Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

TBI Credit Review: Ce părere avem despre TBI Credit IFN?

TBI Credit logo

TBI Credit este un produs al TBI Bank, o instituție financiară nebancară ce oferă servicii de creditare online adresate atât persoanelor fizice, cât și IMM-urilor din Bulgaria și România. TBI Credit se dorește a fi o alternativă inovatoare la abordarea tradițională a serviciilor bancare, având ca obiectiv crearea unei bănci digitale de ultimă generație, care să ofere mai multă libertate financiară clienților săi. 

De ce să optezi pentru un împrumut nebancar de la TBI Credit?

Avantaje:

 • Rapid și simplu: Procesul de aplicare este rapid și fără bătăi de cap, aprobarea are loc în doar câteva minute, iar banii sunt transferați rapid în orice cont bancar.
 • Comod: Cu dobândă fixă pe toată perioada creditului și posibilitatea reducerii acesteia prin alegerea unei asigurări de viață, TBI Credit oferă multă flexibilitate în rambursarea creditului, adaptându-se ritmului bugetului fiecărui client.
 • Accesibil: Împrumuturile sunt disponibile pentru orice tip de client, fiind acceptate o gamă foarte largă de venituri.
 • 100% digital: Aplicarea pentru un credit TBI se realizează exclusiv online, iar contractul este semnat electronic.
 • Posibilitatea de a urmări și controla situația financiară în orice moment prin soluțiile mobile: TBI Credit oferă clienților săi posibilitatea de a-și monitoriza și gestiona finanțele cu ajutorul aplicațiilor mobile.

*TBI Credit oferă și împrumuturi cu 0% dobândă.

Alte oferte de credite fără dobândă

Dezavantaje:

 • Dobânzi mai ridicate: Împrumuturile nebancare, în general, au dobânzi mai mari decât cele ale băncilor comerciale. De aceea, înainte de a lua orice decizie, ar trebui să iei în considerare costurile mai mari asociate unui împrumut TBI Credit.
 • Risc de îndatorare excesivă: Accesibilitatea împrumuturilor TBI poate duce la un risc crescut de îndatorare excesivă în cazul celor care nu își gestionează cu atenție situația financiară.
 • Condiții de eligibilitate relativ stricte: Pentru a putea solicita un împrumut de la TBI Credit, trebuie să îndeplinești anumite condiții referitoare la vechimea la locul de muncă, vârstă și venit minim lunar.

Care sunt condițiile pentru a aplica la TBI Credit?

Pentru a putea aplica la TBI Credit, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

 • Vechime la actualul loc de muncă de minimum 3 luni neîntrerupte (în funcție de bonitatea clientului).
 • Vârsta cuprinsă între 21 ani (în funcție de bonitatea clientului) și 75 ani (vârsta maximă la data finalizării contractului de credit).
 • Venit minim lunar acceptat de 1.495 lei sau pensia minimă acceptată de 1.125 lei.

Documente necesare:

 • Actul de identitate în original.
 • Acord ANAF / Ultimul talon de pensie în original.
 • Cerere credit de nevoi personale.
 • Acord prelucrare date cu caracter personal.
 • Acordul de consultare al Biroului de Credit.

Cum aplici pentru un împrumut online TBI Credit?

Procedura de aplicare pentru un împrumut este simplă și se poate realiza în următorii pași:

 • Accesezi site-ul oficial la adresa tbibank.ro.
 • Selectezi tipul de credit dorit.
 • Alegi suma și perioada de rambursare cu ajutorul simulatorului pentru a obține o ofertă de credit personalizată.

TBI Credit formular aplicare

 • Completezi cererea online, proces care durează mai puțin de 2 minute. TBI Bank utilizează soluții digitale pentru identificare.
 • Primești aprobarea instant, deoarece bazele de date ale ANAF și Biroul de Credit sunt verificate automat.
 • Semnezi contractul electronic, indicând contul bancar în care dorești să primești banii. De regulă, banii sunt transferați în maximum 24 de ore.

Ce sumă poți împrumuta la TBI Credit și pe ce perioadă?

La TBI ai posibilitatea de a împrumuta sume cuprinse între 400 lei și 60.000 lei, pe o perioadă de până la 5 ani (60 de luni). Cu opțiunea Cash Zero Loan, poți solicita un împrumut de până la 15.000 lei, beneficiind de o perioadă de grație pentru dobândă (primele 4 rate lunare), cu o durată maximă de rambursare a împrumutului de 48 de luni.

Cât durează aprobarea împrumutului la TBI Credit?

Datorită procesului de aplicare online și verificării automate a datelor, aprobarea împrumutului are loc destul de rapid, în doar câteva minute. Prin urmare, nu va trebui să aștepți prea mult timp pentru a primi răspunsul, iar în caz de aprobare, banii îți sunt transferați în cont în cel mult 24 de ore.

Cum intri în posesia banilor de la TBI Credit?

TBI Bank îți va vira împrumutul direct în contul specificat în momentul aplicării pentru împrumut, prin transfer bancar. Acest proces are loc în maximum 24 de ore de la aprobarea cererii, oferindu-ți astfel acces rapid la fondurile solicitate. Ca o paranteză, comparativ cu alte IFN-uri, TBI nu este chiar atât de rapid în ceea ce privește efectuarea transferului bancar.

Care este dobânda TBI Credit?

Dobânda pentru creditele intermediare de TBI Credit variază în funcție de profilul și istoricul de creditare al clientului, precum și de opțiunile alese (cu sau fără asigurare). Exemple reprezentative pentru creditele de nevoi personale, cu și fără asigurare, sunt menționate pe site-ul oficial TBI Credit.

Exemplu reprezentativ pentru Creditul de nevoi personale cu asigurare:

Pentru un credit în valoare de 16.000 lei, pe o perioadă de 48 luni, cu o dobândă anuală fixă de 26,9%, comisionul de analiză a dosarului este de 299 lei, prima de asigurare de viață este de 2.894,70 lei, rata lunară fixă este de 656,92 lei, Dobânda anuală efectivă (DAE) este de 31,70%, iar valoarea totală plătibilă este 31.531,98 lei. Solicitarea de credit se analizează de TBI Bank, conform politicii interne și reglementărilor legale în vigoare. Procentul de dobândă este fix și se va stabili în funcție de profilul și istoricul tău de creditare, dar și în funcție de opțiunile tale pentru asigurarea de viață.

Cum rambursezi împrumutul TBI Credit?

Împrumutul TBI se poate rambursa într-un mod convenabil și flexibil, prin mai multe metode, cea mai facilă fiind aplicația TBI.

Cu aplicația TBI îți administrezi și plătești rapid creditul, plus multe altele:

 • verifici valoarea totală a limitei de credit (soldul afișat în TBI app va reflectă plățile efectuate anterior scadenței lunare).
 • plătești ratele lunare direct din aplicație.
 • setezi alerte pentru datele scadente.
 • consulți planul de rambursare direct din aplicație.
 • poți opta pentru plata recurentă.

Rambursarea se realizează lunar, prin rate fixe, pe toată perioada creditului. Suma totală de plată și rata lunară sunt stabilite la momentul încheierii contractului, iar dobânda este fixă pe toată perioada împrumutului.

Poți rambursa anticipat împrumutul TBI Credit?

Da, la TBI Credit poți rambursa anticipat împrumutul. În cazul în care dorești să rambursezi banii înainte de termen, există posibilitatea de a face acest lucru fără a fi supus unor penalizări sau comisioane pentru rambursare anticipată.

Ce se întâmplă dacă întârzii sau nu rambursezi împrumutul TBI Credit?

În cazul în care întârzii sau nu rambursezi împrumutul la termenul stabilit în contract, vor apărea consecințe precum penalități și majorări ale dobânzii, care vor crește valoarea totală a creditului și îți pot afecta negativ istoricul de credit.

Consecințe ale întârzierii la plată:

 • Penalități și majorări de dobândă: Dacă întârzii la plata ratelor, TBI Credit îți poate aplica penalități și majorări ale dobânzii, iar aceste costuri suplimentare vor crește suma totală pe care trebuie să o rambursezi.
 • Impact asupra istoricului de credit: Întârzierea la plată sau nerambursarea împrumutului îți va afecta negativ istoricul de credit și scorul FICO, iar un istoric de credit negativ îți va crea dificultăți în obținerea de împrumuturi de la alte instituții financiare.
 • Notificări și acțiuni de recuperare: În cazul în care întârzierea devine prelungită și nu se rezolvă, TBI Bank poate începe procedurile de recuperare a împrumutului. Acest lucru poate implica notificări suplimentare, apeluri telefonice sau comunicări scrise pentru a-ți atrage atenția asupra situației și a identifica o soluție pentru rambursarea împrumutului.
 • Raportarea la Biroul de Credit: Dacă întârzierile devin o regulă și nu se găsește o rezolvare, TBI Credit va raporta situația ta la Biroul de Credit, ceea ce îți va afecta negativ istoricul de credit și va pune restricții asupra accesului la alte tipuri de împrumuturi în viitor.

Consecințe ale nerambursării împrumutului:

 • Măsuri legale: Dacă împrumutul nu este rambursat deloc, TBI Credit poate iniția proceduri legale împotriva ta pentru recuperarea sumei împrumutate și a costurilor suplimentare asociate (dobânzi, comisioane, penalități etc.).
 • Acțiuni de recuperare: TBI Credit poate angaja agenții de colectare / recuperare a creanțelor care, la rândul lor, vor iniția un proces legal de recuperare a restanțelor pe calea executării silite.

Pentru a evita aceste consecințe neplăcute, care în final te vor eticheta drept un client rău-platnic, este recomandat să fii responsabil în gestionarea împrumutului și să comunici cu TBI Credit în cazul în care întâmpini dificultăți financiare care îți pot afecta capacitatea de rambursare la termen a creditului. Înțelegerea reciprocă și găsirea unor soluții adecvate pot contribui la evitarea unor probleme mai grave și la menținerea unui istoric de credit pozitiv.

Este TBI Credit un IFN legal?

Da. TBI Credit funcționează 100% legal pe teritoriul României, fiind un produs oferit de TBI Bank EAD (Sucursala București), companie ce funcționează în conformitate cu reglementările legale în vigoare și se dedică asigurării unor servicii financiare transparente și conforme cu standardele din domeniu. Pagina web oficială a TBI Credit este https://tbibank.ro/.

Notă: Recenzia prezintă informațiile disponibile în momentul redactării acesteia și poate fi supusă modificărilor ulterioare. Pentru cele mai recente informații, vă recomandăm să accesați site-ul oficial al TBI Credit.

 

Alte recenzii

 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC