Sari la conținut
Prima pagină » Review IFN-uri, Bănci, Carduri, Produse de creditare etc. » Simplu Credit Review: Ce părere avem despre Simplu Credit IFN?

Simplu Credit Review: Ce părere avem despre Simplu Credit IFN?

Credit online Simplu Credit

Simplu Credit IFN S.A. este o instituție financiară nebancară cu o vastă experiență pe piața creditelor rapide din România. Fondată în 2004, compania și-a dezvoltat activitatea de creditare începând din 2007, fiind înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României sub numărul RG-PJR-41-110101/2018, respectiv în Registrul Special al BNR sub numărul RS-PJR-41-110116/2018. Misiunea Simplu Credit este aceea de a oferi credite simple și mai puțin birocratice, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui client.

De ce să optezi pentru un împrumut nebancar de la Simplu Credit?

Avantaje:

 • Diversitatea produselor financiare: Simplu Credit oferă o gamă variată de produse, de la credite de nevoi personale și credite rapide online, până la credite destinate firmelor.
 • Proces de aplicare rapid: Aplicarea pentru un împrumut se face online sau la unul dintre punctele sale de lucru, iar procesul de analiză a documentelor este rapid, cu răspuns în 24 până la 48 de ore.
 • Flexibilitate în analiza dosarului: În cazul în care nu te încadrezi la un anumit produs de creditare, Simplu Credit încearcă săn identifice soluții alternative, adaptate situației tale.
 • Nu există comisioane ascunse: Toate costurile aferente creditului sunt comunicate înainte de semnarea contractului, astfel că ești informat în mod transparent cu privire la obligațiile tale financiare.
 • Proces de rambursare ușor: Rambursarea creditului se poate realiza online (plata cu cardul), prin transfer bancar sau prin terminalele SelfPay.

Dezavantaje:

 • Dobânzile ridicate: Fiind o instituție financiară nebancară, dobânzile percepute de Simplu Credit IFN sunt mult mai mari decât cele practicate de bănci.
 • Taxe adiționale: Se percepe un comision de analiză a dosarului de credit, în cuantum de 100 lei.
 • Consecințe în caz de neplată: Întârzierea la plată sau nerambursarea creditului îți vor atrage aplicarea de penalități și chiar raportarea la Biroul de Credit și alte instituții similare.
 • Nu acordă credite pensionarilor sau angajaților în instituții de apărare, ordine publică și siguranță națională.
 • Primul credit fără facilități: Simplu Credit nu oferă împrumuturi cu 0% dobândă noilor clienți.

Ești interesat de un credit fără dobândă? Aplică la următoarele IFN-uri:

 • CreditYes - credit cu 0% dobândă pentru perioade variabile.
 • Viva Credit - 0% dobândă pentru  primele 30 de zile.
 • Hora Credit - primele 30 zile cu 0% dobândă.
 • Credit7 - credit fără dobândă pe 5, 10 sau 15 zile.
 • Ferratum - primele 30 de zile cu 0% dobândă.
 • Credit Prime - 0% dobândă la prima tragere din linia de credit, max. 30 de zile.
 • Credit Fix - credit cu 0% dobândă pentru primele 30 de zile.
 • Lunare - primele 30 zile fără dobândă.

Condiții pentru a aplica la Simplu Credit

Pentru a aplica la un credit de nevoi personale, trebuie să îndeplinești următoarele criterii de eligibilitate:

 • Vârsta minimă 18 ani.
 • Vechime minimă în muncă 3 luni.
 • Venit stabil lunar din salariu, pensie sau alte activități.

Pentru a aplica la un credit rapid online, trebuie să îndeplinești următoarele criterii de eligibilitate:

 • Vârsta cuprinsă între 18 și 77 ani
 • Venituri minime de 1.000 lei net
 • Fără restanțe curente.
 • Să nu fii pensionar sau angajat în instituții de apărare, ordine publică și siguranță națională.*

Cu privire la ultimul criteriu, considerăm că Simplu Credit nu acordă împrumuturi acestei categorii de aplicanți întrucât veniturile acestora nu pot fi verificate automat la ANAF. În opinia noastră, acesta nu este un motiv plauzibil pentru a exclude de la creditare anumite persoane.

Cum aplici pentru un împrumut la Simplu Credit?

Procedura de aplicare pentru un împrumut la Simplu Credit este una ușoară:

 • Accesezi site-ul oficial la adresa https://www.simplucredit.ro.
 • Mergi la meniul principal și selectezi tipul de credit dorit.
 • Selectezi suma, respectiv perioada de rambursare dorită pentru împrumut.

Simplu Credit simulare credit rapid online

 • Completezi datele de contact.
 • Un reprezentant Simplu Credit te va contacta în cel mai scurt timp pentru detalii suplimentare.
 • Aștepți răspunsul Simplu Credit cu privire la aprobarea / respingerea cererii de împrumut.

În cazul aplicării fizice, vei vizita unul dintre punctele de lucru al IFN-ului, unde vei afla toate informațiile necesare și vei putea să identifici creditul potrivit nevoilor tale. De regulă, dosarul va fi analizat rapid, iar în cazul aprobării, vei semna contractul și vei primi banii în contul tău în aceeași zi.

Ce sumă poți împrumuta la Simplu Credit și pe ce perioadă?

La Simplu Credit poți solicita următoarele sume, în funcție de tipul produsului financiar:

 • Credit de nevoi personale: între 1.500 lei și 25.000 lei, pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 60 de luni.
 • Credit rapid online: între 500 lei și 5.000 lei, pe o perioadă de rambursare între 6 luni și 48 de luni.
 • Credit pentru firme: între 30.000 lei și 2.500.000 lei, pe o perioadă de rambursare cuprinsă între 12 luni și 60 de luni.

Cât durează aprobarea împrumutului la Simplu Credit?

Procesul de analiză și aprobare a dosarului este relativ rapid, astfel că te poți aștepta să primești un răspuns în 24 până la 48 de ore de la depunerea cererii de împrumut. Echipa instituției financiare încearcă să fie flexibilă și să înțeleagă situația individuală a fiecărui client, oferind, în cazul nepotrivirii la un anumit produs, soluții alternative adaptate.

Cum intri în posesia banilor de la Simplu Credit?

După aprobarea împrumutului, Simplu Credit îți va transfera banii direct în contul bancar specificat în cererea de împrumut. În funcție de bancă, banii vor ajunge în cont instant sau în cel mult câteva ore. În cazuri excepționale (zile nelucrătoare, weekend etc.), încasarea efectivă a sumei de bani poate avea loc cu întârziere.

Care este dobânda Simplu Credit?

Dobânda percepută de Simplu Credit variază în funcție de tipul de credit și valoarea împrumutului. Pentru un credit de nevoi personale, dobânda anuală poate fi cuprinsă între minim 39% și maxim 97,99%, iar DAE între minim 54% și maxim 1330.4%. Pentru un credit rapid online, dobânda anuală poate ajunge la 149%, iar DAE la 320,7%.

Exemplu reprezentativ

Pentru un credit de nevoi personale în valoare de 5.000 lei pe o perioadă de 36 luni,  ai rata dobânzii fixă  – 149%  pe an, comision de administrare lunar  –   0 lei, rata lunară  – 630,16 lei, DAE  320,7%,  comision de analiză a dosarului de credit  – 100 lei,  iar suma totală de achitat este 22.685,62 lei.

Cum rambursezi împrumutul Simplu Credit?

Rambursarea creditului se poate realiza prin transfer bancar în conturile Simplu Credit IFN (RO49 BACX 0000 0007 3127 2250, deschis la UNICREDIT BANK – SUCURSALA GRIGORE MORA sau RO77 CECE B312 01RO N211 5700, deschis la CEC BANK – SUCURSALA STEFAN CEL MARE. De asemenea, poți opta pentru plata ratei prin terminalele SelfPay sau, cel mai simplu, 100% online, direct de pe pagina Plata Online (plățile efectuate după ora 16:00 se vor vedea în cont în următoarea zi lucrătoare).

Poți rambursa anticipat împrumutul Simplu Credit?

Da. La Simplu Credit poți rambursa anticipat împrumutul în orice moment, însă există câteva detalii pe care ar trebui să le cunoști. În cazul în care au trecut mai mult de 14 zile de la semnarea contractului, poți rambursa anticipat întreaga sumă împrumutată sau o parte din aceasta, adresând o cerere scrisă către Simplu Credit. Se aplică un comision de rambursare anticipată de 1% pentru creditele cu peste 12 luni până la finalizarea contractului și de 0,5% pentru creditele cu mai puțin de 12 luni până la finalizarea contractului.

Ce se întâmplă dacă întârzii sau nu rambursezi împrumutul Simplu Credit?

Întârzierea la plată sau nerambursarea împrumutului poate atrage aplicarea de penalități și, în mod evident, îți poate afecta istoricul de creditare, inclusiv scorul FICO. De asemenea, în cazul neplății la scadență a sumelor datorate, există posibilitatea raportării la Biroul de Credit și alte instituții similare în termen de 30 de zile de la data înregistrării primei întârzieri. Pentru a evita asemenea consecințe, este recomandat să contactezi de îndată un reprezentant Simplu Credit pentru a discuta cu acesta despre opțiunile disponibile în cazul tău.

Este Simplu Credit un IFN legal?

Da. Simplu Credit IFN S.A. este o instituție financiară legală, înregistrată și autorizată de către BNR pentru a desfășura activități de creditare pe teritoriul României. Înființată în anul 2004, compania a început să desfășoare activități de creditare din anul 2007, fiind înscrisă în Registrul General al Băncii Naționale a României sub numărul RG-PJR-41-110101/2018 și în Registrul Special al BNR sub numărul RS-PJR-41-110116/2018. Cu o capitalizare socială de 28.170.580 lei, Simplu Credit are capacitatea de a oferi servicii de creditare și împrumuturi atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. Date de contact Simplu Credit IFN: Calea Victoriei nr. 155, bloc D1, tronson 6, mezanin, zona 6, sector 1, București, 021 9775, office@simplucredit.ro, www.simplucredit.ro.

Notă: Recenzia prezintă informațiile disponibile în momentul redactării acesteia și poate fi supusă modificărilor ulterioare. Pentru cele mai recente informații, vă recomandăm să accesați site-ul oficial al Simplu Credit: www.simplucredit.ro.

 

Alte recenzii

 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit
 32. Nova Credit
 33. Lunare

 Copyright © 2023 • XCredit® - Toate drepturile rezervate.
Termene și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica Cookies | Carieră | Asistență | Sitemap | ANPC | BNR

Disclaimer: XCredit se străduiește să păstreze informațiile exacte și actualizate, dar aceste informații pot fi diferite de cele pe care le vedeți când vizitați o instituție financiară, un furnizor de servicii sau site-ul unui anumit produs financiar. Toate produsele și serviciile financiare vă sunt prezentate fără garanție. Când evaluați ofertele, vă rugăm să consultați Termenii și condițiile instituției financiare. Exemplele reprezentative nu sunt obligatorii și nu au valoare contractuală.

Link-uri afiliate: Unele produse financiare prezentate pe site-ul XCredit conțin linkuri afiliate. Acest lucru înseamnă că primim compensații financiare ca urmare a eforturilor noastre de promovare, aspect ce poate influența despre ce produse scriem și unde și cum apare produsul pe o pagină. Totuși, acest lucru nu influențează evaluările noastre.

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC