000 lei
 • Perioada de rambursare: 3 luni
 • Dobândă fixă anuală: 70%
 • Comision lunar de administrare: 0 lei
 • Comision de analiză: 0 lei
 • Rata lunară: 1,118.87 lei
 • DAE (Dobândă Anuală Efectivă): 97.01%
 • Valoarea totală de plată: 3,269.11 lei

*Reține faptul că aceste cifre sunt doar un exemplu iar costurile efective pot varia în funcție de termenul de rambursare, suma împrumutată și alte detalii specifice fiecărui împrumut.

Cum rambursezi împrumutul OnToPay?

Rambursarea împrumutului OnToPay se realizează foarte simplu, existând mai multe opțiuni, inclusiv:

 • Rambursare automată: OnToPay oferă opțiunea de rambursare automată, unde sumele aferente ratelor sunt debitate automat din contul tău bancar la datele stabilite în contract.
 • Plată online: Poți efectua plăți online prin intermediul platformei OnToPay, utilizând orice card bancar.
 • Plată în numerar: Ai inclusiv posibilitatea de a efectua plata în numerar, la anumite bănci partenere.
 • Ordin de plată: Poți utiluiza ordinul de plată pentru a efectua rambursarea împrumutului prin transfer bancar în contul OnToPay.

Poți rambursa anticipat împrumutul OnToPay?

Da, OnToPay permite rambursarea anticipată a împrumutului, ceea ce înseamnă că ai posibilitatea de a achita suma împrumutată înainte de termenul convenit. Rambursarea anticipată vine cu avantajul diminuării costurilor de dobândă pentru perioada rămasă din termenul inițial.

Pentru a efectua rambursarea anticipată, contactează echipa OnToPay și solicită informații specifice cu privire la procedura pe care trebuie să o urmezi și eventualele costuri asociate.

Ce se întâmplă dacă întârzii sau nu rambursezi împrumutul OnToPay?

Întârzierea sau nerespectarea termenelor de rambursare poate avea consecințe serioase asupra situației tale financiare. Trebuie să știi că OnToPay poate percepe penalități pentru întârzieri sau nerespectarea plăților conform termenelor contractuale și, în plus, poate declanșa procedura de raportare a restanțelor la Biroul de Credit, ceea ce îți va afecta istoricul de credit și capacitatea de a accesa alte produse de finanțare în viitor.

Este OnToPay un IFN legitim?

Da, OnToPay IFN S.A. este un IFN 100% legal. Compania este înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/15955/2021, are CUI RO44908342 și este înregistrată în Registrul General BNR sub nr. RG-PJR-41-1103372/03.02.2022. Aceste detalii demonstrează că OnToPay funcționează în conformitate cu legislația românească și respectă regulile și standardele impuse de BNR pentru instituțiile financiare nebancare.

Notă: Recenzia XCredit prezintă informațiile disponibile în momentul redactării acesteia și poate fi supusă modificărilor ulterioare. Pentru cele mai recente informații, îți recomandăm să accesezi site-ul oficial al OnToPay: https://www.ontopay.ro.

 

Alte recenzii

 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC