Sari la conținut
Prima pagină » Review IFN-uri, Bănci, Carduri, Produse de creditare etc. » Viva Credit Review: Ce părere avem despre Viva Credit IFN?

Viva Credit Review: Ce părere avem despre Viva Credit IFN?

Viva Credit

Viva Credit este probabil cea mai bună opțiune pentru un credit rapid cu o valoare de până în 5.000 de lei. Acest IFN oferă inclusiv o linie de credit de până la 20.000 lei (unde ai o dobândă de numai 0,4 % pe zi), dar cel mai interesant produs al său este creditul rapid cu o valoare de până la 5.000 de lei.

Nu de mult timp Viva Credit oferă și credite fără dobândă celor care împrumută pentru prima dată de la ei. Și nu este deloc lucru puțin să poți lua 5.000 lei pentru două săptămâni, iar la rambursare să plătești fix cât ai împrumutat, nici mai mult, nici mai puțin.

Iar dacă ai mai împrumutat de la ei, Viva Credit încă este o opțiune bună, asta pentru că oferă o dobândă extrem de avantajoasă în comparație cu alte IFN-uri.

APLICĂ ACUM

 

Cât de avantajoasă este dobânda Viva Credit?

Prima situație, aceea în care este pentru prima dată când împrumuți bani de la ei, Viva Credit obține nota 10: asta pentru că îți acordă un împrumut cu dobândă 0%.

Atenție însă la faptul că, pentru a beneficia de acest avantaj, este obligatoriu să rambursezi creditul până la scadență.

Așadar, dacă vrei un credit fără dobândă de la Viva Credit, notează-ți în calendar data rambursării și ai grijă să nu o depășești!

Cea de-a doua situație, cea în care nu ești client nou Viva Credit, prespune achitarea unei dobânzi zilnice de numai 1,2 %. Desigur, dacă ne raportăm la un an calendaristic, va rezulta o dobândă anuală efectivă (DAE) de 4.114 %.

O dobândă anuală de 4.114% este imensă, mai ales dacă avem în vedere dobânzile pe care le oferă băncile comerciale. Însă nu așa trebuie să privești lucrurile.

În primul rând, de la Viva Credit (sau de la orice alt IFN) nu împrumuți niciodată bani pe termen lung. Dacă ai făcut asta, ai comis cea mai mare greșeală financiară posibilă.

Împrumutând bani pe termen lung, la o dobândă așa de mare, rezultatul este unul singur: falimentul. Așadar, în nicio circumstanță, indiferent de nevoile sau urgențele pe care le ai, nu împrumuta bani pe termen lung de la un IFN.

Pentru împrumuturi pe termen lung optează întodeauna pentru o bancă comercială. Chiar dacă, după cum o arată realitatea, acestea nu sunt nici pe departe la fel de rapide precum IFN-urile. În plus, majoritatea nici nu acordă împrumuturi de valoare mică.

Când să alegi Viva Credit și când nu este deloc o opțiune bună?

După cum arătam anterior, Viva Credit este un IFN, iar IFN-urile (în marea lor majoritate) sunt specializate în acordarea de credite pe termen scurt, de valoare mică.

În plus, este deja cunoscut faptul că IFN-urile sunt dispuse să acorde împrumuturi și celor care figurează ca rău-platnici în Biroul de Credit. Însă această facilitate vine cu un cost: dobânda mult mai mare.

Viva Credit acordă credite și restanțierilor, însă, la fel ca orice alt IFN, practică dobânzi mai mari. Acest lucru se datorează, în mare parte, faptului că Viva Credit își asumă un risc prin aceea că acordă credite persoanelor care nu au avut un comportament bun de plată.

Iar acest risc trebuie acoperit cumva. Practicând dobânzi mai mari, Viva Credit (ca orice alt IFN) își acoperă riscul de neplată ce apare în cazul unor clienți care, indiferent de motive, nu mai rambursează împrumutul.

Pentru a concluziona, Viva Credit este o opțiune bună pentru tine doar dacă împrumuți o sumă mică de bani, pe termen scurt. În caz contrar, îndreaptă-te către oferta de credite a unei bănci comerciale. Dobânda este mult mai mică.

De asemenea, Viva Credit este ceea ce cauți și dacă ești o persoană care figurează cu restanțe la Biroul de Credit.

Viva Credit a înțeles mai bine ca băncile faptul că oricine poate ajunge în situația de a nu mai putea achita un credit, astfel că este dispusă să împrumute bani inclusiv persoanelor  rău-platnice.

Viva Credit NU este o opțiune bună dacă:

 • ai nevoie de o sumă mare de bani, pe care îți dorești să o achiți în rate, pe termen lung;
 • nu figurezi ca rău-platnic la Biroul de Credit și poți accesa oferta de credite a unei bănci comerciale.

Concluzie

Alege Viva Credit dacă ești interesat de un împrumut de valoare mică, pe care îl poți rambursa în câteva zile.

Produsele oferite de Viva Credit pot fi foarte bine încadrate în categoria ”credite până la salariu”. Dacă vrei o părere pertinentă despre acest creditor, este imperios necesar să privești Viva Credit exact ca pe un creditor ce oferă împrumuturi până la salariu.

Sfat: Nu te raporta la un IFN la fel cum o faci atunci când te gândești la o bancă comercială. IFN-ul nu este bancă! Aceste instituții, după cum o sugerează chiar numele lor, oferă credite online nebancare. Și chiar dacă sunt mai scumpe, au totuși niște avantaje de necontestat:

 • sunt acordate rapid, direct pe card
 • sunt acordate și rău-platnicilor
 • pot fi obținute inclusiv în weekend
 • sunt microcredite, pe care băncile nu le acordă

Dacă înțelegi avantajele (dar și dezavantajele) de a obține un credit rapid de la Viva Credit IFN SA, trimite cererea de împrumut prin click pe butonul de mai jos.

APLICĂ ACUM

*Update 11.08.2023: începând cu data de 11 august 2023 Viva Credit a mărit plafonul maxim pentru creditele pe termen scurt, de la 3.000 lei la 5.000 lei.

Întrebări frecvente despre Viva Credit IFN

 • Care este dobânda oferită de Viva Credit?

  Viva Credit acordă credite rapide fără dobândă noilor clienți, respectiv credite cu o dobândă de 1,2%/zi începând cu al doilea împrumut. De asemenea, la Viva Credit poți deschide oricând o linie de credit, unde vei beneficia de o dobândă zilnică de numai 0,4%, aplicată la suma utilizată.

 • Care sunt condițiile pentru a obține un împrumut Viva?

  Principala condiție pentru a obține un împrumut Viva Credit este să realizezi venituri lunare de minim 500 lei din salariu, pensie sau PFA. De asemenea, trebuie să ai vârsta de minim 20 de ani, o carte de identitate în termenul de valabilitate, respectiv un cont sau un card bancar personal.

 

Alte recenzii
 1. Hora Credit
 2. Viva Credit
 3. Viaconto
 4. Ferratum
 5. Credius
 6. MAI MAI Credit
 7. Credit Prime
 8. Credit7
 9. Credit Fix
 10. Provident
 11. Ocean Credit
 12. CreditYes
 13. Sfera Credit
 14. Flex Credit
 15. OnToPay
 16. Agil Credit
 17. Okcredit
 18. Credex
 19. Terra Credit
 20. BSG Credit
 21. Simplu Credit
 22. TBI Credit
 23. Hop Credit
 24. iCredit
 25. Easy Credit
 26. Filbo
 27. Mobilo Credit
 28. Smile Credit
 29. Cetelem
 30. Birou Credite Rapide
 31. Rapid Credit
 32. Nova Credit
 33. Lunare


Copyright © 2023 • XCredit® - Toate drepturile rezervate.
Termene și Condiții | Politica de Confidențialitate | Politica Cookies | Carieră | Asistență | Sitemap | ANPC | BNR

Disclaimer: XCredit se străduiește să păstreze informațiile exacte și actualizate, dar aceste informații pot fi diferite de cele pe care le vedeți când vizitați o instituție financiară, un furnizor de servicii sau site-ul unui anumit produs financiar. Toate produsele și serviciile financiare vă sunt prezentate fără garanție. Când evaluați ofertele, vă rugăm să consultați Termenii și condițiile instituției financiare. Exemplele reprezentative nu sunt obligatorii și nu au valoare contractuală.

Link-uri afiliate: Unele produse financiare prezentate pe site-ul XCredit conțin linkuri afiliate. Acest lucru înseamnă că primim compensații financiare ca urmare a eforturilor noastre de promovare, aspect ce poate influența despre ce produse scriem și unde și cum apare produsul pe o pagină. Totuși, acest lucru nu influențează evaluările noastre.

Solutionarea alternativa a litigiilor Site-ul ANPC