Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Terra Credit Review: Ce părere avem despre Terra Credit IFN?

TERRA Credit logo

TERRA Credit este un IFN ce oferă două tipuri de împrumuturi: creditul de consum, cu o valoare maximă de 5.000 lei și o perioadă maximă de rambursare de 6 luni, respectiva linia de credit, cu o valoare maximă de 3.000 lei și o perioadă de rambursare de până la 12 luni.

La Terra Credit, procesul de aplicare este puțin mai complicat, dat fiind faptul că aplicanții trebuie să prezinte o fotografie cu actul de identitate pe o coală de hârtie (???), pe care este scris numele complet, semnătura, data și numărul de telefon. De asemenea, veniturile nu se verifică automat la ANAF, motiv pentru care solictanții sunt nevoiți să prezinte documente doveditoare pentru veniturile realizate.

De ce să optezi pentru un împrumut nebancar de la TERRA Credit?

Avantaje:

 • Proces simplu și rapid: Cererea pentru împrumut se completează online, prin intermediul site-ului terracredit.ro, iar procesul de evaluare și aprobare este rapid și eficient.
 • Plafon flexibil de împrumut: TERRA Credit IFN îți oferă posibilitatea de a accesa credite de consum de până la 5.000 lei, pentru o perioadă de maxim 6 luni, respectiv sume de până la 3.000 lei, prin linia de credit cu o perioadă de rambursare de 12 luni și scadența la 35 de zile.
 • Accesibilitate: La TERRA Credit poate aplica orice persoană fizică română cu vârsta între 20 și 70 de ani, care încasează lunar un venit stabil de minimum 2.000 lei.
 • Rambursare anticipată: Un alt avantaj oferit de TERRA Credit IFN este posibilitatea de a rambursa anticipat împrumutul în orice moment, pe întreaga perioada de derulare a contractului de credit, fără a suporta costuri suplimentare.

Dezavantaje:

 • Dobânzi și costuri mai mari: Deși nu este nimic nou, subliniem încă o dată faptul că împrumuturile nebancare vin întotdeauna cu dobânzi mai ridicate decât cele oferite de băncile comerciale. TERRA Credit IFN se străduiește să ofere condiții competitive, însă este important să fii conștient de toate costurile implicate și să le iei în considerare în momentul aplicării pentru un împrumut.
 • Limită pentru linia de credit: Un alt aspect ce poate fi considerat un dezavantaj major este suma destul de mică disponibilă pentru linia de credit, care este de numai 3.000 lei.
 • Fără avantaje pentru clienții noi: Nu oferă credite fără dobândă pentru persoanele aflate la primul împrumut.

Vrei un credit cu 0% dobândă? Verifică ofertele:

 • CreditYes – credit cu 0% dobândă pentru perioade variabile.
 • Credit7 – credit fără dobândă pe 5, 10 sau 15 zile.
 • Credit Fix – credit cu 0% dobândă pentru primele 30 de zile.
 • Viva Credit – 0% dobândă pentru  primele 30 de zile.
 • Ferratum – prima lună fără costuri.
 • Credit Prime – 0% dobândă la prima tragere din linia de credit, max. 30 de zile.
 • Smile Credit – primele 7 zile fără dobândă.
 • Hora Credit – primele 7 zile cu 0,0001% dobândă, aprobare rapidă.

Care sunt condițiile pentru a aplica la TERRA Credit?

Pentru a aplica la TERRA Credit, trebuie să îndeplinești următoarele cerințe:

 • Prima condiție este vârsta, care trebuie să fie cuprinsă între 20 și 70 de ani la finalizarea contractului de credit. Această limită oferă oportunitatea de a accesa împrumuturi atât tinerilor aflați în căutarea unei resurse financiare pentru diverse proiecte personale, cât și vârstnicilor care au nevoie de un sprijin financiar pentru nevoi urgente.
 • Cetățenie română. La Terra Credit pot aplica exclusiv persoanele care au rezidența și domiciliul fiscal pe teritoriul României.
 • Venituri realizate în România. Sunt acceptate venituri din salariu, pensie sau indemnizație de creștere copil.
 • Prezentarea unui extras de cont care să ateste un venit minim de 2.000 lei lunar. După caz, pot fi necesare alte documente: adeverință de salariu / talon de pensie, fluturaș de salariu etc.
 • Furnizarea unei fotografii cu actul de identitate, inclusiv un selfie cu documentul de identitate în mână.
 • Prezentarea unei fotografii cu actul de identitate pe o coală de hârtie, pe care este scris numele complet, semnătura, data și numărul de telefon.

Cum aplici pentru un împrumut online TERRA Credit?

Procedura de aplicare pentru un împrumut TERRA Credit pare simplă, cel puțin la prima vedere:

 • Completezi formularul de cerere online pe site-ul https://terracredit.ro/ cu datele tale personale și financiare. Trebuie să te asiguri că furnizezi informațiile corecte și complete pentru a accelera procesul de evaluare.
 • Încarci documentele solicitate, inclusiv selfie-ul cu actul de identitate și extrasul de cont.

Terra Credit IFN formular aplicare imprumut

 • Verifici statusul cererii tale pe site-ul IFN-ului, în secțiunea „CONTUL MEU”. Din contul de utilizator poți avea acces rapid la informații despre stadiul procesului de evaluare și aprobare.
 • Dacă îndeplinești cerințele de eligibilitate și cererea îți este aprobată, vei primi banii în contul bancar chiar în ziua aprobării.

Ce sumă poți împrumuta la TERRA Credit și pe ce perioadă?

La TERRA Credit poți împrumuta până la 5.000 RON pentru o perioadă maximă de 6 luni, în cazul creditului de consum (potrivit pentru acoperirea cheltuielilor neașteptate), respectiv până la 3.000 RON, în cazul liniei de credit ce are o perioadă de rambursare de 12 luni și scadența la 35 de zile. Linia de credit îți oferă o flexibilitate mai mare, oferindu-ți posibilitatea de a accesa rapid sume mai mici în funcție de nevoile tale, pe care le poți rambursa la scadență pentru a redeveni utilizabile la o dată ulterioară.

Cât durează aprobarea împrumutului la TERRA Credit?

TERRA Credit promite să ofere o aprobare rapidă, astfel încât să beneficiezi cât mai rapid de resursele financiare de care ai nevoie. Ce știm sigur este faptul că, după finalizarea cererii de împrumut, vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil pentru a fi informat cu privire la statusul solicitării tale. De aceea, pentru a evita orice eventuale întârzieri, asigură-te că furnizezi toate documentele și îndeplinești cerințele de eligibilitate.

Cum intri în posesia banilor de la TERRA Credit?

Odată aprobat împrumutul, banii îți vor fi transferați direct în contul bancar indicat în cererea de credit, chiar în ziua aprobării. Această modalitate de transfer îți facilitează accesul rapid la resursele financiare solicitate și îți oferă certitudinea că vei beneficia de împrumutul solicitat în timp util.

Care este dobânda TERRA Credit?

Informațiile detaliate cu privire la dobânda practicată de TERRA Credit pot fi obținute pe pagina lor web https://terracredit.ro/. Îți recomandăm să verifici și să te asiguri că înțelegi în întregime toate costurile implicate înainte de a lua decizia de a solicita un împrumut.

Exemple de calcul reprezentativ:

 • Pentru un credit online în valoare de 500 de lei, acordat pe o perioadă de 90 de zile, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este de 1.707,59%, dobânda totală 291,31 lei, respectiv 4,5 lei/zi, iar totalul de plată 791,31 lei.
 • Pentru un credit online în valoare de 500 de lei, acordat pe o perioadă de 180 de zile, Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este de 1.684,44%, dobânda totală 563,48 lei, respectiv 4,5 lei/zi, iar totalul de plată 1.063,48 lei.

Cum rambursezi împrumutul TERRA Credit?

TERRA Credit oferă mai multe modalități de rambursare a împrumutului, astfel că poți alege cea mai convenabilă opțiune pentru tine:

 • Transfer bancar într-unul din conturile TERRA Credit IFN, specificând numele, CNP-ul și numărul contractului de credit. Această metodă permite o rambursare simplă și directă a împrumutului.
 • Depunerea sumei datorate în numerar într-unul dintre conturile TERRA Credit IFN, menționând detaliile plății.
 • Debitarea automată a contului/cardului bancar aferent contului curent prin platforma de plăți electronice mobilpay.ro deținută de NETOPIA PAYMENTS. Această metodă automatizează procesul de rambursare și elimină riscul întârzierilor la plată.

Poți rambursa anticipat împrumutul TERRA Credit?

Da. TERRA Credit oferă clienților săi posibilitatea de a rambursa anticipat împrumutul în orice moment pe perioada de derulare a contractului de credit, fără a suporta costuri suplimentare. Această flexibilitate oferită clienților le permite acestora să-și gestioneze mai eficient bugetul și să economisească costurile asociate cu acumularea dobânzii pe termen lung. Rambursarea anticipată poate fi o opțiune atractivă pentru cei care obțin venituri neașteptate și doresc să-și achite împrumutul înainte de termen.

Consecințele întârzierii sau nerambursării împrumutului TERRA Credit

Subliniem faptul că este foarte important să fii responsabil și să respecți toate termenele de rambursare stabilite în contractul de credit. În cazul întârzierii sau nerambursării împrumutului la termen, TERRA Credit îți va aplica penalități și dobânzi suplimentare, ceea ce îți va afecta situația financiară și posibilitatea de a accesa noi credite pe viitor. Pentru a evita astfel de situații, este important să te împrumuți responsabil și să fii transparent cu IFN-ul în cazul apariției unor dificultăți financiare, pentru a găsi împreună o rezolvare.

Legalitatea TERRA Credit

TERRA Credit este o instituție financiară nebancară ce funcționează legal, fiind înregistrată în Registrul Comerțului cu numărul J32/699/2020 și având cu codul unic de înregistrare 42637689. De asemenea, compania este înregistrată în Registrul Special al Băncii Naționale a României cu numărul RS-PJR-33-110131/03.08.2021, ceea ce confirmă legalitatea și transparența activității sale. Datele de contact ale TERRA Credit IFN sunt: Adresa – Oraș Sibiu, Str. General Magheru Nr. 33, Camera 2, Județ Sibiu. Email – suport@terracredit.ro. Telefon – 0771732088, 0771268553, 0771267838, 0771209643. Program – Luni-Vineri, 9:00-17:00.

Concluzie

TERRA Credit IFN oferă o gamă restrânsă de produse financiare, procesul de aplicare este relativ simplu și rapid (cu excepția faptului că este necesară o fotografie cu actul de identitate pe o coală de hârtie, pe care este scris numele complet, semnătura, data și numărul de telefon), iar condițiile de eligibilitate sunt ușor de îndeplinit. Dincolo de avantajul de a aplica 100% online, menționăm ca și aspecte negative limita de numai 3.000 lei a liniei de credit și faptul că nu oferă credite cu 0% dobândă noilor clienți.

Notă: Recenzia prezintă informațiile disponibile în momentul redactării acesteia și poate fi supusă modificărilor ulterioare. Pentru cele mai recente informații, vă recomandăm să accesați site-ul oficial al Terra Credit: terracredit.ro.

 

Alte recenzii

 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit

 

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC