Provident este cu siguranță cel mai cunoscut IFN din România, cu o activitate continuă de peste 15 ani. Avantajul principal al acestui creditor este reprezentat de posibilitatea de a rambursa împrumutul în rate săptămânale, de la domiciliu, ceea ce îl face un IFN ideal pentru pensionari.
Ca și aspect negativ, acest IFN nu oferă credite cu 0% dobândă noilor clienți, însă politica sa de creditare este una complet transparentă, ceea ce îți permite să determini foarte ușor costurile pe care le presupune împrumutarea unei anumite sume de bani.
Fie că ai sau nu un cont bancar, la Provident poți împrumuta până la 15.000 lei, sumă pe care ai posibilitatea de a o rambursa în tranșe lunare sau săptămânale, fără niciun efort din parte ta. Pentru un comision unic de numai 20 de lei, la cererea ta, un reprezentant Provident se va deplasa în fiecare săptămână la domiciliul tău pentru a încasa rata aferentă împrumutului.
Vezi detalii pe site-ul oficial →
La Provident avantajele sunt multiple. Pe lângă faptul că îți oferă șansa de a accesa o sumă de bani fără condiția deținerii unui cont sau card bancar, Provident se ocupă integral de procesul de rambursare a împrumutului. Serviciul auxiliar de gestionare a creditului la domiciliu a fost introdus în premieră în România de Provident, fiind un real succes.
Ce dobândă oferă Provident?
Dobânda percepută de Provident este fixă pe toată durata contractuală, însă variază în funcție de suma împrumutată, respectiv perioada și metoda de rambursare aleasă.
La un credit de 15.000 lei, pentru 134 de săptămâni, dobânda anuală este de 72%. În schimb, la un credit de 8.500 lei, pentru 12 luni, dobânda este de 60%/an. De asemenea, pentru un împrumut de 2.000 lei, pentru 84 de săptămâni, dobânda este de 67%/an.
Informațiile de mai sus pot suferi modificări, astfel că te invităm să accesezi site-ul oficial Provident.ro pentru informațiile actualizate.
Provident.ro
Provident în comparație cu alte IFN-uri
Oferta de creditare Provident este atipică, în sensul că prezintă unele caracteristici care nu se regăsesc la produsele financiare oferite de celelalte IFN-uri. Cu toate acestea, vom realiza în continuare o comparație a acestui IFN cu alți creditori ce oferă servicii similare.
Înainte de a vorbi despre avantajele/dezavantajele pe care le oferă Provident, subliniem încă o dată faptul că acest IFN oferă în exclusivitate serviciul de gestionare a împrumutului la domiciliul clientului, contra unui comision unic de 20 lei. Această facilitate nu se regăsește în oferta celorlalți creditori.
Provident vs. Hora Credit
Spre deosebire de Hora Credit, unde poți împrumuta până la 10.000 lei sub forma unei linii de credit, Provident îți oferă până la 15.000 lei, sumă pe care o poți rambursa atât în rate lunare, cât și în rate săptămânale.
În timp ce Hora Credit este ideal pentru un împrumut pe termen scurt, unde poți beneficia de 0% dobândă la prima aplicare, Provident este mai potrivit pentru un credit nebancar pe termen lung, prezentând similarități cu MAI MAI Credit. De remarcat faptul că Provident nu oferă credite fără dobândă noilor clienți.
În măsura în care această facilitate constituie un avantaj, posibilitatea de rambursa creditul către un agent Provident este un serviciu pe care Hora Credit nu îl oferă. De aceea, dacă ți se pare mai confortabil să plătești ratele ”în mână”, direct unui reprezentant al IFN-ului, atunci Provident este cu siguranță ceea ce cauți.
De asemenea, spre deosebire de Hora Credit, care impune deținerea unui cont bancar și a unui card atașat, Provident nu solicită aplicanților să dețină un cont sau un card bancar, aceștia putând opta să primească împrumutul în numerar.
Cât privește criteriile de eligibilitate, atât Hora Credit cât și Provident sunt IFN-uri destul de permisive, în sensul că sunt dispuse să împrumute bani și persoanelor care au avut restanțe la alte credite și sunt raportate cu informații negative la birouldecredit.ro.
Pentru mai multe informații despre Hora Credit IFN, citește aici recenzia noastră.
Găsești atractivă oferta Hora Credit?
SOLICITĂ CREDIT
Provident vs. Credit7
Diferențele dintre Provident și Credit7 sunt evidente: în timp ce primul îți permite să împrumuți până la 15.000 lei, în cazul celui de-al doilea suma maximă este de 3.000 lei. Dincolo de acest aspect, Credit7 se evidențiază prin faptul că acordă credite pe termen scurt, respectiv pentru o perioadă de cel mult 30 de zile.
Chiar dacă suma de doar 3.000 lei pare un dezavantaj, trebuie menționat faptul că cei doi creditori se adresează unor clienți cu nevoi diferite. În timp ce Provident targetează persoanele interesate de un credit nebancar în rate, pe termen lung, Credit7 îi vizează pe cei cu nevoi urgente de finanțare, care au nevoie de o sumă mică de bani până la următorul salariu.
De asemenea, Credit7 se adresează și celor care văd o oportunitate de nerefuzat în faptul că pot împrumuta bani fără a suporta anumite costuri. În vreme ce la Provident orice tip de finanțare este purtătoare de dobândă, Credit7 oferă noilor clienți posibilitatea de a împrumuta bani fără dobândă.
Un alt aspect pozitiv al Credit7 este reprezentat de faptul că acordă împrumuturi chiar și persoanelor fără un loc de muncă. Mai exact, în timp ce Provident impune aplicanților condiția de a realiza venituri din salariu sau pensie, Credit7 se adresează și celor care pot face dovada unor venituri din alte surse.
Așadar, ambele IFN-uri sunt de încredere, însă au oferte diferite și se adresează unor clienți cu nevoi specifice de finanțare. Remarcăm însă că Provident este cumva prea lent în acordarea împrumuturilor, încasarea efectivă a banilor putând dura până la 48 de ore.
Despre Credit7 am vorbit mai pe larg într-o recenzie, pe care te invităm să o citești pentru a afla părerea noastră.
Găsești atractivă oferta Credit7?
SOLICITĂ CREDIT
Provident vs. Viva Credit
Spre deosebire de Provident, unde nu poți împrumuta mai mult de 15.000 lei, linia de credit oferită de Viva Credit îți oferă posibilitatea de a avea acces la o sumă de până la 20.000 lei.
Avantajul deschiderii unei linii de credit este acela că ai tot timpul la dispoziție o sumă de bani, dobânda fiind aplicată exclusiv pentru partea retrasă din suma aprobată. Mai exact, dacă obții aprobarea unei linii de credit de 20.000 lei, nu vei plăti dobândă decât în momentul în care vei retrage pe card o parte din această sumă (sau chiar întreaga sumă).
De exemplu, dacă ai utilizat 3.000 de lei din totalul de 20.000 lei, timp de 30 de zile, poți rambursa această sumă alături de dobânda acumulată, după care linia de credit (integral achitată) nu va mai fi purtătoare de dobândă, însă va fi din nou la dispoziția ta pentru a o utiliza la nevoie.
Viva Credit percepe o dobândă zilnică de 0,4%, aplicată exclusiv la suma utilizată din linia de credit, ceea ce este sub media dobânzilor percepute de majoritatea instituțiilor financiare nebancare.
De asemenea, Viva Credit se adresează și celor care vor să se împrumute cu zero costuri, oferindu-le posibilitatea de a împrumuta până la 3.000 lei cu 0% dobândă pentru 30 de zile. Creditul fără dobândă se adresează exclusiv noilor clienți.
Viva Credit acceptă și rău-platnici (la fel ca și Provident), astfel că împrumutarea unei sume de bani nu îți va fi condiționată de situația înscrierii la Biroul de Credit. Prin urmare, poți accesa un credit chiar dacă ai istoric negativ, fără a plăti comisioane sau dobânzi mai mari.
Citește și recenzia Viva Credit pentru a afla părerea noastră despre acest creditor.
Găsești atractivă oferta Viva Credit?
SOLICITĂ CREDIT
Întrebări frecvente despre Provident
Ce sumă pot împrumuta și pentru ce perioadă?
La Provident poți împrumuta până la 15.000 lei pe o perioadă maximă contractuală de 134 de săptămâni sau pe o perioadă de 23 de luni, în funcție de metoda de rambursare aleasă.
Ce avantaje oferă Provident?
Principalele avantaje oferite de Provident sunt reprezentate de posibilitatea de a împrumuta bani chiar dacă nu ai un cont bancar, precum și de faptul că poți opta să rambursezi împrumutul în rate lunare sau săptămânale, prin serviciul auxiliar de gestionare a creditului la domiciliu.
Alte recenzii
- Hora Credit
- Viva Credit
- Viaconto
- Ferratum
- Credius
- MAI MAI Credit
- Credit Prime
- Credit7
- Credit Fix
- Provident
- Ocean Credit
- CreditYes
- Sfera Credit
- Flex Credit
- OnToPay
- Agil Credit
- Okcredit
- Credex
- Terra Credit
- BSG Credit
- Simplu Credit
- TBI Credit
- Hop Credit
- iCredit
- Easy Credit
- Filbo
- Mobilo Credit
- Smile Credit
- Cetelem
- Birou Credite Rapide
- Rapid Credit
- Nova Credit
- Lunare