Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Smile Credit Review: Ce părere avem despre Smile Credit IFN?

Credit online Smile Credit

Cu o experiență de peste 5 ani în industria financiară, Smile Credit a dezvoltat o gamă variată de produse, orientate în special către soluționarea nevoilor financiare imediate.

Produse de finanțare

Smile Credit oferă o gamă variată de produse financiare, 100% online, facilitând procesul de aplicare și aprobare a creditului. Cele mai importante produse oferite de Smile Credit sunt:

 • Linia de credit: Cu această opțiune clienții au posibilitatea să acceseze sume cuprinse între 200 și 3.500 de lei, pe o perioadă de rambursare de până la 24 de luni. Procesul de aplicare este simplificat la maxim, iar condițiile de eligibilitate includ vârsta minimă de 18 ani, un venit lunar din salariu sau pensie, respectiv un card bancar pe care sunt încasate veniturile. Linia de credit oferă flexibilitate foarte mare, iar dobânda este fixă pe toată durata creditării, fără comisioane ascunse.
 • Creditul pe 3 luni: Această opțiune permite clienților să împrumute sume între 1.000 și 5.000 de lei, pe o perioadă de creditare de 3 luni. Procesul de aplicare este rapid și facil, iar cerințele de eligibilitate includ vârsta minimă de 18 ani, un venit lunar din salariu sau pensie, respectiv un card bancar pe care sunt încasate veniturile. Dobânda este de 1% pe zi, iar rambursarea se poate efectua online direct din contul de client.

Avantaje Smile Credit

Smile Credit se remarcă prin aceea că oferă o serie de avantaje clienților săi, care includ procesul simplificat de aplicare, aprobarea rapidă a creditelor și flexibilitatea în gestionarea rambursării. În plus, toate produsele sunt accesibile 100% online, ceea ce oferă clienților posibilitatea de a-și rezolva nevoile financiare fără a fi nevoiți să se deplaseze la sediul unei instituții financiare. Un alt avantaj major este reprezentat de transparența totală în ceea ce privește costurile, respectiv că nu percepe comisioane ascunse.

Dezavantaje

Principalul dezavantaj identificat de XCredit este faptul că Smile Credit acordă împrumuturi cu 0% dobândă pentru o perioadă de numai 7 zile. Dacă ești interesat de un credit fără dobândă, verifică și următoarele oferte:

 • CreditYes – credit cu 0% dobândă pentru perioade variabile.
 • Credit7 – credit fără dobândă pe 5, 10 sau 15 zile.
 • Viva Credit – 0% dobândă pentru  primele 30 de zile.
 • Ferratum – prima lună fără costuri.
 • Credit Prime – 0% dobândă la prima tragere din linia de credit, max. 30 de zile.
 • Credit Fix – credit cu 0% dobândă pentru primele 30 de zile.
 • Smile Credit – primele 7 zile fără dobândă.
 • Hora Credit – primele 7 zile cu 0,0001% dobândă, aprobare rapidă.

De ce să optezi pentru un împrumut nebancar de la Smile Credit?

Smile Credit se evidențiază ca o soluție financiară oarecum atractivă, motiv pentru care vom enumera în cele ce urmează câteva dintre avantajele de care vei beneficia la acest IFN.

Proces simplificat de aplicare

Smile Credit se distinge prin procesul său de aplicare simplu și complet online, ceea ce înseamnă că cei interesați pot completa cererea de împrumut din confortul casei lor, fără a fi nevoie să se deplaseze fizic la o sucursală bancară. Acest avantaj este cu atât mai apreciat de către cei care au program aglomerat sau care preferă să-și rezolve problemele financiare exclusiv online.

Aprobare rapidă

Unul dintre aspectele notabile ale Smile Credit este viteza sa de aprobare a cererilor de împrumut. Conform informațiilor disponibile pe site-ul oficial, clienții primesc aprobarea pentru un împrumut în doar câteva ore.

Flexibilitate în rambursare

Smile Credit își demonstrează angajamentul față de clienți prin oferirea unor opțiuni flexibile, respectiv prin aceea că aplicanții pot alege din mai multe planuri de rambursare, adaptate posibilităților lor financiare individuale.

Transparență a costurilor

Transparența este, de asemenea, un punct chei al Smile Credit, un IFN ce oferă informații clare și concise cu privire la dobânzi, comisioane și alte costuri asociate împrumutului. Acest nivel de transparență permite clienților să înțeleagă în mod clar costurile implicate și să ia decizii informate cu privire la împrumuturile lor.

Credite pentru diverse nevoi

Nu în ultimul rând, Smile Credit oferă o gamă variată de produse de creditare, care acoperă diverse nevoi financiare. Indiferent că ai nevoie de bani pentru a acoperi o cheltuială neașteptată sau pentru a finanța un proiect personal, există șanse mari să găsești produsul potrivit în oferta acestui IFN.

Dezavantaje

În calitate de posibil client, ar trebui să iei în considerare atât avantajele, cât și dezavantajele oferite de Smile Credit. Deși procesul simplu de aplicare, aprobarea rapidă, flexibilitatea în rambursare și transparența costurilor sunt aspecte pozitive evidente, ar trebui să fii conștient și de dobânzile mai ridicate, plafonul maxim al creditelor oferite și disponibilitatea limitată în anumite cazuri.

Care sunt condițiile pentru a aplica la Smile Credit?

Dacă intenționezi să împrumuți bani de la Smile Credit, asigură-te că înțelegi foarte bine cerințele și condițiile pe care trebuie să le îndeplinești. Iată care sunt principalele condiții pentru a aplica la Smile Credit:

Eligibilitate:

 • Vârsta minimă: Pentru a aplica la Smile Credit trebuie să ai cel puțin 18 ani, o cerință standard în industria financiară cu rolul de a garanta că ai capacitatea legală de a încheia un contract financiar.
 • Reședința în România: Smile Credit oferă serviciile sale doar rezidenților din România. Prin urmare, este necesar să ai o adresă de reședință în țară pentru a putea aplica pentru un împrumut.

Documentație și venit:

 • Act de identitate: Conform informațiilor de pe site-ul oficial, solicitantul trebuie să prezinte un act de identitate valid, emis de autoritățile competente. Acesta poate fi un pașaport sau un act de identitate de tipul CI/BI.
 • Venit stabil: Pentru a evalua capacitatea de rambursare a împrumutului, Smile Credit poate solicita aplicantului să demonstreze un venit stabil. Întrucât nu am identificat informații despre o posibilă verificare a veniturilor la ANAF, acest lucru ar putea fi realizat prin prezentarea unor documente precum o adeverință de venit sau un extras de cont care să ateste regularitatea sursei de venit.

Proces de aplicare:

 • Completarea cererii online: După ce te-ai asigurat că îndeplinești toate cerințele de eligibilitate, poți completa cererea de împrumut, care se face 100% online.
 • Documentația suplimentară: În anumite cazuri, Smile Credit îți poate solicita o documentație suplimentară pentru a verifica informațiile furnizate în cerere sau pentru a confirma îndeplinirea criteriilor de eligibilitate. De asemenea, IFN-ul îți va solicita acordul pentru verificarea istoricului tău de credit prin interogarea bazelor de date ale Biroului de Credit.

Cum aplici pentru un împrumut online Smile Credit?

Procesul de aplicare pentru un împrumut este gândit pentru a fi simplu și accesibil, oferindu-ți o modalitate convenabilă de a obține fondurile de care ai nevoie. Iată cum poți aplica pentru un împrumut nebancar de la Smile Credit:

Accesarea platformei online

 • Accesează site-ul oficial Smile Credit: Pentru a iniția procesul de aplicare, intră pe site-ul oficial al Smile Credit, la adresa https://www.smilecredit.ro/, unde vei găsi toate informațiile relevante despre produsele și serviciile oferite de acest IFN.
 • Selectează suma și perioada de rambursare: Utilizează uneltele de calcul disponibile pe site (vezi imaginea de mai jos) pentru a selecta suma de bani pe care dorești să o împrumuți și perioada în care intenționezi să rambursezi creditul. Simulatorul de credite îți va oferi o estimare a ratelor lunare și a costurilor asociate.

Simulator credite pt Smile Credit (updated)

Completarea cererii de împrumut

 • Creează un cont sau autentifică-te: Dacă este prima dată când aplici la Smile Credit, va trebui să îți creezi un cont pe platforma lor. În caz că ai deja un cont, autentifică-te pentru a-ți accesa profilul de utilizator de unde vei putea trimite rapid o nouă cerere de împrumut.
 • Completează cererea: Urmează pas cu pas instrucțiunile pentru a completa cererea de împrumut. În această etapă ți se va solicita să furnizezi informații personale, de contact și financiare, precum și detalii despre sursa ta de venit. Pentru a primi un răspuns pozitiv cât mai rapid, asigură-te că furnizezi informații corecte și actualizate.
 • Încarcă documentele necesare: În funcție de cerințele Smile Credit, va trebui să încarci anumite documente doveditoare pentru informațiile pe care le-ai completat în cerere. Aceste documente pot fi: copii ale actului de identitate, adeverinței de venit, extras de cont, fluturaș de salariu, talon de pensie sau alte documente relevante.

Evaluarea și aprobarea

 • Procesul de evaluare: După ce ai trimis cererea și documentele solicitate, Smile Credit va începe procesul de evaluare, în cadrul căruia se vor verifica informațiile furnizate și se va stabili dacă ai capacitatea de a rambursa suma solicitată.
 • Comunicarea deciziei: După finalizarea evaluării vei primi o notificare cu privire la decizia luată, iar în cazul în care împrumutul este aprobat, vei primi detalii suplimentare despre termenii și condițiile contractului de împrumut.

Semnarea contractului

 • Revizuirea termenilor: Înainte de a semna contractul, asigură-te că ai înțeles pe deplin termenii și condițiile împrumutului. De asemenea, verifică întotdeauna cu maximă atenție rata procentuală a dobânzii, DAE, perioada de rambursare și orice alte detalii importante.
 • Semnarea electronică a contractului: Smile Credit îți oferă opțiunea de a semna contractul în mod electronic, folosind platforma lor securizată. Această facilitate este întâlnită la majoritatea IFN-urilor care oferă împrumuturi online nebancare, reprezentând un avantaj major prin aceea că elimină necesitatea de a te deplasa fizic într-o anumită locație pentru semnarea documentelor.

Transferul fondurilor

După semnarea contractului, suma de bani echivalentă împrumutului aprobat îți va fi transferată direct în contul bancar. Din acest moment, ai grijă să urmărești cu atenție termenii de rambursare și să efectuezi plățile lunare în timp util, conform contractului.

Ce sumă poți împrumuta la Smile Credit și pe ce perioadă?

Smile Credit oferă o gamă variată de produse de creditare, printre care se numără „Linia de credit” și „Creditul pe 3 luni”, care acoperă nevoile financiare ale diferitelor categorii de clienți. Iată o privire detaliată asupra acestor două produse financiare:

Linia de credit

 • Suma acordată: Cu Linia de credit de la Smile Credit ai posibilitatea de a accesa sume cuprinse între 200 și 3.500 lei. Dacă plafonul maxim este prea mic pentru nevoile tale, îndreaptă-ți atenția către acei creditori ce oferă linii de credit de până la 15.000 lei. Aruncă o privire peste recenziile noastre pentru CreditYes, Viva Credit și Credit Fix.
 • Perioada de rambursare: Linia de credit nu are o perioadă fixă de rambursare, fiind o rezervă financiară pe care o poți utiliza ori de câte ori ai nevoie. Pentru acest produs financiar rambursarea se face în funcție de suma utilizată și acordurile stabilite între tine și Smile Credit.

Creditul pe 3 luni

 • Suma acordată: Dacă optezi pentru Creditul pe 3 luni poți solicita orice sumă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei. Această opțiune este ideală pentru tine dacă ai nevoie de o sumă mai mare, pe care ai capacitatea să o rambursezi într-un termen de cel mult 3 luni.
 • Perioada de rambursare: Așa cum sugerează și numele, Creditul pe 3 luni are o perioadă de rambursare fixă de 3 luni, aspect ce îți oferă o maximă predictibilitate în ceea ce privește rambursarea împrumutului.

*Pentru a obține informații exacte despre sume, dobânzi și condiții contractuale pentru oricare dintre aceste produse financiare, te sfătuim să consulți site-ul oficial al Smile Credit sau să intri în contact direct cu un reprezentant al IFN-ului.

Cât durează aprobarea împrumutului la Smile Credit?

Una dintre preocupările principale pentru cei care aplică pentru un împrumut nebancar este timpul pe care îl vor aștepta până când vor primi banii în cont. Smile Credit își propune să ofere un proces rapid și eficient de aprobare a împrumuturilor, astfel încât să poți beneficia de fondurile de care ai nevoie într-un timp cât mai scurt. Iată cum funcționează acest proces:

Evaluarea cererii

După ce ai completat cererea de împrumut și ai furnizat toate detaliile necesare, echipa Smile Credit va evalua cererea ta în termenul menționat pe site. În funcție de volumul de cereri primite, acest proces poate dura câteva ore sau până la o zi lucrătoare.

Aprobarea și semnarea contractului

Dacă cererea ta este aprobată, vei primi un contract de împrumut pentru a-l semna, moment în care este foarte important să citești cu atenție termenii și condițiile din contract înainte de a semna.

Transferul banilor

După ce contractul a fost semnat de ambele părți, Smile Credit va iniția transferul banilor în contul tău bancar, transfer poate dura în general de la câteva minute sau ore sau până la o zi lucrătoare, în funcție de procedurile bancare și de timpul de procesare al băncii tale.

Reține faptul că timpul exact de aprobare și transfer al banilor poate varia în funcție de circumstanțele tale individuale și de procedurile băncilor partenere. Dacă ai întrebări legate de timpul de așteptare, îți recomandăm să contactezi echipa de asistență a Smile Credit, telefonic (la nr. 0369 437 234), prin WhatsApp (la nr. 0770 276 138) sau prin e-mail (la adresa suport@smilecredit.ro).

Cum intri în posesia banilor de la Smile Credit?

Smile Credit îți oferă o modalitate unică pentru a intra în posesia împrumutului:

 • Transfer bancar direct: Suma împrumutată îți va fi transferată în contul bancar pe care l-ai indicat în cererea de credit. Conform informațiilor precizate pe site-ul Smile Credit, contul trebuie să fie cel în care îți primești salariu sau pensia.

Care este dobânda Smile Credit?

Dobânda poate varia în funcție de produsul de finanțare și de suma împrumutată, astfel că este important să consulți cu atenție termenii și condițiile împrumutului pentru a înțelege exact cât vei plăti în plus pe lângă suma împrumutată. Iată câteva exemple reprezentative:

 • Linia de credit: Dobânda pentru Linia de credit este de 1,1% pe zi.
  • pentru primele 7 zile dobânda este de 0%
  • începând cu a 8-a zi se calculează o dobândă de 1,1%/zi la suma de care ai beneficiat (suma retrasă)
  • începând cu cea de–a doua tranșă sau la prelungirea creditului se calculează o dobândă de 1,1%/zi pentru întreaga perioadă de creditare.
 • Creditul pe 3 luni: Dobânda pentru Creditul pe 3 luni este de 1% pe zi, iar rambursarea se face în 3 tranșe lunare egale. De exemplu, pentru un împrumut în valoare de 1.000 lei acordat pe o perioadă de 3 luni, cu o dobândă zilnică de 1% (dobânda anuală de 360%), fără alte comisioane, DAE 2.316,88%, rata lunară maximă de 310 lei, dobânda totală de 668,78 lei, iar valoarea totală plătibilă este de 1.668,78 lei.

*Exemplele reprezentative menționate anterior nu sunt obligatorii și nu au valoare contractuală.

Cum rambursezi împrumutul Smile Credit?

Rambursarea împrumutului la Smile Credit este un proces important și trebuie să fii atent la detalii pentru a evita orice probleme ulterioare. Iată cum poți rambursa împrumutul:

Rambursare automată: În majoritatea cazurilor, suma totală de rambursat (suma împrumutată plus dobânda și eventualele comisioane) va fi retrasă automat din contul bancar pe care l-ai furnizat în contractul de împrumut, la data scadentă.

Plată online: Poți efectua plata împrumutului direct de pe platforma online a Smile Credit, folosind opțiunile de plată disponibile. Aceasta este o modalitate convenabilă și sigură de a rambursa împrumutul.

Plată în numerar: În unele cazuri, poți efectua plata în numerar în oricare dintre următoarele conturi:

 • RO43UGBI0000262017313RON, deschis la Banca Garanti Bank Agenția Sibiu
 • RO60RNCB0227163259220001, deschis la Banca Comercială Română Sucursala Sibiu (plata instant din: Revolut, CEC, Libra Bank)
 • RO02BTRLRONCRT0334003601, deschis la Banca Transilvania Sibiu.

Pentru a evita penalizările și orice alte costuri suplimentare, asigură-te că rambursezi suma împrumutată la timp. De asemenea, dacă întâmpini dificultăți în efectuarea plății la data scadentă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să iei legătura cu Smile Credit pentru a discuta despre opțiunile disponibile.

Poți rambursa anticipat împrumutul Smile Credit?

Da, la Smile Credit ai posibilitatea de a rambursa anticipat împrumutul înainte de termenul stabilit, aspect ce reprezintă un avantaj în cazul în care dispui de resurse financiare mai devreme și dorești să scapi de costurile suplimentare generate de dobândă. Dacă vrei să achiți mai devreme împrumutul, trebuie să contactezi un reprezentant Smile Credit pentru a obține informații detaliate despre procesul de rambursare anticipată și despre eventualele costuri asociate.

Ce se întâmplă dacă întârzii sau nu rambursezi împrumutul Smile Credit?

Întârzierea sau nerambursarea împrumutului la timp poate avea consecințe financiare serioase. În primul rând, trebuie să știi că Smile Credit își rezervă dreptul de a aplica penalizări pentru fiecare zi de întârziere și poate iniția acțiuni de colectare a datoriei, inclusiv prin intermediul unor agenții de colectare specializate. Mai mult decât atât, informațiile negative despre datorii pot fi înregistrate la Biroul de Credit sau alte organisme similare, ceea ce îți va afecta istoricul de credit și capacitatea de a obține credite în viitor.

Recomandarea noastră este să contactezi de îndată Smile Credit în cazul în care întâmpini dificultăți în rambursarea împrumutului și să găsești împreună cu aceștia soluții și planuri de rambursare adaptate situației tale.

Este Smile Credit un IFN legal?

Da, Smile Credit IFN S.A. este o Instituție Financiară Nebancară ce funcționează legal în România. IFN-ul a fost înființat în 2016 și este înscris în Registrul General al BNR sub nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016, precum și în Registrul Special al BNR, sub numărul: RS-PJR-33-110111/18.05.2018. Activitatea instituției este reglementată de Legea nr. 93/2009 și de actele normative ale B.N.R, iar contractele încheiate cu Smile Credit sunt conforme cu OUG nr. 50/2010 și cu toate reglementările legislative referitoare la creditele de consum în vigoare.

Notă: Recenzia prezintă informațiile disponibile în momentul redactării acesteia și poate fi supusă modificărilor ulterioare. Pentru cele mai recente informații, vă recomandăm să accesați site-ul oficial al Smile Credit: https://www.smilecredit.ro/.

 

Alte recenzii

 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC