Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sfera Credit Review: Ce părere avem despre Sfera Credit IFN?

sfera credit

Sfera Credit IFN SA este o instituție financiară nebancară relativ nouă pe piața creditelor din România, dar care a reușit să câștige încrederea clienților prin serviciile de calitate și dobânzile competitive la împrumuturi.

Toate produsele și serviciile Sfera Credit sunt oferite 100% online, ceea ce înseamnă că solicitarea unui împrumut se poate face comod de acasă, fără a fi necesară deplasarea fizică la o agenție. Acest aspect facilitează accesul la finanțare pentru clienții aflați în diverse colțuri ale țării, oferindu-le o soluție rapidă și simplă pentru urgențele de natură financiară.

Sfera Credit primește nota 10 din partea XCredit pentru faptul că oferă credite fără dobândă. Sunt eligibil clienții noi, iar perioada pe care se acordă împrumutul poate ajunge până la 30 de zile.

Alte IFN-uri care acordă credite fără dobândă:

Pentru lista completă a IFN-urilor care oferă credite fără dobândă, mergi la această pagină.

De ce să optezi pentru un împrumut nebancar de la Sfera Credit?

Avantaje:

Aprobare rapidă:

Sfera Credit se evidențiază prin viteza de procesare și aprobare a cererilor de credit. Aplicația online este simplă și intuitivă, iar majoritatea clienților primesc răspunsuri într-un timp scurt, de obicei în mai puțin de 15 minute de la completarea cererii. Acest aspect este esențial pentru cei care au nevoie urgentă de bani și nu pot aștepta aprobarea greoaie a unui credit bancar.

Accesibilitate 24/7:

Un alt beneficiu important este faptul că serviciile Sfera Credit sunt disponibile non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Astfel, clienții pot aplica pentru un împrumut la orice oră din zi sau din noapte, inclusiv în weekend-uri și sărbători. Această flexibilitate a programului facilitează accesul rapid la anumite sume de bani în momentele de urgență.

Acceptare persoanelor cu restanțe în Biroul de Credit:

Sfera Credit analizează cererile de credit și pentru persoanele care figurează în Biroul de Credit ca rău-platnici. Astfel, cei care au avut probleme financiare în trecut nu sunt excluși automat de la obținerea unui împrumut. În schimb, evaluarea se concentrează pe capacitatea actuală de rambursare a solicitantului, luând în considerare și veniturile declarate la ANAF.

Procedură simplă:

Pentru a aplica pentru un împrumut la Sfera Credit, clienții au nevoie doar de o poză a cărții de identitate și un extras de cont pe ultimele 60 de zile. Nu sunt necesare alte documente sau adeverințe, ceea ce reduce timpul și bătăile de cap asociate procesului de aplicare. Această procedură simplificată face ca împrumutul să fie accesibil și pentru cei care nu au avut experiențe anterioare cu IFN-urile.

Dezavantaje:

Suma maximă ce poate fi împrumutată:

Unul dintre dezavantajele Sfera Credit este faptul că împrumutul pe termen scurt acordat clienților săi are o limită de 2.900 lei. Acest aspect poate fi restrictiv pentru cei care au nevoie de sume mai mari de bani, care vor trebui să-și îndrepte atenția către alte IFN-uri.

Costuri mai ridicate pentru perioade de rambursare extinse:

Dacă un client optează pentru o perioadă de rambursare mai lungă, costurile totale ale împrumutului pot fi mai mari. Dobânda zilnică se acumulează în funcție de numărul de zile pentru care este luat împrumutul, ceea ce, în final, poate duce la o creștere a sumei totale de rambursat. Este recomandat ca împrumuturile să fie returnate în cel mai scurt timp posibil, pentru a evita costurile suplimentare.

Care sunt condițiile pentru a aplica la Sfera Credit?

Pentru a aplica la Sfera Credit, solicitantul trebuie să îndeplinească anumite condiții de eligibilitate:

 • Trebuie să fie cetățean român cu domiciliul în România.
 • Vârsta scuprinsă între 18 și 70 de ani.
 • Venituri lunare din salariu sau pensie, declarate la ANAF.
 • Venitul trebuie să fie de cel puțin 700 lei pentru împrumutul urgent și de cel puțin 2.500 lei pentru linia de credit.
 • Gradul de îndatorare al solicitantului nu trebuie să depășească 40% din venitul său, ceea ce înseamnă că totalul ratelor trebuie să fie sub 40% din veniturile lunare.

Aceste condiții au rolul de a garanta faptul că solicitantul are capacitatea de rambursare a împrumutului și că nu se va confrunta cu dificultăți financiare ulterioare.

Cum aplici pentru un împrumut online Sfera Credit?

Procesul de aplicare pentru un împrumut Sfera Credit este simplu și rapid, complet online. Tot ce trebuie să faci este să urmezi acești pași:

 • Accesează site-ul oficial Sfera Credit la adresa https://sferacredit.ro/.
 • Selectează suma dorită și perioada de rambursare.

formular aplicare imprumut Sfera Credit IFN

 • Completează cererea de credit, oferind datele personale și informațiile solicitate.
 • Încarcă o fotografie a cărții de identitate și un extras de cont pe ultimele 60 de zile.
 • Dacă toate informațiile sunt corecte și îndeplinești condițiile de eligibilitate, veți primi o decizie de aprobare în cel mai scurt timp posibil.

Ce sumă poți împrumuta la Sfera Credit și pe ce perioadă?

Cienții Sfera Credit pot obține împrumuturi în valoare de până la 2.900 lei, cu mențiunea că este posibil ca cei care sunt la primul împrumut să nu se califice pentru a obține suma maximă. După ce devin clienți fideli și își demonstrează capacitatea de rambursare, aceștia pot accesa sume mai mari la împrumuturile ulterioare.

În ceea ce privește perioada de rambursare, Sfera Credit oferă o flexibilitate mai mare. Solicitanții pot alege să ramburseze împrumutul într-un termen scurt, de exemplu, în 15 zile, sau într-un termen mai lung, cum ar fi 30, 60 sau 90 de zile. Această abordare flexibilă permite clienților să își ajusteze rambursările în funcție de propriile nevoi și posibilități financiare.

Este important de menționat că sumele împrumutate sunt destinate în principal acoperirii unor cheltuieli neașteptate și urgente, astfel că Sfera Credit oferă posibilitatea de a avea acces rapid la bani, cu condiția rambursării lor în termen scurt.

Cât durează aprobarea împrumutului la Sfera Credit?

Unul dintre principalele avantaje ale Sfera Credit este viteza de aprobare a cererilor de credit. Majoritatea solicitărilor sunt procesate într-un timp scurt, de obicei într-un interval de 15 minute.

După completarea cererii de credit și încărcarea documentelor necesare, Sfera Credit efectuează verificări automate pentru a evalua eligibilitatea solicitantului. Acest proces rapid face ca cei care au nevoie urgentă de bani să primească răspunsul într-un timp foarte scurt și să poată intra în posesia banilor în cel mai scurt timp posibil.

Cu toate acestea, există situații excepționale în care răspunsurile pot întârzia, în funcție de informațiile furnizate de ANAF și Biroul de Credit. În astfel de cazuri, Sfera Credit efectuează unele verificări suplimentare și depune eforturi pentru a rezolva situația în cel mai rapid mod posibil, notificând solicitantul cu privire la orice întârziere.

Cum intri în posesia banilor de la Sfera Credit?

După aprobarea cererii de credit, clienții pot intra în posesia banilor într-un mod convenabil și sigur. Banii sunt transferați direct în contul bancar al solicitantului, iar timpul de transfer depinde de banca beneficiarului. În majoritatea cazurilor banii vor fi disponibili în cont în câteva ore.

Care este dobânda Sfera Credit?

Sfera Credit oferă o abordare transparentă în privința dobânzilor, iar costurile împrumutului sunt afișate clar încă de la începutul procesului de aplicare. Valoarea exactă a dobânzii poate varia în funcție de suma împrumutată și de perioada de rambursare aleasă de solicitant.

De obicei, dobânda este exprimată sub formă de dobândă zilnică. Sfera Credit afișează dobânda zilnică în calculatorul de credit disponibil pe site-ul lor. Aceasta permite solicitantului să vadă în mod clar suma totală pe care va trebui să o ramburseze în funcție de suma împrumutată și perioada de rambursare selectată.

Un exemplu reprezentativ ar fi următorul: dacă un client împrumută suma de 1.000 lei pentru o perioadă de 15 zile, la o dobândă zilnică de 1,2%, DAE-ul (Dobânda Anuală Efectivă) ar putea fi de 709,43%. Este important să rețineți că acest exemplu este doar unul reprezentativ și că valorile exacte pot varia în funcție de specificul fiecărei cereri de credit.

De asemenea, Sfera Credit vine și cu o ofertă specială pentru clienții noi, aceștia putând beneficia de un prim împrumut fără dobândă pentru o perioadă de până la 30 de zile. Aceasta înseamnă că, la scadență, solicitantul va rambursa doar suma împrumutată, fără a plăti dobândă.

Cum rambursezi împrumutul Sfera Credit?

Procesul de rambursare a împrumutului la Sfera Credit este simplu și flexibil. Clienții au mai multe opțiuni disponibile pentru a returna suma împrumutată și dobânda aferentă:

 • Debitare directă: Cea mai comună metodă de rambursare este prin debitare directă. Clienții Sfera Credit trebuie doar să se asigure că la data scadentă suma totală a împrumutului este disponibilă în contul lor bancar. Sfera Credit va efectua automat debitarea sumei de bani.
 • Plată prin transfer bancar: Clienții pot efectua plata prin transfer bancar către contul Sfera Credit deschis la Libra Internet Bank. Detaliile contului sunt furnizate de către IFN, iar clientul poate iniția transferul din propriul cont bancar.
 • Plată prin intermediul site-ului: Clienții pot intra în contul lor de client pe site-ul Sfera Credit și pot efectua plata prin intermediul platformei. Procedura este simplă și rapidă, ceea ce face ca rambursarea să poată fi efectuat în timp util.

Este important să rețineți că, în cazul în care întâmpinați dificultăți în efectuarea plății, Sfera Credit oferă posibilitatea de a solicita amânarea plății. Totuși, acest lucru poate implica costuri suplimentare, astfel că este recomandat să contactați IFN-ul în prealabil pentru a discuta opțiunile disponibile și eventualele costuri suplimentare pe care le implică o astfel de solicitare.

Poți rambursa anticipat împrumutul Sfera Credit?

Da, Sfera Credit permite rambursarea anticipată a împrumutului în orice moment, înainte de termenul stabilit în contract. Rambursarea anticipată este o opțiune convenabilă pentru clienții care doresc să achite împrumutul înainte de scadență și să evite costurile suplimentare aferente dobânzii. În plus, rambursarea anticipată poate contribui la îmbunătățirea scorului de credit al clientului, deoarece arată responsabilitate în gestionarea datoriilor.

Pentru a rambursa anticipat împrumutul, clienții trebuie să-și acceseze contul de client pe site-ul Sfera Credit și să urmeze întocmai procedura specificată. În esență, întregul proces este simplu și rapid, ceea ce face ca împrumutul să poată fi returnat în cel mai scurt timp posibil.

Ce se întâmplă dacă întârzii sau nu rambursezi împrumutul Sfera Credit?

Este esențial să respectați termenele de rambursare stabilite în contractul de împrumut pentru a evita orice fel de consecințe nedorite. Trebuie să știți faptul că în cazul în care întârziați sau nu puteți rambursa suma împrumutată la data scadentă, vor exista unele consecințe și costuri suplimentare. Sfera Credit încurajează clienții să fie responsabili și să comunice în timp util faptul că întâmpină dificultăți în efectuarea plăților.

În primul rând, dacă întârziați rambursarea împrumutului, veți fi supus unor penalități financiare, care se adaugă la suma totală datorată. Aceste penalități pot fi sub formă de dobânzi suplimentare sau alte costuri de întârziere, și pot crește în timp, ceea ce va face rambursarea împrumutului și mai dificilă.

În plus, întârzierea sau nerespectarea scadenței plăților poate afecta negativ scorul de credit al solicitantului și poate duce la raportarea sa la Biroul de Credit ca rău platnic. Aceasta poate avea consecințe pe termen lung asupra capacității de a obține credite în viitor.

Pentru a evita astfel de situații, este important să comunicați cu Sfera Credit ori de câte ori întâmpinați dificultăți în rambursarea împrumutului. Pentru că oricine se poate confrunta cu cheltuieli neprevăzute sau dificultăți financiare temporare, Sfera Credit poate oferi soluții personalizate pentru a-și ajuta clienții să facă față situației.

Este recomandat să contactați echipa Sfera Credit cât mai curând posibil pentru a discuta despre opțiunile disponibile și pentru a evita acumularea de costuri suplimentare. Comunicarea deschisă și responsabilă poate duce la identificarea rapidă a unor soluții adecvate pentru ambele părți.

Este Sfera Credit un IFN legitim?

Da, Sfera Credit este un IFN (Instituție Financiară Nebancară) legitim și înregistrat în Registrul General al Băncii Naționale a României cu numărul RG-PJR-41-110388, din 05.01.2023. De asemenea, Sfera Credit are Codul Unic de Înregistrare 46765230 și este înmatriculată în Registrul Comerțului sub nr. J40/17264/2022. Fiind înregistrat și autorizat de către Banca Națională a României, Sfera Credit operează conform legislației în vigoare și respectă regulile și standardele impuse de autoritățile financiare.

În concluzie, Sfera Credit poate fi o alegere inspirată pentru toți cei care interesați de împrumuturi rapide și avantajoase. Cu un proces de aplicare simplu și rapid, costuri zero pentru noii clienți și dobânzi foarte competitive, Sfera Credit se evidențiază ca o opțiune viabilă pentru a face față situațiilor financiare neprevăzute și urgente. Cu toate acestea, este important ca solicitanții să fie responsabili în gestionarea împrumuturilor și să respecte termenele de rambursare pentru a evita costuri suplimentare și alte consecințe negative.

 

Alte recenzii
 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC